Ədviyyatlı yemək zamanı orqanizmdə nə baş verir?
Ədviyyatlı qidaların tez-tez istifadəsi qida borusu xərçənginə səbəb ola bilər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, ədviyyatlı qidalar bədəndə unikal reaksiyalar yaradır.
Bibər və digər ədviyyatlı qidalarda olan kapsaisin sinir sistemindəki reseptorlarla qarşılıqlı təsir edərək tərləmə və qızdırma hissi yaradır.
Ədviyyatlı qidaların sağlamlığı ilə bağlı mübahisələrin əksinə olaraq, araşdırmalar onun potensial fayda və risklərinə işarə edir. Bir tərəfdən, ədviyyatlı yeməklər yemək metabolizminizi sürətləndirməyə və kalori yandırmağa kömək edə bilər ki, bu da çəki idarə etmək üçün faydalı ola bilər. Digər tərəfdən, həddindən artıq istehlak xüsusilə mövcud həzm problemləri olan insanlarda mədə-bağırsaq traktının iltihabına və qıcıqlanmasına səbəb ola bilər.
Bəzi tədqiqatlar ədviyyatlı qidaların müntəzəm istehlakını ürək xəstəliyi riskinin azalması ilə əlaqələndirir.
Bununla belə, əksər insanlar üçün ədviyyatlı qidalar ciddi təhlükə yaratmır və normada istehlak edildikdə təhlükəsiz ola bilər.
Beləliklə, ədviyyatlı qidalar pəhrizə ləzzətli əlavə ola bilər, həzz və hətta bəzi fizioloji faydalar verə bilər.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Bengü onunla tərəf müqabili olmaq istəyir
AYRILIQ İDDİASI - İrem Derici nişanlısını sildi
Sofi Terner və Kris Martinin yeni eşqə başladığı məlum olub
Conni Depp 'Milad nəğməsi' filmində rol alacaq
Dikdaban geyinən qadınların nəzərinə! - Həkimdən xəbərdarlıq
Bu xəstəlik dünyada sadəcə 13 nəfərdə var
Diş məcunları saçdan hazırlanacaq
Tanınmış dondurma markasında təhlükəli bakteriyalar aşkarlandı
Azərbaycanın "Uşaq Avroviziya 2025" səhnəsini Mads Enggaard quracaq