DİQQƏT: "WhatsApp" mesajlarınız təhlükədə

DİQQƏT: "WhatsApp" mesajlarınız təhlükədəTətbiqetmədəki "dəliyi" Kaliforniya Universitetinin alimi Tobias Bolter tapıb

"WhatsApp" messencerində cinayətkarlara və ya xüsusi xidmətlərin əməkdaşlarına şifrələnmiş məlumatları ələ keçirməyə imkan verən boşluq aşkarlanıb. İstiPress-in məlumatına görə, tətbiqetmədəki "dəliyi" Kaliforniya Universitetinin alimi Tobias Bolter tapıb. Mütəxəssis əvvəlcə 2016-cı ilin aprelində "Facebook"a ("WhatsApp"ın sahibi) müraciət edib və aşkarladığı boşluğun məğzini təsvir edib. Sosial şəbəkə rəhbərliyi oxşar problemin mövcudluğundan xəbərdar olduğunu, lakin yaxın vaxtda onu aradan qaldırmağı planlaşdırmadığını qeyd edib.

Bolter iddia edir ki, təhlükəli boşluq hələ də aradan qaldırılmayıb.

2016-cı ilin aprelində "WhatsApp" birbaşa məsafədən məlumat şifrələməsi (end-to-end) tətbiq edib. Şifrələmə yalnız dialoq iştirakçılarına yazışmanın tərkibinə çıxış təmin edir. Messencer dəfələrlə, hətta şirkət işçilərinin istifadəçilərin nə barədə yazdıqlarını öyrənmək iqtidarında olmadıqlarını vurğulayıb. Alim şifrələmə açarı dəyişdiyi halda istifadəçilərin bildiriş almadıqlarını aşkarlayıb. Messencerin tənzimləmələrində yeni açarın əmələ gəlməsi barədə bildirişi yandırmaq olar, lakin istifadəçilər yalnız məlumatın göndərilməsindən sonra bildiriş alırlar.

Açar dəyişərkən çatdırılmayan məlumatlar yenidən şifrələnir və təkrar göndərilir. Nəzəri olaraq oxşar fəaliyyət məlumatların ələ keçirilməsi və şifrənin oxunması imkanı yaradır. "Əgər hökumət strukturları "WhatsApp"dan məlumatlara girişi açmasını xahiş etsə, o zaman rəhbərlik bunu şifrələmə açarının dəyişdirilməsi vasitəsilə asanlıqla edə bilər", - Bolter qeyd edib.

Xəbərlər     Baxılıb: 2188   Tarix: 14 yanvar 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Necə qidalansaq, mədəmiz də bayram edər?

Baharın gəlişinin rəmzi olan Novruz bayramının süfrəsini bol çeşidli yeməklərsiz, şirniyyatsız, çərəzlərsiz təsəvvür etmək mümkün deyil. Amma bu süfrəsini zənginləşdirməyə çalışarkən qidalanmada yol verdiyimiz bəzi səhvlə

.

Yaranı necə tez sağaltmaq olar?

Dəri yaraları həyatımızın hər mərhələsində qarşılaşa biləcəyimiz bir problemdir. Bəzən kiçik kəsiklər, dərin yaralarla qarşılaşa bilərik. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər dəridə yaralar yaranan kimi həkimə müraciə

.

Cücərmiş kartofu atmayın – Qızıl dəyərində

Adətən payız aylarında kisələrlə alınan kartof müəyyən müddət ərzində istehlak edilmədikdə cücərməyə başlayır. Təəssüf ki, cücərməyə başlayan bu kartoflar zibilliyə atılır. Mİlli.Az " "a istinadən xəbər verir ki

.

Oruc tutmaq xərçəng hüceyrələrinin qarşını alır

Oruc tutmaq immun sistemini yaxşılaşdırır, orqanizmdəki toksinləri aradan qaldırır, iltihabı azaldır, xərçəng hüceyrələrinin yayılmasını ləngidir.  AZƏRTAC-a istinadən türkiyəli həkim Özkan Akyolun mövzu ilə bağlı araşdırmasın

.

Təbii üsulla göz xəstəliklərini necə müalicə etmək olar?

Bütün xəstəliklərin dərmanı təbiətdə gizlidir. Məsələn, aloe bitkisi faydalı xüsusiyyətləri sayəsində bir çox xəstəliklərin, o cümlədən göz zəifliyinin dərmanıdır. axşam.az-a istinadən bildirir ki, hər gün kompüterdən v

.

Beyin sağlamlığı üçün ən yaxşı 5 balıq növü

Beyin insan bədəninin ən mürəkkəb və sirli orqanlarından biridir. Optimal qidalanma ilə qocalığa qədər tam gücü ilə işləyir. Ancaq təəssüf ki, bir çox yemək vərdişlərimiz onun sağlamlığına xələl gətirə bilər.   -a istinadən xəbə

.

Dünya əhalisi ilə bağlı HƏYƏCAN TƏBİLİ: 2050-ci ilə qədər

Dünyada doğum nisbətləri azalmağa davam edir. -a istinadən bildirir ki, bu barədə beynəlxalq alimlər qrupunun "MedicalXpress"də dərc olunan araşdırmalarında bildirilir. Məlumatda deyilir ki, dünya ölkələrinin yarısınd

.

"Zelyonka" və yod ləkələrindən qurtulmağın sadə yolları

Dəridəki yod və "zelyonka" ləkələrindən xilas olmaq sadə, eləcə də təsirli proses ola bilər. Bu antiseptiklərdən olan ləkələr adətən 24 saat ərzində öz-özünə yox olur. Lakin onları çıxarmaq üçün səbirsizsinizsə

.

Kimlər mütləq kəsmik yeməlidir?

Kəsmik, mezofil laktik turşu bakteriyalarının təsiri altında həyata keçirilən laxtalanma adlanan prosesdə südün təbii və ya süni fermentasiyası məhsulunun bərk hissəsidir. Süd törəməsi olmasına baxmayaraq, laktoza dözümsüzlüy

turlar.az

sonxeber.az maskalar qaşların formalari yay geyimləri 2024 zaur baxşəliyev xinayaxdi sozleri qaraciyər vətən haqqında bayatı kosmetika qadin.az vətən haqqında atalar sözləri dovsan toyuq salati xocali