Düyünü bişirəndən sonra uzun müddət saxlamayın, yoxsa
Bişmiş və otaq temperaturunda qalan düyü "bacillus cereus" adlı təhlükəli bakteriyalar üçün çoxalma yeri ola bilər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu bakteriyalar kifayət qədər istiliyə davamlı olduqlarına görə, onları öldürmək üçün qaynatmaq və qızdırmaq kifayət etmir.
Düyü bişdikdən sonra onu dərhal süfrəyə vermək və ya dondurucuya qoymaq məsləhətdir. Bişmiş düyü otaq temperaturunda bir saatdan çox qalmamalıdır. "Bacillus cereus" bakteriyası qida zəhərlənməsinə səbəb olur.
Yüksək temperatura, su çatışmazlığına və digər fiziki amillərə davamlı torpaq mikroorqanizmidir. Yoluxduqda yüksək hərarət və ümumi intoksikasiya baş verir. Bəzi hallarda qaraciyər funksiyasına ciddi ziyan vurur və ölümcül nəticələr mümkündür.
Milli.Az









Narkotik mədəniyyətimizi də məhv edir, hanı Mirkamil, Nurlan Növrəsli?
Samirə Əfəndidən yeni - FOTOLAR
Qəhvə içib yatanlar yuxuda da stress keçirirmiş
Turşudan sonra bu əlamətlər yaransa həkimə gedin, yoxsa
2025-ci ilin ən populyar körpə adları açıqlandı - Şarlotta, Ezra, Mateo
20 il beyinsiz yaşadı
Mədə yanmasına səbəb ola biləcək qidalar
Pendirin beyinə faydası nədir?
"Kişilər performans üçün dərman atır, amma bilmirlər ki, arıqlamaq bəs edir"
Nərmin Kərimbəyova bayram konsertində səhnə aldı - FOTOLAR
Süd vəzi xərçənginin əsas əlamətləri açıqlandı
Hadisə özünə təmtəraqlı ad günü etdi - FOTOLAR
Nura Suri Vaqif Qurbanova Milli Qəhrəman adının verilməsindən yazdı