Ət dondurulduqdan sonra faydalı xüsusiyyətlərini itirir?
Rosbiotex Universitetinin biotexnologiyası və bioüzvi sintez məhsullarının texnologiyası kafedrasının müdiri Dmitri Kulikov uzunmüddətli dondurmanın ət məhsullarının faydalı xüsusiyyətlərinə necə təsir etməsindən danışıb.
Milli.Az foodinfo.az-a istinadən xəbər verir ki, rkspertin RİA Novosti agentliyinə müsahibəsində qeyd etdiyi kimi, dondurulmuş ətin uzun müddət saxlanması niasin, piridoksin, tiamin və riboflavin kimi vacib vitaminlərin konsentrasiyasını azaldır.
Bir il saxlama müddətində bu qidaların tərkibi təxminən 20% azalır və 5-10 il saxlanılan dondurulmuş ətdə vitaminlərin konsentrasiyası təzə məhsulda olduğu kimi yarıya qədər ola bilər.
Sənaye şok dondurma texnologiyalarının istifadəsinə baxmayaraq, faydalı xüsusiyyətlərin tam qorunmasına hələ də zəmanət vermək mümkün deyil, Dmitri Kulikov əlavə edib.
Milli.Az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı
Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır
Ayaq göbələyi necə keçir? Ayaq göbələyinə nə kömək edir?
İzzət Bağırov: "İnsanın dostu cibindəki puludur
Məşhur stilist sağlam saçlara zərər vuran 5 gündəlik vərdişi açıqlayıb
Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri
Kişi qadını incidirsə, demək ki, qadın nəsə edib' - Nadirdən qalmaqallı açıqlama
Aşıq Namiq bu kanalda çalışacaq
Xəyanət bir seçimdir və sözlə deyil, əməllə ölçülür' - Minadan iddialı açıqlama