Ət dondurulduqdan sonra faydalı xüsusiyyətlərini itirir?
Rosbiotex Universitetinin biotexnologiyası və bioüzvi sintez məhsullarının texnologiyası kafedrasının müdiri Dmitri Kulikov uzunmüddətli dondurmanın ət məhsullarının faydalı xüsusiyyətlərinə necə təsir etməsindən danışıb.
Milli.Az foodinfo.az-a istinadən xəbər verir ki, rkspertin RİA Novosti agentliyinə müsahibəsində qeyd etdiyi kimi, dondurulmuş ətin uzun müddət saxlanması niasin, piridoksin, tiamin və riboflavin kimi vacib vitaminlərin konsentrasiyasını azaldır.
Bir il saxlama müddətində bu qidaların tərkibi təxminən 20% azalır və 5-10 il saxlanılan dondurulmuş ətdə vitaminlərin konsentrasiyası təzə məhsulda olduğu kimi yarıya qədər ola bilər.
Sənaye şok dondurma texnologiyalarının istifadəsinə baxmayaraq, faydalı xüsusiyyətlərin tam qorunmasına hələ də zəmanət vermək mümkün deyil, Dmitri Kulikov əlavə edib.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş
Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir
MadTeen-in səhhətində problem yarandı - Səhnədən gedir
Keçmiş xanımı Mustafanı məhkəməyə verdi - Aliment ödəmir
Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA
Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı
Orxan Lökbatanlı xanımına biznes qurdu
Sevgi ilə qurulan ailə də, dostluq da dağıla bilməz' - Fərda
Blok 3 konsertlərini ləğv etdi
Yalvar-yaxar edib efirimə gəlir, sonra da...' - Vüsalə onu tənqid etdi
Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida