Ət dondurulduqdan sonra faydalı xüsusiyyətlərini itirir?

Ət dondurulduqdan sonra faydalı xüsusiyyətlərini itirir?Rosbiotex Universitetinin biotexnologiyası və bioüzvi sintez məhsullarının texnologiyası kafedrasının müdiri Dmitri Kulikov uzunmüddətli dondurmanın ət məhsullarının faydalı xüsusiyyətlərinə necə təsir etməsindən danışıb.
Milli.Az foodinfo.az-a istinadən xəbər verir ki, rkspertin RİA Novosti agentliyinə müsahibəsində qeyd etdiyi kimi, dondurulmuş ətin uzun müddət saxlanması niasin, piridoksin, tiamin və riboflavin kimi vacib vitaminlərin konsentrasiyasını azaldır.
Bir il saxlama müddətində bu qidaların tərkibi təxminən 20% azalır və 5-10 il saxlanılan dondurulmuş ətdə vitaminlərin konsentrasiyası təzə məhsulda olduğu kimi yarıya qədər ola bilər.
Sənaye şok dondurma texnologiyalarının istifadəsinə baxmayaraq, faydalı xüsusiyyətlərin tam qorunmasına hələ də zəmanət vermək mümkün deyil, Dmitri Kulikov əlavə edib.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 800   Tarix: 01 sentyabr 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

30-40-50 yaşlarında bədəndə nə baş verir? - Gələcək xəstəliklər və qorunma yolları

Yaşın irəliləməsi ilə birlikdə onurğa sağlamlığı da böyük əhəmiyyət kəsb edir. Kalsium və D vitaminindən zəngin qidalanma iri yaşlarda onurğa xəstəliklərinə qarşı qoruyucu təsir göstərir. Bəs uşaqlıqdan 30, 40, 50 yaşların

.

Gecə növbəsində işləyənlər OXUSUN

Alimlər müəyyən ediblər ki, gündüz saatlarında yemək qəbulunu məhdudlaşdırmaq gecə növbəsində işləyən insanlarda ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Nature Communications"

.

Alkoqol qadınlarda beynin immun müdafiəsini kişilərdən daha çox zədələyir

Yel Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, spirtli içki istifadəsi qadınların beyin immun sisteminə kişilərə nisbətən daha ağır təsir göstərir. . xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri "Biological Psychiatry"

.

Xərçəng xəstələrinin sayı niyə çoxalır?

"Xərçəng xəstəliyinin dinamikasında artım müşahidə olunur". Xəzər TV-yə istinadən məlumat verir ki, bunu Səhiyyə naziri Teymur Musayev deyib. Nazir bildirib ki, 2022-ci ildə dünyada xərçəngə 20 milyon yeni tutulm

.

Şəkər xəstəliyi belə başlayır – Bilmədən laqeyd yanaşdığımız simptomlar

Gizli şəkildə inkişaf edən, lakin gec aşkarlandıqda ciddi fəsadlara yol açan şəkərli diabet (xalq arasında "şəkər xəstəliyi" kimi tanınır) bu gün getdikcə daha çox insanın gündəminə çevrilir. xəbər verir ki, bəzə

.

Ağızdan gələn pis qoxunun səbəbi…

Ağızdan pis qoxunun gəlməsi əksər insanların üzləşdiyi problemlərdən biridir. . Kimisi bu problemin diş sağlamlığı, başqa birisi daxildən yaranan xəstəliklərlə bağlı olduğunu düşünür. Maraqlıdır, ağızdan pis qoxunun gəlməsin

.

Qaraciyəri təmizləyən 4 qida

Qaraciyər bədənimizin ən vacib təmizləyici orqanıdır və onun sağlamlığı ümumi vəziyyətimizə birbaşa təsir edir. Onu qorumaq və gücləndirmək üçün bəzi qidalar xüsusilə faydalıdır. Elmi araşdırmalara əsasən qaraciyəri dəstəkləyə

.

Yüksək təzyiq zamanı nə yemək faydalıdır? - Dietoloqlardan məsləhət

Yüksək qan təzyiqindən əziyyət çəkənlər üçün qidalanma çox mühüm rol oynayır. Dietoloqlar və kardioloqlar bildirirlər ki, qara qarağat (çox vaxt çaytikanı ilə qarışdırılsa da, burada söhbət çoxsaylı antioksidantlarla zəngi

.

Yay aylarında bu qidalardan uzaq durun – Mütəxəssis xəbərdarlığı

Yay aylarında yüksək temperatur bəzi qidaların zəhərlənmə risqini artırır. xəbər verir ki, qida təhlükəsizliyi üzrə rusiyalı ekspert Yelena Spetsenko bildirib ki, xüsusilə zülal tərkibli və tez xarab olan məhsullar bu fəsild

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim və ayaqqabılar toy makiyaji sekilleri gözəllik məhsulları dermanlar payiz geyimleri saç düzümləri qarazire faydalari xlor lekesi kondom novruz hakistasi novruz hakista veten haqqinda atalar sozleri