Çörəyin bu zərərli təsirlərini eşitdikdən sonra ona bir daha yaxın durmayacaqsınız

Çörəyin bu zərərli təsirlərini eşitdikdən sonra ona bir daha yaxın durmayacaqsınızSon illərdə mütəxəssislər ağ çörəyin həddindən artıq istehlakının sağlamlıq üçün ciddi risklər yaratdığını vurğulayırlar. Ağ çörək, az qida dəyərinə malik olduğuna görə əsasən aclığı yatırtmaq üçün istifadə edilir. Lakin onun müntəzəm istehlakı çəki artımı, piylənmə, diabet və ürək-damar xəstəlikləri kimi problemlərə səbəb ola bilər.
Milli.Az e-saglam.az-a istinadən xəbər verir ki, ağ çörək yüksək karbohidrat tərkibinə malikdir və artıq kalori yığılmasına səbəb olaraq çəkiyə nəzarəti çətinləşdirir. O, həmçinin bədənə vacib vitamin və mineralları vermədiyi üçün qida çatışmazlığı yaradır. Şəkərli diabet xəstələri üçün isə bu çörək xüsusilə təhlükəlidir, çünki qan şəkərinin səviyyəsini sürətlə artırır.
Uzun müddət saxlanılan çörəyin kiflənməsi sağlamlıq üçün risk yaradır. Qəliblər allergik reaksiyalara, həzm problemlərinə və daha ciddi xəstəliklərə səbəb ola bilər. Bu səbəbdən kiflənmiş çörəyi istehlak etmək məsləhət görülmür.
Ağ çörək yerinə tam buğda çörəyinə üstünlük vermək qidalanmanı daha balanslı hala gətirir. Sağlam həyat üçün çörək istehlakını nəzarətdə saxlamaq və daha qidalı seçimlərə yönəlmək vacibdir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 664   Tarix: 10 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Soğan yemək üçün 8 SƏBƏB

Soğanın insan orqanizminə faydaları elm tərəfindən təsdiqlənib. Bu tərəvəz antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir, xərçəngdən qoruyur, immunitet sistemini gücləndirir və ümumi rifahı yaxşılaşdırır.  "Çoxwellhealth.com"

.

Xanımların diqqətinə: Mart ayında SPF istifadə etməyin VACİBLİYİ - FOTO

Mart ayında hava nə qədər sərin olsa da, günəşin zərərli UV şüalarından qorunmaq hələ də vacibdir. İqlim dəyişiklikləri ilə günəşin şüaları daha da güclənə bilər və dəriyə zərər verməkdə davam edir. Beləliklə, SPF (günəşdə

.

Səhərlər acqarnına kofe içənlərin NƏZƏRİNƏ

Bir çox insanın səhərlər bəzən acqarına qəhvə içməsi sağlamlıq üçün bəzi risklərə səbəb ola bilər. Acqarına içilən qəhvə mədədəki turşuluğu artırır, çünki qəhvənin tərkibindəki kafein mədə turşusunun istehsalını stimullaşdırır

.

Quş qripi bu qidada sağ qalırmış - FOTO

HPA1 H5N1 quş qripi virusu çiy süddən pendir hazırlanması prosesini "sağ" keçirə bilər. -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri "bioRxiv" platformasında dərc olunub. Alimlər izah ediblər ki

.

Saç zəifləməsi və dırnaqların sınması nədən xəbər verir?

Saçın zəifləməsi və dırnaqların sınması bədənin dəmir çatışmazlığını göstərən əsas əlamətlərdən biridir. Dəmir bədənin oksigen daşınmasında mühüm rol oynayır, həmçinin hüceyrələrin normal işləməsi üçün vacibdir. Bu madd

.

Yarasalarda yeni növ koronavirus AŞKARLANDI

Braziliyada alimlər yarasalarda MERS-CoV (Yaxın Şərq Tənəffüs Sindromu Koronavirusu) ilə oxşar xüsusiyyətlərə malik yeni növ koronavirus aşkar ediblər. xarici mediaya istinadla xəbər verir ki, braziliyalı tədqiqatçılar Honq-Kon

.

Mədəniz ağrıyırsa, bunları yeyin

Mədə-bağırsaq problemlərindən biri də köp yaranmasıdır. Bəzən qəbul edilən tərkibində turşu olan qidalar, uzun aralıqlarla yemək yemək, soyuq mədədə şişkinlik hissi yaradır. mədədə köpün yaranmasının qarşısını alan içkilər

.

Üz dərisini hamar, parlaq və gözəl edən 2 MEYVƏ

Sağlam qidalanma insan sağlamlığına müsbət təsir edən əsas amillərdən biridir. Xüsusilə də meyvə qəbulu üz dərisini hamar və parlaq edə bilər. Bunun səbəbi meyvələrin tərkibində olan vitaminlər, antioksidantlar və minerallardır

.

Narahat olanda sakitləşmək üçün bu qidaları YEYİN

Bitməz son tarixlər və informasiya yüklənməsi dövründə narahatlıq həyatın tez-tez müşayiəti halına çevrilib.  narahatlığa qarşı olan qidaları təqdim edir:. Xroniki gərginlik yalnız məhsuldarlığı azaldır deyil, həm də fizik

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az gozel gorunmek kosmetoloq qadin sayti qara qaragatin faydalari qrip xəstəliyi xərçəng bürcü daban agrilari vətənə aid atalar sözləri bayatı hakistalar brusell bakteriyası qardasa aid haxistalar