"Dietoloq"ların bu zərərli məsləhətinə əməl etməyin

Gün keçdikcə sosial şəbəkələrdə peyda olan dietoloqların, qidalanma üzrə mütəxəssislərin də sayı artır. Təəssüf ki, onların məsləhətləri insanlara kömək etməkdən daha çox zərər verə bilər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyasının Qida Sistemləri üzrə Federal Elmi Mərkəzinin direktoru Oksana Kuznetsova bildirib.
"Sosial şəbəkələrdə dırnaqarası dietoloqların tez-tez verdiyi məsləhətlərdən biri çiy qida pəhrizidir. Ancaq yalnız bişməmiş, bitki mənşəli qidaları yeməməlisiniz. Pəhriz balanslı olmalıdır", - o deyib.
Mütəxəssis qeyd edib ki, populyarlıq baxımından ikinci yerdəki pis məsləhət ətdən imtina etməkdir: "Ətdə orqanizm üçün lazım olan bir çox komponent var.
Üçüncü yerdə müxtəlif, qeyri-adi pəhrizlər və elmi tərəfi olmayan qidalanma rejimləri durur. Pəhrizinizi kəskin şəkildə dəyişdirməzdən əvvəl qan verməli, orqanizmdə hansı elementlərin çatışmadığını başa düşməli və bundan sonra qidalanma rejiminizi qurmalısınız. Bir çox insan blogerləri dinləyərək radikal pəhrizlərə davam edir və bədənlərinə zərər verirlər".
Onun sözlərinə görə, indi məşhur olan bir fikirlərdən biri də budur:
"Pəhrizdən sonra enerji və yüngüllük varsa, deməli, hər şey qaydasındadır" fikri geniş yayılıb. Halbuki əslində bədən sadəcə səfərbər olur və son gücünü vəziyyəti normada saxlamağa sərf edir".
Mütəxəssis həmçinin zülallara və ya yağlara, eləcə də karbohidratlara radikal keçidlərdən çəkinməyi tövsiyə edib:
"Soya və ya küncüt kimi bir çox komponentin böyük miqdarda istehlakı orqanizm üçün zərərlidir. Bir çay qaşığı küncüt toxumundan artıq yeyə bilməzsiniz, əks halda bədənə zərər verəcəksiniz. Lakin bir çox insan bu barədə bilmir və bu məhsulları hər yeməyə əlavə edirlər".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 792   Tarix: 24 iyul 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çayla birlikdə bu meyvəni qəbul edin - Ömrü 10 il uzadır

Yeni araşdırma göstərib ki, uzun və sağlam ömrün sirri yalnız qidaların miqdarında deyil, həm də müxtəlifliyindədir. xəbər verir ki, mütəxəssislər flavonoidlərlə zəngin qidaların - giləmeyvə, alma, portağal, üzüm və digə

.

Bu şəxslərə 30 qramdan artıq pendir yemək olmaz - Açıqlama

Mütəxəssislər yaşlı insanlara pendir istifadəsində ehtiyatlı olmağı tövsiyə edir. xəbər verir ki, qida eksperti Yelena Sidorovanın sözlərinə görə ürək-damar xəstəlikləri, xüsusən hipertoniya və aterosklerozu olan şəxslə

.

Kolbasa və sosiskalar xərçəng yaradır

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, emal olunmuş ət məhsulları, xüsusilə də kolbasa və sosiskalar müntəzəm şəkildə qəbul edildikdə sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalara görə, bu məhsulları

.

Qarnın tez-tez quruldaması xəstəlik əlaməti ola bilər - Açıqlama

"Əgər qarın qurultusu ilə yanaşı şişkinlik, ağrı, ürəkbulanma, qusma, ishal, qəbizlik, nəcisdə qan və ya rəng dəyişikliyi müşahidə olunarsa, bu, mədə-bağırsaq xəstəliklərinin əlaməti ola bilər". -ın məlumatına gör

.

Həkim kompüter qarşısında yemək yeməyin zərərlərindən danışdı

Kompüter qarşısında yemək sadəcə pis vərdiş deyil, həm də sağlamlıq üçün təhlükəlidir. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq Jordi Serra Pueyo söyləyib. Onun sözlərinə görə bu davranış funksional dispepsiya adlı mədə-bağırsa

.

Gənclərdə ürək xəstəlikləri artmaqdadır - mütəxəssislər xəbərdarlıq edir

Son illərdə 20-30 yaş arası gənclər arasında ürək-damar xəstəlikləri və qəfil ürək tutmaları hallarında artım müşahidə olunur. "BBC News"un araşdırmasına görə, həm genetik, həm də həyat tərzi ilə bağlı amillər gəncləri

.

Son 3 ayın ən güclü maqnit qasırğası başladı

Yer kürəsində son 3 ayın ən güclü maqnit qasırğası başlayıb. xəbər verir ki, Rusiya Elmlər Akademiyasının Kosmik Tədqiqatlar İnstitutunun Günəş astronomiyası laboratoriyasından verilən məlumata görə Yer üzündə G3 səviyyəsin

.

Bütün piştaxtalarda satışa çıxdı: Cəmi 50 qəpiklik möcüzə

Hazırda paytaxtın bazar və marketlərində yaşıl limon bolluğu müşahidə olunur. xəbər verir ki, mövsüm qiymətləri alıcıları sevindirir - bir ədəd yaşıl limon hazırda cəmi 50 qəpiyə satılır. Mövsümi pik dövrə daxil olunmas

.

Hər gün səhər yeməyində banan yesək, belə olacaq

Günü bananla başlamaq sadə və adi seçim kimi görünə bilər. Amma bu meyvənin müntəzəm olaraq səhərlər yeyilməsi orqanizmə düşündüyümüzdən daha dərindən təsir göstərir. Diyetoloqlar qeyd edirlər ki, banan sürətli karbohidra

turlar.az

geyim şəkilləri toy makiyajlari makiyaj instagram zaur baxşəliyev saçlara qulluq hikmətli hekayələr oxatan burcu kosmetika kley lekesi şebnem tovuzlu novruz haqistalari hakışta veten haqqinda atalar sozu