Ev şəraitində pendir hazırlamağın 7 üsulu

Ev şəraitində pendir hazırlamağın 7 üsuluEv şəraitində müxtəlif növ pendir hazırlamaq mümkündür. Sizlərə ən dadlı pendir reseptlərini təqdim edirik.
1. Sarıköklü ev pendiri
* 3,25% yağlılığı olan süd - 1 litr
* 3,2% yağlılığı olan kefir - 1 litr
* yumurta - 3 ədəd
* əlavə etmək istdiyiniz göyərti və ya çiçək
* sarıkök - 2 çay qaşığı
* sarımsaq - 3 diş
* duz
Süd və kefir qazana tökülür və zəif odun üstünə qoyulur, qarışdırılır. Yumurta duzla birlikdə yaxşı çalınır və qaynar qazana tökülür və dayanmadan qarışdırılır. Sonda sarıkök, sarımsaq və çiçək əlavə edilir, odun istiliyi azalır və qarışdırılır. 15-20 dəqiqə sonra qaynamamış qazan odun üstündən götürülür. Pambıq parça və ya bir-neçə qatdan ibarət tənzif dərin qaba qoyulur. Parça elə yerləşdirilməlidir ki, dərin qabın kənarlarından çıxmış olsun. Qarışım parçaya tökülür və bərk sıxılaraq düyünlənir. Parça hündür qabın arxa tərəfinə qoyulur və üstünə ağır əşya qoyulur.
2. Sərt ev pendiri  
* süd - 2 litr
* yumurta - 6 ədəd
* smetan - 400 qram
* kefir - 200 qram
Südə duz, smetan və yaxşı çlınmış yumurta əlavə edilir. Qarışdırılaraq kefir də qatıldıqdan sonra zəif odun üstünə qoyulur və durmadan qarışdırılır, amma, qaynanmasına yol verilmir. Bu müddətdə süd çürüyür. Bu zaman kefir əlavə edilib qazan odun üstündən götürülür. Sonra yuxarıdakı qaydada parçaya tökülür və üstünə ağır əşya qoyulur.
3. Şüyüdlü ev pendiri
* süd - 2 litr
* süd çürüyü - 500 qram
* yumurta - 4 ədəd
* qırnızı şirin istiot
* şüyüd
Süd bişirilməmiş otaq temperaturunda 2-3 gün saxlanılır. Bu zaman süd çürüyür və çürümüş süd sıxılır və suyu atılır.
1.5 litr süd odun üstünə qoyulur və 40*-ə qızdırılır. Sonra ona süd çürüyü, yumurta, əlavə edilib zəif odun üstündə qarışdırılaraq qaynanması gözləniılir. Qarışdıran zaman eyni tərkibli maddənin alınmasına çalışmaq lazımdır. Şüyüd, duz və qırmızı bibər xırda doğranaraq əlavə edilir. Bu zaman qarışımın rəngi dəyişilir. Rəngin dəyişilməsi 7-10 dəqiqə vaxt alır.Sonra qarışım parçaya tökülür və üstünə ağır əşya qoyulur. Pendirin formalı olmasını istəsəniz parçanı formalı qabın içərisinə qoya bilərsiniz.
4. Ətirli ev pendiri
* kefir - 1 litr
* süd - 1 litr
* yumurta - 6 ədəd
* duz - 4 çay qaşığı
* 1/3 çay qaşığı qırmızı istiot
* sarımsaq - 1 diş
* şüyüd
Süd və kefir şirli qaba tökülür və odun üstünə qoyulur, qaynamasına icazə verilmir. Qazanı qarışdıra-qarışdıra çalınmış yumurtalar qazandakıların üstünə əlavə edilir. Xırda doğranmış şüyüd və əzilmiş sarımsaq da qazana əlavə edilərək qarışdırılır və qaynamaq istədikdə odun üstündən götürülür. Qarışım parçaya tökülür və üstünə ağır əşya qoyulur.
5. Sadə ev pendiri
* süd - 1 litr
* smetan - 400 qram
* duz - 1 xörək qaşığı
* yumurta - 4 ədəd
Südə duz qatılıb qaynadılır, smetan və yumurta əlavə edilir. Qanadıqca süd qatılaşır, Sonra qarışım parçaya tökülür və üstünə ağır əşya qoyulur.
6. Evdə hazırlanmış motsarella
* süd - 1 litr
* qatıq - 125 qram
* duz - 1,5 çay qaşığı (duzun miqdarı pendirin duzluluğunu bildirir)
* 25%-li uksus esensiyası - 1 xörək qaşığı
Süd qızdırılır qaynamasına yol verilmir. Südə qatıq və uksus da əlavə edilib qarışdırılır odun üstündən götürülür. Qarışdırıldıqca qazandakı qarışım qatılaşır. Qatılaşdıqda qarışım pambıq parçaya tökülür və üstünə ağır əşya qoyulur.
7. Ev şəraitində kəsmikdən hazırlanan pendir
* kəsmik - 500 qram
* kərə yağ - 100 qram
* yumurta - 1 ədəd
* duz - ½ çay qaşığı
* soda - ½ çay qaşığı
Kəsmik, yumurta, kərə yağı, soda və duz blenderdə eyni tərkibli maddə halına düşənə qədər qarışdırılır. Qarışım su vannasına qaynayana qədər bişirilir. Qarışımı tökəcək formalı qab yağlanır və qarışım oraya tökülür. Qarışım soyuq mühitdə 8-10 saat saxlanılır.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1097   Tarix: 17 dekabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hamamda edilən bu səhv ölümə aparır

Yay aylarında edilən bu xəta ölümə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, havanın isti keçdiyi günlərdə çoxları sərinlənmək üçün buz kimi su ilə duş qəbul edir, lakin mütəxəssislər bu üsulun düşündüyümüz qədər təhlükəsiz olmadığın

.

Gündə bir qaşıq qəbul edin - Xərçəngdən qoruyur

ABŞ-də aparılan yeni tədqiqat göstərib ki, zeytun yağında olan təbii maddə xərçəng hüceyrələrini cəmi 30 dəqiqə ərzində məhv edə bilər. xəbər verir ki, zeytun yağı ilə bağlı araşdırma Rutgers Universiteti və Hunter College-d

.

Kondisioner sərinlik yoxsa təhlükə mənbəyi? – Həkimdən vacib xəbərdarlıq

Yayın istisində kondisionerlər sərinlik bəxş etsə də, onların düzgün istifadə olunmaması sağlamlıq üçün risklər yarada bilər. xəbər verir ki,  bu barədə rusiyalı həkim Olqa Ulankina açıqlama bildirib. Həkim qeyd edib ki

.

Yaxşı görmək istəyirsinizsə bu qidalardan çox yeyin

Göz sağlamlığını qorumaq və görmə qabiliyyətini uzun müddət yüksək səviyyədə saxlamaq üçün düzgün qidalanma mühüm rol oynayır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi vitamin və antioksidantlarla zəngin olan qidalar gözləri gücləndirir

.

Arıqlama dərmanları ilə bağlı yeni təhlükə üzə çıxdı

GLP-1 tipli dərmanlar ( bədəndəki GLP-1 hormonunun funksiyasını təqlid edən, əsasən diabet və arıqlama müalicəsində istifadə olunan dərmanlardır), xüsusilə də Ozempic, arıqlama sahəsində inqilabi irəliləyişlərə səbəb ols

.

Qarpızdan zəhərlənməmək üçün nələrə diqqət etmək lazımdır?

Yay aylarının sevilən meyvələrindən biri olan qarpız təkcə dadlı deyil, həm də bədən üçün faydalı vitamin və minerallarla zəngindir. xəbər verir ki, lakin düzgün seçilmədikdə və ya düzgün saxlanmadıqda, qarpızdan zəhərlənm

.

Soyuq duşun əsas FAYDALARI

Soyuq duşun sağlamlığa təsirləri ilə bağlı maraq artmaqdadır. Araşdırmalar göstərir ki, bu vərdiş həm fiziki, həm də zehni sağlamlığa müəyyən faydalar verə bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, soyuq su ilə duş almaq qan dövranın

.

Qarpız tumları təbii "viaqra"dır?

Qarpız tumlarının "təbii viaqra" təsiri göstərdiyi irəli sürülür. Lakin, mütəxəssislər bildirir ki, bu məlumatın elmi əsasları yoxdur. xəbər verir ki, qarpız tumları protein, sink, maqnezium və omeqa yağ turşular

.

"Yemiş alarkən də diqqət edilməli bir çox məqam var"

Bu sözləri qida məsələləri üzrə ekspert İlkin Şirinov -a açıqlamasında deyib. O, yemiş alarkən nələrə diqqət edilməli olduğundan bəhs edib:. "İlk növbədə, bütün meyvə və giləmeyvələrdə olduğu kimi yemişi də mövsümünd

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az aksessuarlar yemek reseptleri toy makiyaji sekilleri zorlama masaj edirem sepkilere qarsi hamiləlik təqvimi şirin qoğal yemekler burcler haqqinda masqalar faydalı bilgilər