Çörəyi soyuducuda saxlamaq olar?
Bir çox insan çörək saxlayarkən səhv edir. Məsələn, onu soyuducuda saxlamaq olmaz.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bunu ROSBIOTEX Universitetinin taxıl, çörəkçilik və qənnadı texnologiyaları kafedrasının müəllimi Valeri Burmatnov bildirib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, bu şəkildə saxlandıqda bişmiş məhsullar tez nəmini itirir və bayatlaşır. Burmatnov əlavə edib ki, soyuducunun üst rəflərində temperatur üstəgəl 2 dərəcədir və bir neçə gün ərzində bu temperaturda çörək köhnəlməyə başlayır.
O qeyd edib ki, adətən istənilən çörək və çörək məhsulları 5-6 gündən sonra köhnəlməyə başlayır.
Gələcəkdə istifadə etmək üçün çörək ehtiyatı saxlamağı sevənlər üçün mütəxəssis bişmiş məhsulları dilimlərə kəsdikdən və plastik, yaxud qidalar üçün nəzərdə tutulan folqalara qablaşdırdıqdan sonra dondurucuya qoymağı məsləhət görür. Soyuducudakı mənfi 16...18 dərəcədə bişmiş məhsullar üç-dörd aya, mənfi 25 dərəcədə isə altı aya qədər qalacaq.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Narkotik mədəniyyətimizi də məhv edir, hanı Mirkamil, Nurlan Növrəsli?
Samirə Əfəndidən yeni - FOTOLAR
Alimlər uzun ömrlülüyün sirrini tapdı - 100 qramı 2 manatdır
Qəhvə içib yatanlar yuxuda da stress keçirirmiş
Turşudan sonra bu əlamətlər yaransa həkimə gedin, yoxsa
2025-ci ilin ən populyar körpə adları açıqlandı - Şarlotta, Ezra, Mateo
20 il beyinsiz yaşadı
Mədə yanmasına səbəb ola biləcək qidalar
Pendirin beyinə faydası nədir?
"Kişilər performans üçün dərman atır, amma bilmirlər ki, arıqlamaq bəs edir"
Nərmin Kərimbəyova bayram konsertində səhnə aldı - FOTOLAR