Çoxumuzun hər gün içdiyi ən təhlükəli ÇAY NÖVÜ

Çoxumuzun hər gün içdiyi ən təhlükəli ÇAY NÖVÜÇay sağlam tonik içki hesab olunur, lakin ekspertlər onun bir növünü sağlamlıq üçün təhlükəli hesab edirlər.
Çay hər gün milyonlarla insanın istehlak etdiyi dünyanın ən məşhur içkilərindən biridir. 
Milli.Az xarici KİV-ə istinadla bildirir ki, bununla belə, bütün çay növləri orqanizm üçün eyni dərəcədə faydalı deyil və onlardan bəziləri çox tez-tez içməsəniz belə təhlükəli ola bilər.
Orqanizm üçün hansı növ içki təhlükəlidir?
Bu çay niyə təhlükəli ola bilər?
Tərkibində süni dadlandırıcılar olan çaylar, xüsusən də sitrus notları və ya süni dadlandırıcılarla zənginləşdirilmiş çaylar zərərli kimyəvi maddələri gizlədə bilər. Bunlar dadı yaxşılaşdırmaq üçün əlavə edilir, lakin sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər. Onlar tez-tez allergiyaya, hormonal pozğunluqlara və həzm problemlərinə səbəb ola biləcək pestisidlər və sintetik maddələrlə müşayiət olunur.
Güclü yaşıl çay seçərkən də diqqətli olmalısınız. Faydalı antioksidantlara baxmayaraq, bu çayın həddindən artıq istehlakı tərkibindəki yüksək kofein səbəbindən sağlamlığa təsir edə bilər. Bu, yüksək təzyiq, yuxusuzluq və hətta ürək-damar problemlərinə səbəb ola bilər.
Daha təhlükəsiz çayı necə seçmək olar?
Tərkibləri yoxlayın. Dadlandırıcılar, süni əlavələr və dadlandırıcılar olmayan çay seçmək vacibdir.
Orqanik çaya üstünlük verin. Orqanik çay kimyəvi maddələrdən, pestisidlərdən və gübrələrdən istifadə edilmədən istehsal olunur ki, bu da onu daha təhlükəsiz edir.
İstehlakda normanı qorumaq. Hətta sağlam yaşıl çay həddindən artıq içilərsə zərər verə bilər.
Çobanyastığı, nanə və ya itburnu kimi ənənəvi bitki çayları, tərkibində zərərli kimyəvi maddələr olmadığı və orqanizmə faydalı təsir göstərdiyi üçün daha təhlükəsiz sayılır. /Lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 880   Tarix: 12 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

.

Məşhur stilist sağlam saçlara zərər vuran 5 gündəlik vərdişi açıqlayıb

Tanınmış saç ustası Kris Makmillan, xüsusilə Cennifer Enistonun "Dostlar" serialındakı Reyçel obrazı üçün yaratdığı məşhur saç düzümü ilə tanınan stilist sağlam saçları zamanla zəiflədən gündəlik vərdişlərdən danışıb

.

Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb

Hematogen şokoladın əsas tərkibi öküz qanından əldə olunan albumin və şəkərdən ibarətdir. xəbər verir ki, dəmir və C vitaminini artırmaq üçün tez-tez quru meyvələr, qoz-fındıq, süd tozu, qənnədi şirəsi, karamel və ya şokola

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

.

Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?

Son illər aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, fiziki aktivliyin azlığı bir sıra ciddi xəstəliklərin, o cümlədən xərçəngin yaranma riskini artıra bilər. Mütəxəssislərin fikrincə, hərəkətsiz həyat tərzi orqanizmdə maddələ

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir

Mütəxəssislər qrip və yüksək hərarətlə müşayiət olunan virus infeksiyaları zamanı isti vanna qəbul etməyin riskli olduğunu bildirirlər. Həkimlərin sözlərinə görə, isti su bədən temperaturunu daha da yüksəldə, ürək-damar sistemin

.

Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?

Son illər sağlam həyat tərzi ilə bağlı tövsiyələr arasında acqarına ilıq su içmək geniş yayılıb. xəbər verir ki, aparılan müşahidələr və elmi məlumatlar bu vərdişin həzm sistemi və ümumi orqanizm fəaliyyəti üçün müsbət təsirlə

.

Bu meyvə-tərəvəzləri bir yerdə saxlamayın: Tez xarab olur

Bir çox insan meyvə və tərəvəzləri eyni qabda saxlayır, lakin bu vərdiş məhsulların daha tez xarab olmasına səbəb ola bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bunun əsas səbəbi bəzi meyvələrin yetişmə zamanı buraxdığı etile

turlar.az

toy gecesi geymler 2025 qaşların formalari is qurmagin yollari uşaq və təhsil gecəliklər hakista xina yaxdi sozleri kosmetika haxisdalar hakışdalar kondom nedir hekaye janri vicdan