Çoxumuzun hər gün içdiyi ən təhlükəli ÇAY NÖVÜ

Çoxumuzun hər gün içdiyi ən təhlükəli ÇAY NÖVÜÇay sağlam tonik içki hesab olunur, lakin ekspertlər onun bir növünü sağlamlıq üçün təhlükəli hesab edirlər.
Çay hər gün milyonlarla insanın istehlak etdiyi dünyanın ən məşhur içkilərindən biridir. 
Milli.Az xarici KİV-ə istinadla bildirir ki, bununla belə, bütün çay növləri orqanizm üçün eyni dərəcədə faydalı deyil və onlardan bəziləri çox tez-tez içməsəniz belə təhlükəli ola bilər.
Orqanizm üçün hansı növ içki təhlükəlidir?
Bu çay niyə təhlükəli ola bilər?
Tərkibində süni dadlandırıcılar olan çaylar, xüsusən də sitrus notları və ya süni dadlandırıcılarla zənginləşdirilmiş çaylar zərərli kimyəvi maddələri gizlədə bilər. Bunlar dadı yaxşılaşdırmaq üçün əlavə edilir, lakin sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər. Onlar tez-tez allergiyaya, hormonal pozğunluqlara və həzm problemlərinə səbəb ola biləcək pestisidlər və sintetik maddələrlə müşayiət olunur.
Güclü yaşıl çay seçərkən də diqqətli olmalısınız. Faydalı antioksidantlara baxmayaraq, bu çayın həddindən artıq istehlakı tərkibindəki yüksək kofein səbəbindən sağlamlığa təsir edə bilər. Bu, yüksək təzyiq, yuxusuzluq və hətta ürək-damar problemlərinə səbəb ola bilər.
Daha təhlükəsiz çayı necə seçmək olar?
Tərkibləri yoxlayın. Dadlandırıcılar, süni əlavələr və dadlandırıcılar olmayan çay seçmək vacibdir.
Orqanik çaya üstünlük verin. Orqanik çay kimyəvi maddələrdən, pestisidlərdən və gübrələrdən istifadə edilmədən istehsal olunur ki, bu da onu daha təhlükəsiz edir.
İstehlakda normanı qorumaq. Hətta sağlam yaşıl çay həddindən artıq içilərsə zərər verə bilər.
Çobanyastığı, nanə və ya itburnu kimi ənənəvi bitki çayları, tərkibində zərərli kimyəvi maddələr olmadığı və orqanizmə faydalı təsir göstərdiyi üçün daha təhlükəsiz sayılır. /Lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 870   Tarix: 12 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır

Gözlərinizi gündəlik ekran yorğunluğundan və yaşla bağlı problemlərdən dörd güclü meyvə ilə qoruyun. Bəzi meyvələr aydın görməni dəstəkləyən, yorğunluğu azaldan, katarakt və quru göz kimi xəstəliklərdən qoruyan antioksidantlar

.

Telefon qablarından istifadəni dayandırın - Mütəxəssis açıqladı

Texnologiya mütəxəssisləri ictimaiyyətə telefon korpuslarından istifadəni dayandırmağı tövsiyə ediblər. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, yeni nəsil smartfonlar artıq davamlı şüşə və metal şassi texnologiyaları il

.

Elektron siqaretlər tütün qədər təhlükəlidir - "Zərərsiz alternativ" mifi

Elektron siqaretlərin (vape) sağlamlıq üçün təhlükəsiz olduğu iddiaları elmi araşdırmalarla təsdiqlənmir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bu məhsullar təkcə asılılıq yaratmır, eyni zamanda ağciyərlərdən ürək-damar sistemin

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Qışda hamının etdiyi səhv - Evdə uşaq varsa, nəticəsi daha da pis olur

Paltarların evin içində paltar ipində və ya radiator üzərində qurudulması rütubəti artırır, kif göbələklərinin yaranmasına şərait yaradır və xüsusilə uşaqlar üçün ciddi sağlamlıq riskləri doğurur. xəbər verir ki, Araşdırmalar

.

Əzələ ağrısının səbəbi belə tərkibli dərmanlar imiş

Kolumbiya Universitetinin alimləri aşkar ediblər ki, xolesterini azaltmaq üçün geniş istifadə olunan statin dərmanları bəzi insanlarda əzələ ağrısına yol aça bilər. xəbər verir ki, araşdırma "Journal of Clinical Investigation"

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

turlar.az

toy gecesi adlarin menasi kosmetika mehsullari murebbelerin hazirlanmasi yay geyim 2025 2025 yay paltarlari psixologiya kosmetika sirniyatlar muellim seiri bakire xərçəng bürcü novruz bayrami