Çində asimptomatik COVID pasientlərinin 75 faizində daha sonra simptomlar əmələ gəlib

Çində asimptomatik COVID pasientlərinin 75 faizində daha sonra simptomlar əmələ gəlibÇindən gələn yeni məlumat göstərir ki, ilk öncə heç bir simptom sərgiləməyən koronavirus pasientlərinin 75 faizində daha sonra virusun simptomları əmələ gəlib.
Cümə günü Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının epidemioloqu Maria Van Kerkhovenin Cenevrədə keçirilən mətbuat konfransında açıqladığı yeni məlumatda asimptomatik xəstələri müəyyən edib, onları təqib etməyib çətinliyini vurğulayıb. Bu məlumat həmçinin Çinin koronavirus halları ilə bağlı məlumatların dəqiqliyi sual edildiyi vaxta təsadüf edir.
Kerkhove ölkələri məlumatlarında asimptomatik olan pasientləri daha sonra simptom sərgiləyən xəstələrdən ayırmağa çağırırb.
Asimptomatik kotonavirus pasientləri virusa yoluxur və onu heç bir simptom sərgiləmədən başqalarına yaya bilərlər. Səhiyyə rəsmiləri deyir ki, bu cür pasientləri müəyyən edib, onları izolyasiya etmək xəstəliyin yayılmasının qarşısını almaq üçün çox mühümdür.
Çin bu həftənin əvvəli ilk dəfə olaraq asimptomatik xəstələlərlə bağlı məlumatları dərc edib və onları da koronavirus xəstələrinin sayına daxil etməyə başlayacağını deyib. Çin daha öncə onları rəsmi xəstə sayına daxil etməmişdi və beləcə ölkədə koronavirusa yoluxanların ümumi sayı ilə bağlı natamam məlumatlar dərc etmişdi.
ABŞ-ın kəşfiyyat rəsmiləri bu həftə Amerika xəbər agentliklərinə kəşfiyyat icmasının Çinin koronavirusa yoluxma və ölüm halları ilə bağlı rəsmi məlumatlarının natamam olduğuna inandığını deyib.
Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının Səhiyyə Sahəsində Fövqəladə Hallar proqramının icraçı direktoru Maykl Rayan cümə günü Çini müdafiə edərək, ittihamların etibarsız olduğunu bildirib.
"Biz anlamalıyıq ki, təzyiq altında olan sistemlərin hər məlumatı dəqiqəbədəqiqə paylaşmaları çətindir," o deyib.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1316   Tarix: 04 aprel 2020
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır

Son illərdə gel-laklı manikürün davamlılığı və rahatlığı səbəbindən geniş yayılsa da, onun müntəzəm istifadəsi qadınların reproduktiv sağlamlığına potensial təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu barədə məlumatı qadın xəstəliklər

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

turlar.az

aksessuarlar qadin sayti reseptler xatire islamin sekilleri yemək bişirmək pustenin faydalari goz altı qırışlar kosmetika ağır itki hakisdalar badambura brusell bakteriyası kahfe kali