Çərəzləri yeməzdən əvvəl suda isladın – Bilmədiyiniz səbəb

Çərəzləri yeməzdən əvvəl suda isladın – Bilmədiyiniz səbəbÇərəzlər çox faydalı məhsuldur. Onların tərkibi yağlı turşular və müxtəlif minerallarla (dəmir, kalsium, sink, maqnezium və s.) zəngindir.
Mütəxəssislər hər gün bir neçə ləpə çərəz yeməyi tövsiyə edirlər. Lakin yeməzdən əvvəl çərəzləri mütləq islatmaq lazımdır. Çərəzlərin tərkibində olan fitin turşusu dəmir, sink və s. mineralların mənimsənilməsinə mane olur. Lakin islatdıqdan sonra fitin turşusu neytrallaşır və mənimsəmə prosesinə mane olmur. Nəticədə orqanizm daha çox faydalı maddə almış olur.
Saglamolun.az bildirir ki, mütəxəssislər çərəzləri yeməzdən əvvəl axşamdan səhərə kimi islatmağı, səhər isə axar suda yumağı və qurutmağı tövsiyə edirlər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 982   Tarix: 10 iyul 2022
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə

Türkiyədə geniş istifadə olunan jenşen qida əlavəsi bağlı diqqətçəkən tibbi hadisə qeydə alınıb. xəbər verir ki, kardio­loq Dr. Sabri Onur Çağlar sağlam qadında yüksək doza jenşen qida əlavəsindən sonra yaranan ciddi rit

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?

Əsnəmək sadəcə yuxu əlaməti deyil, mürəkkəb bioloji prosesləri işə salır. xəbər verir ki, alimlər bildirir ki, əsnəmək beynin soyumasından, əzələlərin rahatlamasına, stresin azalmasına və diqqətin artmasına qədər bir sır

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

turlar.az

həkim məsləhəti adlarin menasi gözəllik məhsulları prostat vəzi toy paltarlari 2025 sağlamlıq haqqında salat reseptləri kosmetika sac duzumleri sanamalar mekteb novruz bayramı maraqli hakistalar