DİQQƏT! Kökəlmə xərçəng riskini artırır

DİQQƏT! Kökəlmə xərçəng riskini artırırBir qrup avropalı mütəxəssis kökəlmənin xərçəng riskini artırdığını təsdiq edən yeni faktlar aşkar edib.

Xanim.az Trend-ə istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər bu qənaətə xərçəngin yaranması ilə bağlı iki yüzdən çox elmi işin tədqiq olunmasından sonra gəlib. Bu elmi işlər on minə yaxın adam üzərində aparılan yoxlamalardan sonra yazılıb.

Mütəxəssislərdən birinin fikrincə, xərçəngin 9 formasının hər birinə yüngül və ya ağır dərəcədə kökəlmədən əziyyət çəkən insanlarda daha çox rast gəlinib.

Alimlər qeyd edirlər ki, bu faktlar gələcəkdə həkimlərə kökəlmə ilə xərçəng arasında birbaşa əlaqənin mümkünlüyünü diqqətdə saxlamağa imkan verəcək.

Xəbərlər     Baxılıb: 1692   Tarix: 02 mart 2017
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Bir qaşığı da bəs edir - Alimlərin "tanınmayan möcüzə" dediyi super qida

Elm adamları uzun müddət diqqətdən kənarda qalan bu tərəvəzin əslində sağlamlıq üçün əvəzolunmaz olduğunu açıqlayıblar. Mütəxəssislərə görə o, təkcə immunitet sistemini gücləndirmir, həm də xolesterini aşağı salır və bağırsaqlar

.

Ət yeyən milçək aşkarlandı – Bu ölkə üçün təhlükə yaxınlaşır

Meksika hakimiyyəti sentyabrda Texas sərhədindən cəmi 113 km məsafədə öldürücü ət yeyən parazit Cochliomyia hominivorax (Yeni Dünya "screwworm" milçəyi) aşkarladığını təsdiqləyib. . xəbər verir ki, parazit səkki

.

Səhər dəriləndə qiyməti od bahasına olur: Hətta səkidə belə yetişir

Təbiətin bizə bəxş etdiyi, amma çox zaman diqqətdən qaçan bir bitki var ki, qiyməti qızıla bərabərdir. Doğru zamanda toplanıb istifadə edildikdə həm iqtisadi, həm də sağlamlıq baxımından böyük dəyərə malik olan bu bitki səhəri

.

Bunları yeyən gec qocalır

Xəstəliklər bədənin qüvvəsini alır və yaşlanmağa səbəb olur. Buna görə hər şeydən əvvəl düzgün və balanslı qidalanmaya əməl etmək lazımdır. Bu qidalar vaxtından əvvəl qocalmağa qoymur, həm də gəncliyin ömrünü uzadır. qocalmağ

.

Qəhvə vaxtı: Səhər yoxsa günorta içmək daha yaxşıdır?

Qəhvə istehlakının vaxtı bədənin kofeinə reaksiyasına təsir göstərir. Səhər qəhvəsi diqqət və konsentrasiyanı artırır, günorta qəhvəsi isə yuxululuğu azalda bilər, lakin gecə yuxusuna mane ola bilər. bu barədə "Verywel

.

Hər 8 qadından biri risk altındadır - Həddindən artıq şəkərli qidalar yol aça bilər

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, hər səkkiz qadından biri döş (süd vəzi) xərçəngi riski altındadır. Erkən diaqnoz qoyulan hallarda isə xəstəliyin sağalma ehtimalı 90 faizə qədər yüksəlir. xəbər verir ki, Doğum, Ginekologiy

.

Görmə problemi olanlara ŞAD XƏBƏR

Alimlər görmə qabiliyyətini bərpa etmək üçün subretinal fotovoltaik implant PRIMA sistemini yaradıb. xəbər verir ki, bu barədə məlumat "The New England Journal of Medicine" jurnalında dərc olunub. Sistem infraqırmız

.

Canan Karatay tövsiyəsi: Doşabla birlikdə qəbul edin, damarları açır, erkən yaşlanmanı önləyir

Türkiyənin məşhur həkimi Canan Karatay, tahinin xüsusilə doşabla birlikdə istehlak edildikdə sağlamlığa olan faydalarını vurğulayır. Onun sözlərinə görə, tahin qan dövranını tənzimləyir, damar tıxanıqlığının qarşısını alı

turlar.az

qadin dunyasi makiyaj instagram gelinlikler kekslər fantaziya capiq ucun maz sızanaqlara qarşı maska kosmetika dolca sevgi öpüşme burclerin uyumu sağlıq