Çinli həkimlər açıqladı: Yüksək şəkər səviyyəsi koronavirusdan ölüm riskini artırır
Çin mütəxəssisləri qanda yüksək şəkər səviyyəsinin koronavirusun ağır formalarından ölüm ehtimalını bir neçə dəfə artırdığını deyib.
Milli.Az xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Diabetologia" jurnalında yayımlanıb.
"Müşahidələrimiz ilk dəfə göstərdi ki, xəstəxanaya yerləşdirilən zaman qanda qlükoza səviyyəsinin yüksəlməsi ölüm riskinin artmasına səbəb olur və ya COVID-19 ilə əlaqəli ağırlaşmaların inkişafı ilə bağlıdır", - həkimlər qeyd edib.
Həkimlər koronavirus infeksiyası olan bütün xəstələrdə qanda şəkər səviyyəsinin yoxlanılmasını tövsiyə edir.
Qeyd olunur ki, pandemiyanın başlamasından sonra tədqiqatçılar müəyyən edib ki, SARS-CoV-2 xəstəliyinin törədicisi siqaret çəkənlərə, həmçinin diabet, piylənmə və xroniki ürək xəstəliyi olan insanlara daha çox təsir edir. Həkimlərin fikrincə, ürək problemləri koronavirus xəstələrinin ölüm ehtimalını dörd dəfədən çox, piylənmə və şəkərli diabet isə beş qat artırır. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Mutasiya olunmuş quş qripi "COVID-19"dan daha təhlükəli ola bilər
Qocalmanı sürətləndirən üç gündəlik VƏRDİŞ
"Tualet vərdişlərindəki dəyişiklik Alzheimerin başlanğıcı ola bilər"
Beyin 32 yaşa qədər yeniyetmə dövründə qalırmış
Niyam artıq bizneslə məşqul olmayacaq
Hər kəsin qarşısında öpüşdülər - FOTOLAR
Qumral Könül Kərimovanı yalançı adlandırdı
Fədayə Moskvada konsert verəcək
Abbas səhnə fəaliyyətinin 30 illiyi münasibətilə konsert verəcək
Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Hamam dəsmalı istifadə edən bütün ailələrə xəbərdarlıq