Ən təhlükəsiz spirtli içki hansıdır? – Xərçəngdən qoruyur

Ən təhlükəsiz spirtli içki hansıdır? – Xərçəngdən qoruyurAlimlər müəyyən ediblər ki, şərab ən təhlükəsiz spirtli içki hesab olunur.
Milli.Az xəbər verir ki, alimlərin araşdırmalarına görə, şərab içməyə üstünlük verənlər digər spirtli içkilərə üstünlük verənlərlə müqayisədə onkoloji xəstəliklər riskinə daha az həssasdırlar. 135 000-dən çox insanın sağlamlıq məlumatlarının təhlili göstərib ki, 60 yaşdan yuxarı kişilər üçün iyirmi qrama qədər spirt, etanol, qadınlar üçün on qrama qədər etanol istehlakı onkoloji xəstəliyə tutulma ehtimalını artırır.
Gündəlik 10-20 qram etil spirti istehlakı da qocalıqda onkoloji xəstəliyə tutulma ehtimalını artırır. Şərab içməyi seçənlərin qocalıqda onkoloji xəstəliyə tutulma ehtimalı daha az olur. Alimlər hazırda şərabın hansı xüsusiyyətlərinin belə nəticələrə səbəb olduğunu araşdırırlar. (Publika.az)
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 811   Tarix: 18 avqust 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

"Vegetarian qadınların uşaqları əqli cəhətdən zəif ola bilər"

Hamiləlik dövründə Omega-3 çatışmazlığı uşağın zehni inkişafına təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı dietoloq Yuliya Moskviçeva deyib. "Xüsusilə vegetarian qidalanan qadınlar bu risklə daha çox üzləşirlər

.

Dünyanın ən yaşlı qadınının uzunömürlülük SİRRİ

Alimlər dünyada ən uzunömürlü insan kimi tanınan Maria Branyas Moreranın DNT-sini araşdıraraq onun uzunömürlülüyünün səbəblərindən birini müəyyənləşdiriblər. xarici mənbələrə istinadən xəbər verir ki, ABŞ-də doğulan, laki

.

Yüksək şəkər və infarkt arasında əlaqə

Qanda qlükoza səviyyəsinin yüksəlməsi, xüsusilə də ilk dəfə kəskin miokard infarktı (ürək tutması) keçirən xəstələrdə ağır fəsadların yaranma riskini artıran mühüm göstərici ola bilər. xəbər verir ki, bu nəticə "Diabetolog

.

Beyin üçün risk yaradan qidalar AÇIQLANDI

ABŞ-da aparılan yeni bir araşdırma beyin sağlamlığı üçün ən zərərli qidaları müəyyən edib. xəbər verir ki, Virciniya Texnologiya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, çox emal olunmuş ət məhsulları və şəkərli içkilə

.

Bu insanlar qırmızı ət yeməyi "unutsunlar"

Son araşdırmalar göstərir ki, qırmızı ətin həddindən artıq qəbulu həm ürək-damar xəstəlikləri, həm də bəzi xərçəng növlərinin yaranma riskini artırır. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Bu məhsulların tərkibində yod var - Yeməyəndə əqli gerilik yaradır

"Qeyri-dəniz mənbələrindən də yod əldə etmək mümkündür". xəbər verir ki, Endokrinoloq Olqa Çernitskaya bildirib ki, yod orqanizm üçün vacib mikroelementdir və adətən insanlar onu dəniz məhsulları və balıqdan alırlar

.

Maqneziumu kimlər qəbul edə bilməz? - Xəbərdarlıq

Milyonlarla insan tərəfindən qəbul edilən maqnezium son illərin ən populyar əlavələrindən birinə çevrilib. Onu "bu günün mineralı" adlandırırlar - bəs doğrudanmı , yuxunu yaxşılaşdırır, həzmi tənzimləyir və beyin

.

Səhər yeməyində çörək yeyənlər iki dəfə düşünsün

Mütəxəssislərin fikrincə, səhər yeməyində seçilən çörəyin növü sağlamlığımıza düşündüyümüzdən də çox təsir edir. Ağ çörək qısa müddət toxluq hissi versə də, qan şəkərini sürətlə artırır, nəticədə gün ərzində yorğunluq, aclı

.

Heyvanlardan yoluxur, qızdırmayla başlayır - Ölümcül xəstəlik yayıldı

Seneqalda sentyabrın sonunda başlayan "Rift Vadisi Qızdırması" epidemiyası getdikcə daha da geniş yayılır. xəbər verir ki, ölkənin Səhiyyə Nazirliyinin məlumatına görə, aşkarlanan 381 yoluxmadan 312 nəfər sağalıb

turlar.az

toy makiyaji sekilleri toy makiyajlari hamilelikde qidalanma fitnes və pəhriz manikür və pedikür sevinc tofiqqızı xına bəzəkləri kosmetika opusme hakıştalar cinsi elaqe yutube bayatılarımızda vətən həsrəti