Çoxumuzun hər gün içdiyi ən təhlükəli ÇAY NÖVÜ

Çoxumuzun hər gün içdiyi ən təhlükəli ÇAY NÖVÜÇay sağlam tonik içki hesab olunur, lakin ekspertlər onun bir növünü sağlamlıq üçün təhlükəli hesab edirlər.
Çay hər gün milyonlarla insanın istehlak etdiyi dünyanın ən məşhur içkilərindən biridir. 
Milli.Az xarici KİV-ə istinadla bildirir ki, bununla belə, bütün çay növləri orqanizm üçün eyni dərəcədə faydalı deyil və onlardan bəziləri çox tez-tez içməsəniz belə təhlükəli ola bilər.
Orqanizm üçün hansı növ içki təhlükəlidir?
Bu çay niyə təhlükəli ola bilər?
Tərkibində süni dadlandırıcılar olan çaylar, xüsusən də sitrus notları və ya süni dadlandırıcılarla zənginləşdirilmiş çaylar zərərli kimyəvi maddələri gizlədə bilər. Bunlar dadı yaxşılaşdırmaq üçün əlavə edilir, lakin sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər. Onlar tez-tez allergiyaya, hormonal pozğunluqlara və həzm problemlərinə səbəb ola biləcək pestisidlər və sintetik maddələrlə müşayiət olunur.
Güclü yaşıl çay seçərkən də diqqətli olmalısınız. Faydalı antioksidantlara baxmayaraq, bu çayın həddindən artıq istehlakı tərkibindəki yüksək kofein səbəbindən sağlamlığa təsir edə bilər. Bu, yüksək təzyiq, yuxusuzluq və hətta ürək-damar problemlərinə səbəb ola bilər.
Daha təhlükəsiz çayı necə seçmək olar?
Tərkibləri yoxlayın. Dadlandırıcılar, süni əlavələr və dadlandırıcılar olmayan çay seçmək vacibdir.
Orqanik çaya üstünlük verin. Orqanik çay kimyəvi maddələrdən, pestisidlərdən və gübrələrdən istifadə edilmədən istehsal olunur ki, bu da onu daha təhlükəsiz edir.
İstehlakda normanı qorumaq. Hətta sağlam yaşıl çay həddindən artıq içilərsə zərər verə bilər.
Çobanyastığı, nanə və ya itburnu kimi ənənəvi bitki çayları, tərkibində zərərli kimyəvi maddələr olmadığı və orqanizmə faydalı təsir göstərdiyi üçün daha təhlükəsiz sayılır. /Lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 616   Tarix: 12 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yatmazdan əvvəl kivi yeyin, görün nə olur

Axşam yatmazdan əvvəl kivi yemək bədənin müxtəlif sistemlərinə müsbət təsir edə bilər. xəbər verir ki, axşam yatmazdan əvvəl kivi yemək yuxu keyfiyyətini artırır, həzmi yaxşılaşdırır, immuniteti gücləndirir və ürək sağlamlığın

.

Hamilə qadınlar bu qidalardan uzaq durmalıdır

Hamiləlik dövrü qadınlar üçün həyatlarının ən həssas və vacib mərhələlərindən biridir. Bu dövrdə bədənin və inkişaf edən körpənin ehtiyacları çox fərqlidir və hər hansı bir qidanın, dərman və ya əlavə məhsulun qəbul edilməsind

.

Hər 12 nəfərdən birində var - Su içməyənlərə XƏBƏRDARLIQ

Hər 12 nəfərin birində rast gəlinən böyrək daşları əzab verici ağrılarla və ani başlayan ciddi şikayətlərlə həyatımızı mənfi təsir edə bilər. Ürəkbulanma, qusma və dözülməz ağrılar, çox vaxt təcili yardımın çağırılmasın

.

Pomidorun bilinməyən FAYDASI - Xərçəng riskini azaldır

Pomidor xərçəngin bəzi növlərinə qarşı qoruyucu təsir göstərə bilər. Onun tərkibindəki likopen adlı güclü antioksidant hüceyrələri oksidativ stressdən qoruyaraq xərçəng riskini azalda bilər. pomidorun xərçəngə qarşı təsirlərin

.

Meyvəni yeməkdən əvvəl, yoxsa sonra yeyək?

Meyvəni yeməkdən əvvəl və ya sonra yeməyin həzm sistemi və ümumi sağlamlığa təsiri müxtəlif amillərdən asılıdır. Ümumi olaraq, meyvəni yeməkdən əvvəl yemək daha faydalıdır. bildirir ki, bunun bir neçə səbəbi var. Birincisi

.

Qida zəhərlənmələri niyə artır? - Professordan açıqlama

"Qidanın təmiz hazırlanmamasına görə böyük faciə baş verə bilər. Bu səbəbdən bir ailə və məclislərdə iştirak edən bütün qonaqlar həyatını itirə bilər". xəbər verir ki, bunu -a açıqlamasında professor Adil Qeybull

.

Bütün günü işdə və yolda yuxulu olmaq nəyin əlamətidir?

Yuxusuz gecələrdən sonra yatmaq istəyi tamamilə normaldır, amma bəzən bu hiss bütün bir gün boyu davam edə bilər. Əgər işdə və yolda yuxulu olmaq, hətta günün digər vaxtlarında da yorğun hiss etmək bir vərdiş halını alıbsa

.

Saç zəifləməsi və dırnaqların sınması nədən xəbər verir?

Saçın zəifləməsi və dırnaqların sınması bədənin dəmir çatışmazlığını göstərən əsas əlamətlərdən biridir. Dəmir bədənin oksigen daşınmasında mühüm rol oynayır, həmçinin hüceyrələrin normal işləməsi üçün vacibdir. Bu madd

.

Xurmanı tək Ramazanda yox, daim yemək üçün səbəblər

Xurma həm dadlı, həm də çox faydalı bir meyvədir. Bu şirin meyvə Ramazan ayında oruc tutanlar üçün əvəzolunmaz qidalardan sayılır. Yüksək qida dəyərinə malik olduğu üçün orqanizmin aclığa olan müqavimətini artırır və bədəni

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az makiyaj instagram geyim necə seçməli qis geyimləri 2025 psixoloq meslehetleri turşu resepti ana haqqinda atalar sozleri uşaqlar və tərbiyə şirin qoğal hamilelik ziyafet geyimleri masqalar şəhid