Çinli həkimlər açıqladı: Yüksək şəkər səviyyəsi koronavirusdan ölüm riskini artırır
Çin mütəxəssisləri qanda yüksək şəkər səviyyəsinin koronavirusun ağır formalarından ölüm ehtimalını bir neçə dəfə artırdığını deyib.
Milli.Az xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Diabetologia" jurnalında yayımlanıb.
"Müşahidələrimiz ilk dəfə göstərdi ki, xəstəxanaya yerləşdirilən zaman qanda qlükoza səviyyəsinin yüksəlməsi ölüm riskinin artmasına səbəb olur və ya COVID-19 ilə əlaqəli ağırlaşmaların inkişafı ilə bağlıdır", - həkimlər qeyd edib.
Həkimlər koronavirus infeksiyası olan bütün xəstələrdə qanda şəkər səviyyəsinin yoxlanılmasını tövsiyə edir.
Qeyd olunur ki, pandemiyanın başlamasından sonra tədqiqatçılar müəyyən edib ki, SARS-CoV-2 xəstəliyinin törədicisi siqaret çəkənlərə, həmçinin diabet, piylənmə və xroniki ürək xəstəliyi olan insanlara daha çox təsir edir. Həkimlərin fikrincə, ürək problemləri koronavirus xəstələrinin ölüm ehtimalını dörd dəfədən çox, piylənmə və şəkərli diabet isə beş qat artırır. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır