DİQQƏT! Bu peşə sahibləri daha tez xərçəngə tutulurlar

DİQQƏT! Bu peşə sahibləri daha tez xərçəngə tutulurlarSon zamanlar xərçəng dünyada ən çox yayılan xəstəliyə çevrilib. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatına (ÜST) bağlı Beynəlxalq Xərçəng Araşdırmaları Agentliyi (IARC) yaxın 20 ildə Avropada yeni xərçəng növlərinin sayının 22,5 faiz artacağını təxmin edir.
Milli.Az baku.ws-ə istinadən bildirir ki, ingiltərəli alimlərin apardığı yeni araşdırma isə şok faktları ortaya çıxarıb.
Belə ki, yeni araşıdırma ilə bəzi peşə sahiblərinin daha tez xərçəngə tutulma riski olduğu müəyyən edilib. Bildirilib ki, bərbərlər, santexniklər, rəssamlar və fabrik işçiləri daha tez xərçəngə tutulurlar.
Onlarda tez zamanda mesane xərçəngi (Sidik kisəsinin toxumalarında bədxassəli (xərçəng) hüceyrələrin əmələ gəldiyi bir xəstəlikdir) baş qaldırır. Bu işlərdə çalışan insanlar bəzi boyalar vasitəsilə zərərli maddələrə məruz qalırlar.
Xəstəliyə ilkin məruz qalmadan sonra mesane xərçənginin inkişafı 30 ilə qədər çəkə bilər. Keçmiş fabrik işçilərində bu xərçəngə tutulma riski 16 faiz, keçmiş bərbərlərdə isə 30-35 faiz daha çoxdur.
Mesane xərçəngi hər il İngiltərədə 5500 insanın ölümünə səbəb olur.
Bir çox həkim xərçəng xəstəliyinin bu növündən xəbərsiz olduğu üçün ona "xərçənglərin Zoluşkası"adlandını veriblər.
Bu səbəbdən həkimlər bu peşələrdə işləyənlərdə sidik qəhvəyi və ya qırmızı rəngdə olduğu təqdirdə həkimə müraciət etmələrini bildirib.
Məsanə xərçənginin əlamətləri bunlardır:
Yorğunluq hissi;
Tez-tez sidiyə getmə;
Ani arıqlama;
Şiddətli baş ağrıları;
Xroniki sidik yollarının infeksiyaları;
Çanaq ağrıları;
Yüksək hərarət;
Qırmızı və ya qəhvəyi sidik;  
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 902   Tarix: 12 avqust 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış

Pendirin istehlakı demensiyanın qarşısını almağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, İsveçli alimlər yağlı süd məhsulları, xüsusilə yağlı pendirlər və krem məhsullarının demensiya riskini azalda biləcəyini müəyyən ediblər. Araşdırmad

.

Yeni il süfrəsinin bəzəyi olan salat zəhərlənmə verə bilər - Belə saxlayın

Mayonezlə hazırlanmış salatlar, xüsusilə də "Olivye" tez xarab olur və düzgün saxlanılmadıqda zəhərlənməyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, qida təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssis Natalya Fomenkonun sözlərinə görə

.

Gecə oyanmaların səbəbi açıqlandı - Problem əlamətidir?

Gecə yuxu zamanı qısa və ani oyanmalar həmişə yuxusuzluq əlaməti sayılmır. xəbər verir ki, bu barədə Böyük Britaniyanın Milli Səhiyyə Xidmətində çalışan terapevt David Gurley Daily Mail nəşrinə müsahibəsində bildirib. Həkimi

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama

Protein tozları uzun illərdir xüsusilə idman edən və əzələ kütləsini artırmaq istəyən şəxslər arasında populyardır. . xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlər ki, bu əlavələr hər kəs üçün zəruri deyil və bəzi hallarda sağlamlı

.

Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?

Gündə üç dəfə yeməkdən imtina insanın maddələr mübadiləsini pozaraq hormon balansına mənfi təsir göstərə və qida maddələrinin çatışmazlığına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriy

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Mandarin yeyəndən sonra dişləri niyə fırçalamalıyıq?

Yeni il bayramlarında mandarin süfrələrin əvəzolunmaz atributuna çevrilir. Lakin rusiyalı  endokrinoloq Anna Oderiy xəbərdarlıq edir ki, həddindən artıq mandarin yemək sağlamlığa zərər verə bilər. xəbər verir ki, sağlam bi

turlar.az

yaz geyimleri 2025 aksessuarlar yay kolleksiyasi permanent makiyaj sac düzümləri süfrə bəzədilməsi 2025 qonaq otagi kosmetika rus dili rus dilini öyrənək 2 ci dərs nağıllar qz eviyçun hakışta vətənə aid bayatılar