Ən yaxşı arıqlama çayları

Ən yaxşı arıqlama çaylarıPu-Erh çayı.
Puer çayı olaraq tanınan bu çay doktor Mehmet Özün arıqlatma çayları içərisində birinci yerdə durur. Puer çayı yağ hüceyrələrini əritmək xüsusiyyətinə malikdir. Bir müddət qəbul etdikdən sonra öz təsirini göstərməyə başlayır.
Quşotu çayı.
Quşotu çayı artıq suyun orqanizmdən xaric olunmasına kömək edir, bədəndə olan şişkinliyi aradan qaldırır. Kalium və maqnezium tərkibli bu çay sidikqovucu təsirə malik olmasına baxmayaraq, halsızlıq əlaməti vermir.
Qara yemişan çayı.
Qara yemişan çayının ən yaxşı xüsusiyyətlərindən biri qanda şəkərin miqdarını normada saxlayaraq, iştah salıcı təsirə malik olmasıdır. Axşam yeməyindən qabaq 1 stəkan qara yemişan çayı içmək axşam yeməyinə olan iştahanızı kəsəcək.
Darçın çayı.
Darçın çayı orqanizmi isitmək qabiliyyətinə malikdir. O, bədəndə olan artıq yağların əriməsində, mədənin sakitləşməsində, müqavimətin artmasında mühüm rol oynayır.
Cəfəri çayı.
Cəfəri çayı böyrəklərin fəaliyyətini artırmaqla orqanizmdə olan atrıq mayeni çıxardır. Diet çayları içərisində yer almağına səbəb bağırsaq fəaliyyətini sürətləndirməklə metobolizmi yaxşılaşdırmaq xüsusiyyətinə malik olmasıdır. Cəfəri çayının faydalı olması tərkibində fol, kalium, kaısium, A və C vitaminlərinin olmasıdır.
Zəncəfil çay.
Zəncəfili isə həm tək, həm də digər yuxarıda adı çəkilən çaylara qatıb istifadə edə bilrsiniz. Ayrıca zəncəfil çayına bir-neçə damcı limon şirəsi əlavə edib, daha dadlı bir tam əldə edərək ariqlaya bilərsiniz.
Bəyaz çay.
Doktor Mehmet Özün arıqlamaq istəyənlərə tövsiyə etdiyi arıqlama çayları içərisində bəyaz çay ilk  yerlərdə durur. Bəyaz çay qida vasitəsilə qəbul edilən yağların əriməsinə yardımçı olur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1055   Tarix: 16 avqust 2022
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Bu vaxta qədər yoluxucu olduğu bilinmirdi - Qadınlardan kişilərə keçirmiş

Prostatitin yoluxucu ola biləcəyi barədə xəbərdarlıq edilib. xəbər verir ki, xroniki prostatit cinsi əlaqə zamanı partnyora keçə bilən bakteriyalarla bağlı ola bilər. Bu barədə uroloq, ali kateqoriyalı həkim Sergey Korolyov danışıb

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Niyə gündə üç dəfə yemək vacibdir? - Diyetoloqdan xəbərdarlıq

Gündə üç dəfə qidalanmadan imtina orqanizmdə maddələr mübadiləsinin pozulmasına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, diyetoloq və qastroenteroloq Viktoriya bildirib ki, qida qəbulları arasındakı fasilə yuxu vaxtı istisna olmaqla

.

Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR

Yüz il və daha artıq yaşayan adamlar uzunömürlülüklərinə görə həyat tərzlərindən daha çox genetik kodlarına minnətdar olmalıdırlar. -a istinadən xəbər verir ki, İtaliyada uzunömürlülərin genlərini araşdıran ekspertlərin kəşflər

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

.

Zibil qablarından gələn qoxuya SON

Evimizdə istifadə etdiyimiz zibil qabları zamanla içərisində bakteriyaların yaranması səbəbindən pis qoxu yaymağa başlaya bilər. Zibil qabları yuyulsa belə, bu qoxu çox vaxt tam aradan qalxmır. xəbər verir ki, qoxunun evi

.

Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?

Gündə üç dəfə yeməkdən imtina insanın maddələr mübadiləsini pozaraq hormon balansına mənfi təsir göstərə və qida maddələrinin çatışmazlığına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriy

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

turlar.az

geyim və ayaqqabılar yemek reseptleri qadin sayti yaz yay 2025 badimcan salati hobbi üzə qulluq kosmetika itburnu ağır itki qiz evi haxista seksi kahfe fali