Əsl pendiri saxtadan necə ayırd etmək olar? - Mütəxəssislər AÇIQLADI

Əsl pendiri saxtadan necə ayırd etmək olar? - Mütəxəssislər AÇIQLADIBu gün mağaza rəflərində geniş çeşiddə əsl pendir və digər pendir məhsulları mövcuddur. Lakin bütün pendirlərin eyni keyfiyyətdə olmadığını bilmək vacibdir. Bəs ən yaxşı pendiri necə seçə bilərik?
Lent.az sizə bunun üçün ən doğru metodları təqdim edir:
Təbii Pendir Nədən Hazırlanır?
Əsl pendir inək, qoyun və ya keçi südündən hazırlanır. Pendir növləri təkcə südün növünə görə deyil, həm də emal üsuluna, istifadə edilən fermentlərə, bakteriyalara və ya kiflərə görə fərqlənir.
Pendirin dadı və teksturası onun hazırlanma üsulundan və yetişmə müddətindən asılıdır. Təbii pendirin əsas inqrediyentləri aşağıdakılardır:
1. Süd
2. Duz
3. Bakteriyalar
Təbii Pendiri Necə Tanımaq Olar?
Təbii pendir istehsalı üçün xeyli miqdarda süd tələb olunur - təxminən 1 kiloqram pendir üçün 10 litr süd lazımdır. Buna görə də, o, pendir məhsullarından daha baha olur.
Əsl pendiri digərlərindən ayırmağın yolları:
1. Qiymət - Təbii pendir adətən daha bahalıdır.
2. Qablaşdırma üzərindəki məlumat - Etiketi diqqətlə oxuyun. Əgər "pendir məmulatı" və ya "kəsmik məhsulu" yazılıbsa, bu, süni qatqılarla hazırlanmış məhsuldur.
3. Tərkib - Əsl pendirin tərkibi sadə və qısadır. Pendir məhsullarında isə emulqatorlar, konservantlar, bitki yağları, şəkər və digər əlavələr ola bilər.
4. Süd yağının əvəzediciləri - Tərkibində palma yağı, kokos yağı və nişasta varsa, bu, pendir deyil, onun analoqudur.
Bundan əlavə, qoxuya diqqət yetirmək də vacibdir. Əsl pendir süd iyi verir, pendir məhsulları isə çox vaxt kimyəvi və turş qoxuya malik olur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 702   Tarix: 15 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün yumurta yeyənlərə XƏBƏRDARLIQ: ölümcül təhlükəlidir

Ekspertlər xəbərdarlıq edir ki, bu məhsula həddən artıq aşiq olmaq gizli sağlamlıq riskləri yarada bilər. Meyo Klinikasının mütəxəssisləri hesab edir ki, sağlam insanların çoxu həftədə yeddiyə qədər yumurta yeyə bilər. Anca

.

Sağlam həyat tərzi: Xolesterinlə mübarizənin sirləri

Xolesterin səviyyəsinin idarə edilməsi ürək-damar sağlamlığını qorumaq üçün önəmlidir. xəbər verir ki, rusiyalı dietoloqların verdiyi məsləhətlərə görə, qanda xolesterinin miqdarını azaltmaq üçün doğru qidalanma böyük ro

.

Hər gün şorba yesəniz nə olar?

Şorbanın müntəzəm istehlakı orqanizmə bir çox fayda verə bilər, lakin bəzi potensial risklərə də malikdir. . -a istinadən xəbər verir ki, ekspertlər hər gün şorba yesəniz orqanizmə nə olacağını izah ediblər. Şorbalar dünyanı

.

Bu xərçəng növü soyuqdəymə ilə səhv salınır - XƏBƏRDARLIQ

Ağciyər xərçəngi ən təhlükəli onkoloji xəstəliklərdən biridir. Onun erkən mərhələdə aşkarlanması çətin olur, çünki ilkin simptomlar tez-tez soyuqdəymə ilə qarışdırılır. . -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik irəlilədikcə

.

Əsl pendiri saxtadan necə ayırd etmək olar? - Mütəxəssislər AÇIQLADI

Bu gün mağaza rəflərində geniş çeşiddə əsl pendir və digər pendir məhsulları mövcuddur. Lakin bütün pendirlərin eyni keyfiyyətdə olmadığını bilmək vacibdir. Bəs ən yaxşı pendiri necə seçə bilərik?. sizə bunun üçün ən doğr

.

Keçibuynuzu bəhməzinin möcüzəvi faydaları

Keçibuynuzu bəhməzi təbii qidalar arasında sağlamlığa ən faydalı məhsullardan biri kimi ön plana çıxır. xəbər verir ki, yüksək qida dəyəri sayəsində immuniteti gücləndirməkdən həzm sistemini tənzimləməyə qədər bir çox fayd

.

İllərdir səhv bilirikmiş - Limonun özü deyil, qoxusu qan təzyiqini aşağı salır

Bəziləri limon yeməyin və ya limon suyu içməyin təzyiqi aşağı saldığını iddia etsə də, mütəxəssislər limonun təzyiq tənzimləyicisi olmadığını vurğulayırlar. -a istinadən xəbər verir ki, son araşdırmalar göstərir ki, limo

.

Diş sağlamlığını necə qoruya bilərik?

Diş sağlamlığını qorumaq üçün bir neçə mühüm tövsiyə var. xəbər verir ki, həkimlər bu prinsipləri ümumiyyətlə vurğulayırlar:. Düzgün diş təmizlənməsi: Dişləri gündə ən azı iki dəfə fırçalamaq vacibdir. Fırçalama zamanı dişləri

.

Körpəniz tərəvəz yemir? - bu üsullardan sonra yeyəcək

Böyük Britaniyanın Durhem Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, körpələr ana bətnində olduqları zaman qarşılaşdıqları qidaları doğulduqdan sonra da bəyənirlər. -a istinadən xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Appetite"

turlar.az

sonxeber.az makiyaj etmek qaydalari geymler 2025 sade makiyaj sekilleri sac uzadan maskalar dunyanin gozellikleri göyəm mürəbbəsinin resepti bürclər 2025 pehriz yumurta oglaq qaynana hakista hakisdalar