DİQQƏT: qaynar çay bu xəstəliyə səbəb olur – HƏR İL MİNLƏRLƏ İNSANI ÖLDÜRÜR

DİQQƏT: qaynar çay bu xəstəliyə səbəb olur – HƏR İL MİNLƏRLƏ İNSANI ÖLDÜRÜRÖlkəmizdə sevilərək içilən içkilərdən birincisi məhz çaydır. Yay-qış demədən qaynar-qaynar pürrəngi çaya heç kim yox deyə bilmir.
Bu dəfə oxucularımızı süfrəmizin bəzəyi qara çay haqqında haqqında məlumatlandıracağıq.
Medicina.az çay haqqında faydalı  məlumatları təqdim edir.
Heç bir içki tək başına arıqlatmadığı kimi, çay da tək içildikdə kilo almağa səbəb olmur. Lakin hər şeydə olduğu kimi çayın da çox içilməsi artıq çəki almağa gətirib çıxardır. Qara çayı şəkərsiz içməyiniz məsləhətdir.
Gündə 200 mq. ilə 4-5 dəqiqə dəmlənmiş qara çayın orqanizmə müsbət təsiri var. Yemək yedikdən 1 saat sonra çay içmək həzm sistemini yaxşılaşdırır, eyni zamanda kilonuzun artmasına mane olur.
Maddələr mübadiləsini sürətləndirir, orqanizmdəki sərbəst radikalları təmizləyir. Vücudu toksiki maddələrdən təmizləyir, enerji səviyyəsini yüksək tutur. Qanda şəkəri nizamlayır, aclıq hissinə mane olur.
Hər gün müəyyən miqdar çay içmək arıqlamağa kömək edir. Lakin bu istiqamətdə yaşıl çay daha effektivlidir. Çayı qəndlə içən insanlara bu vərdişlərindən xilas olmaq çətin gəlir. 2 ədəd qara üzüm qurusu kifayət edir ki, eyni sayda qəndə əvəz olsun. Bu üsul az kalorilidir.
Lakin nəzərə almaq lazımdır ki, çayı qaynar deyil, ilıq halda içmək lazımdır. Araşdırmalar onu göstərir ki, əgər çay udduğunuzda narahatlıq verirsə, yəni həddindən artıq qaynardırsa, siqaretin vurduğu ziyana bərabərdir. Bu, qida borusu xərçəngi riskini 5 qat artırır. Bu xəçəng növü dünya miqyasında ən çox yayılan xəstəliklərdəndir. Qida borusu xərçəngindən hər il minlərlə insan həyatını itirir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1168   Tarix: 30 yanvar 2022
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

.

Yeni il süfrəsinin bəzəyi olan salat zəhərlənmə verə bilər - Belə saxlayın

Mayonezlə hazırlanmış salatlar, xüsusilə də "Olivye" tez xarab olur və düzgün saxlanılmadıqda zəhərlənməyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, qida təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssis Natalya Fomenkonun sözlərinə görə

.

Bayram axşamı içki içənlərə pis xəbər

Kardioloq bayram günlərində ürək üçün gizli təhlükə barədə xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, kardioloq Bindu Çebrolu bildirib ki, bayramlarda spirtli içki, çox yemək, az yatmaq və su çatışmazlığı ürək ritminin pozulmasın

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Azərbaycanda minlərlə insan istifadə edir: İnfarkt riskini 53 faiz artırır

Alimlər elektron siqaret istifadəsinin ürək-damar sağlamlığı üçün ciddi risklər yaratdığını müəyyən ediblər. Aparılan elmi araşdırmalara görə, elektron siqaret istifadə edən şəxslərin infarkt keçirmə ehtimalı istifadə etməyənlərl

.

Bizi yavaş-yavaş öldürən 3 qida

Ürəyə ziyan verən qidalar açıqlanıb. xəbər verir ki, Amerikalı ürək cərrahı Jeremy London ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün hansı qidaları və içkiləri azaltmaq lazım olduğunu açıqlayıb. Cərrah qeyd edib ki, dörd əsa

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

turlar.az

yay geyimləri 2025 geyim dəbləri geyim şəkilləri toy gecesi tanınmış qadınlar üzü nəmləndirən maska permanent makiyaj kosmetika gəncə rus dilin nece orenek novruza aid hakışta bir arzum var google