Ət dondurulduqdan sonra faydalı xüsusiyyətlərini itirir?

Ət dondurulduqdan sonra faydalı xüsusiyyətlərini itirir?Rosbiotex Universitetinin biotexnologiyası və bioüzvi sintez məhsullarının texnologiyası kafedrasının müdiri Dmitri Kulikov uzunmüddətli dondurmanın ət məhsullarının faydalı xüsusiyyətlərinə necə təsir etməsindən danışıb.
Milli.Az foodinfo.az-a istinadən xəbər verir ki, rkspertin RİA Novosti agentliyinə müsahibəsində qeyd etdiyi kimi, dondurulmuş ətin uzun müddət saxlanması niasin, piridoksin, tiamin və riboflavin kimi vacib vitaminlərin konsentrasiyasını azaldır.
Bir il saxlama müddətində bu qidaların tərkibi təxminən 20% azalır və 5-10 il saxlanılan dondurulmuş ətdə vitaminlərin konsentrasiyası təzə məhsulda olduğu kimi yarıya qədər ola bilər.
Sənaye şok dondurma texnologiyalarının istifadəsinə baxmayaraq, faydalı xüsusiyyətlərin tam qorunmasına hələ də zəmanət vermək mümkün deyil, Dmitri Kulikov əlavə edib.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 847   Tarix: 01 sentyabr 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Alimlər xərçəngin ən ölümcül növlərindən birinə səbəb olan vərdişi açıqlayıb

Mayamidən olan alimlərin apardığı yeni araşdırma müntəzəm spirtli içki qəbulunun mədəaltı vəzi xərçənginin yaranma riskini artırdığını göstərib. xəbər verir ki, Britaniyanın "Daily Mail" nəşrində dərc olunan məlumat

.

Bu xəstəlik dünyada sadəcə 13 nəfərdə var

Dünyada yalnız 13 nəfərdə rastlanan yeni nevroloji xəstəlik tapılıb. xəbər verir ki, İspaniyanın Bellvitge Universitet Xəstəxanası və Idibell Tədqiqat Mərkəzi alimləri dünyada cəmi 13 nəfərdə müəyyən edilən nadir nevroloj

.

Balkonda paltar qurudursansa iki dəfə düşün

Xüsusilə sıx nəqliyyatın olduğu ərazilərdə balkonda paltar qurutmaq ciddi sağlamlıq riski yaradır. Ekoloqların sözlərinə görə, şəhər mərkəzlərində və maşınların çox hərəkət etdiyi küçələrə baxan balkonlar fərqinə varmada

.

16 yaşlı oğlan enerji içkisindən öldü - FOTO

Türkiyədə yeniyetmə enerji içkisindən ölüb. xəbər verir ki, İzmirin Bostanlı sahilində keçirilən Hellouin şənliyində 16 yaşlı Alp Sirek enerji içkisini və alkoqollu içkini qarışdıraraq içib. Halı pisləşən gənc yaxınlarını

.

Gecələr tez-tez ayılırsınıza - Bu qidalardan yeyin

Alimlər meyvə və tərəvəz istehlakının artırılmasının yuxunun keyfiyyətinə əhəmiyyətli şəkildə müsbət təsir etdiyini müəyyən ediblər. xəbər verir ki, ABŞ-nin №University of Chicago" və "Columbia University"

.

Bu hissin zəifləməsi qocalığın əsas əlamətidir

Yaşlı insanlarda qoxu hissinin zəifləməsi ürəyin işemik xəstəliyi riskini yüksəldə bilər. xəbər verir ki, bu nəticəyə ABŞ-ın Miçiqan Dövlət Universitetinin alimləri gəlib. Araşdırmanın nəticələri "JAMA Otolaryngology"

.

Baş və boyun xərçənginə niyə gec diaqnoz qoyulur?

Baş və boyun nahiyəsində yaranan xərçənglər çox zaman gec mərhələdə və ya səhv diaqnozla müəyyən edilir. Mütəxəssislərin fikrincə, bunun əsas səbəbləri arasında simptomların düzgün qiymətləndirilməməsi, biopsiyadan çəkinmə

.

Kompüter qarşısında işləyənlər üçün təhlükə siqnalı: Görmə və onurğa

Müasir dövrdə iş həyatının əksər hissəsi kompüter qarşısında keçir. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, uzunmüddətli oturaq iş rejimi və ekran qarşısında saatlarla qalmaq həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa cidd

.

İstifadə müddəti bitdikdən sonra yeməməli olduğunuz 6 qida

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar istifadə müddəti bitdikdən sonra sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. . xəbər verir ki, bu məhsullar bakteriyaların sürətlə çoxalması səbəbindən qida zəhərlənməsinə, hətt

turlar.az

həkim məsləhəti donlar 2025 toy makiyaji sekilleri salatlarin bezedilmesi vaginal təmizlik gözəllik və makiyaj xiyarın faydaları kosmetika qadin.az fitat oglaq öpüşme bayati