Çuğundur şirəsinin nadir xüsusiyyətləri və düzgün qəbulu

Çuğundur şirəsinin nadir xüsusiyyətləri və düzgün qəbuluÇuğundur şirəsi ən xeyirli şirələrdən biridir. Lakin bu şirədən fayda almaq üçün onu düzgün qəbul etmək lazımdır.
Həkimlərin fikirinə görə, çuğundur və onun şirəsi xənçəng əleyhinə təsirə malikdir.
Çuğundur şirəsi qara ciyər üçün çox faydalıdır - qara ciyəri yaxşı təmizləyir, fəaliyyətini yaxşılaşdırır, qara ciyərin piylənməsinin qarşısını alır. Qara ciyəri möhkəmləndirmək və təmizləmək məqsədi ilə 2 həftə ərzində çuğundur şirəsini için. 50 qr təzə çuğundur şirəsi 50 qr balqabaq şirəsi ilə qarışdırılır, 1 çay qaşığı bal əlavə olunur və hər səhər acqarına qida qəbulundan 20 dəqiqə əvvəl içilir.
Saglamolun.az bildirir ki, çuğundur şirəsinin daim qəbulu damarların vəziyyətinə çox yaxşı təsir edir - təmizləyir, elastikliyini artırır, varikoz xəstəliyi zamanı çox faydalıdır.
Çuğundur və onun şirəsi pektinlərlə zəngindir. Pektinlər orqanizmi ziyanlı maddələrdən - toksinlərdən, şlaklardan, ağır metallardan - təmizləyir.
Çuğundur şirəsi skleroz əleyhinə təsirə malikdir.
Çuğundur şirəsi hipertoniya zamanı ən yaxşı təbii müalicəvi vasitə sayılır. Hipertoniyadan əziyyət çəkən insanlar tez-tez çuğundur şirəsini içməlidir.
Bu şirə qanın tərkibinə də çox müsbət təsir edir.
Britaniya alimləri çox maraqlı kəşf etdilər - çuğundur şirəsi  təbii enerji içkidir. Araşdırmalar nəticəsində məlum oldu ki, çuğundur şirəsinin daim qəbulu orqanizmin davamlılığını artırır, insana əlavə enerji, güc verir.
Çuğundur şirəsi böyrəklər üçün də çox faydalıdır.
Artıq çəkisi olan insanlar da bu şirədən faydalana bilər - çuğundur şirəsinin tərkibində olan maddələr yağların parçalanmasını sürətləndirir.
Çuğundur şirəsi immun sisteminin fəaliyyətinə də çox müsbət təsir edir, iltihab və virus əleyhinə təsirlərə malikdir.
Klimaks zamanı çuğundur şirəsinin daim qəbulu qadının vəziyyətini yaxşılaşdırır.
Çuğundur şirəsi çox güclü vasitə sayılır və bu səbəbdən onu düzgün qəbul etmək lazımdır. Belə ki, çuğundur şirəsini mütləq digər şirələr (kök, alma, xiyar, balqabaq) və ya su ilə yarıbayarı qarışdırmaq lazımdır.
Nəzərinizə çatdıraq ki, bəzi xəstəliklər və pozulmalar zamanı (podaqra, artrit, mədə şirəsinin turşuluğunun artması, hipotoniya, ishal) çuğundur şirəsinin daim qəbulu insanın vəziyyətinə mənfi təsir edə bilər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1184   Tarix: 27 may 2022
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır

Gözlərinizi gündəlik ekran yorğunluğundan və yaşla bağlı problemlərdən dörd güclü meyvə ilə qoruyun. Bəzi meyvələr aydın görməni dəstəkləyən, yorğunluğu azaldan, katarakt və quru göz kimi xəstəliklərdən qoruyan antioksidantlar

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Süni yolkaların zərərləri nələrdir? - AÇIQLAMA

Yeni il ərəfəsində geniş istifadə olunan süni yolkalar praktik görünsə də, onların ətraf mühit və insan sağlamlığı üçün bir sıra mənfi təsirləri var. xəbər verir ki, tanınmış rusiyalı həkim Elena Pyatikova bu məhsulları

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Bayramda bunları yeməyin

Bayram günlərində süfrələrin bol və çeşidli olması çox vaxt həddindən artıq qidalanmaya səbəb olur. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, normadan artıq yemək mədə-bağırsaq sistemində ağırlaşma, köp, həzm pozğunluğu və ümum

.

Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?

Orta yaş dövründə özünə inamın azalması gələcəkdə demensiya riskinin artması ilə əlaqəlidir. Bu nəticəyə London Universitet Kollecinin alimləri gəlib. Araşdırmanın aparıcı müəllifi Filip Frank bu barədə Independent nəşrin

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Həkimlərdən valideynlərə xəbərdarlıq: Körpələri yelləməyin

Mütəxəssislər körpələrin güclü və ya uzun müddət yellənərək yatırılmasının sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada biləcəyi barədə valideynləri xəbərdar edirlər. xəbər verir ki, xüsusilə ilk aylarda körpələrin beyin və boyu

.

Xəstəlik geni yaradır - Hər gün istəmədən biraz yeyirik

Mikroplastik nəsil sağlamlığını dəyişdirir. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, mikroplastiklərlə təmasda olan siçanların erkək fərdlərində spermanın tərkibi dəyişir və bu, onların nəslind

turlar.az

həkim məsləhəti adlarin menasi reseptler 2025 donlari xinayaxdi ucun bayatilar hicablı xanımlar kombinler 2025 yay kosmetika vetene aid bayatilar əqrəb baldiza aid hakisdalar şəkərbura