Gənc qalmağın sirri: 30 yaşdan sonra qəbul edilməli olan 3 əlavə

Gənc qalmağın sirri: 30 yaşdan sonra qəbul edilməli olan 3 əlavəİllər keçdikcə dəri elastikliyini itirir və qırışlar yaranır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, bu vəziyyətin qarşısını almaq üçün tək çarə plastik cərrahiyyə və botoks kimi müdaxilələr deyil. 30 yaşdan sonra 3 əsas əlavəni qəbul edərək daha gənc qalmaq mümkündür. Qida əlavələri dərinizin daha yaxşı görünməsini təmin edə bilər.
Bədənimiz bütün hüceyrələrini daim yeniləyir. Məsələn, dəri hüceyrələrimiz hər 30 gündə, beyin hüceyrələrimiz isə 90 gündən bir yenilənir. Qəbul etdiyimiz bəzi əlavələr bu regenerasiyanı sürətləndirir və bizə qırışsız, gənc görünən dəri bəxş edir.
ABŞ-da yaşayan qidalanma üzrə mütəxəssis Cennifer Henuey 30 yaşdan yuxarı insanlara tövsiyə etdiyi üç qida əlavəsindən bəhs edib.
Amin turşusu
"MindBodyGreen"ə danışan Cennifer bildirib ki, insanlar 20 yaşının sonlarına daxil olduqda kollagen istehsalı yavaşlayır. Kollagen dəri, əzələlər, sümük və birləşdirici toxuma quruluşunu təmin edir. İnsanlar kifayət miqdarda amin turşuları qəbul edəərk kollagen istehsalını artıra bilərlər.
"Təəssüf ki, bədənimiz beynimiz, ürəyimiz və ya ağciyərlərimizdən fərqli olaraq dəriyə artıq vacib bir orqan kimi üstünlük vermir.
Az və ya kifayət qədər zülal istehlak etsək, bədən bu əlavə amin turşularını dərimizin, saçlarımızın və ya dırnaqlarımızın sağlam görünmələrini təmin etməyə sərf etməyəcək. Ona görə də əlavə olaraq amin turşusu qəbul etmək böyük əhəmiyyət kəsb edir", - deyə mütəxəssis qeyd edib.
Omeqa -3
İnsanlar yaşlandıqca dəri bariyerləri zəifləyir. İltihab, qida çatışmazlığı kimi daxili stress amilləri və günəşə məruz qalma, çirklənmə kimi xarici amillər də dəriyə zərər verə bilər.
Plastik cərrah Dr. Entoni Youn bildirib ki, tərkibində Omeqa-3 yağ turşuları olan qidalar yemək qocalma prosesini yavaşlatmaq üçün ata biləcəyimiz ən böyük addımdır:
"Güclü Omeqa-3 yağ turşuları təkcə dərinizə deyil, beyninizə də faydalıdır. Tədqiqatlar göstərir ki, Omeqa-3 əlavələrinin qəbulu dərinin iltihab reaksiyasını tarazlaşdırmağa kömək edə bilər".
KOENZİM Q10
Bədən tərəfindən təbii olaraq istehsal olunan bir antioksidant olan CoQ10 hüceyrə böyüməsini və qorunmasını dəstəkləyir.
Dərinin gənc olmasına kömək edən fibroblastları, kollagen istehsal edən hüceyrələri və elastik lifləri qoruyur. Tədqiqatlar, həmçinin sübut edib ki, KOENZİM Q10 qəbulu qırışları azaldır və dərinin hamarlığını təmin edir.
Qeyd edək ki, bütün bu əlavələri hansı dozada qəbul edəcəyinizi bir mütəxəssisə müraciət edərək müəyyənləşdirməlisiniz.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 841   Tarix: 27 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kökəlmə başlayıbsa, bu vitamin çatışmır

Vitamin D çatışmazlığı artıq çəkiyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq və dietoloq Diana Erikanova bildirib. "Piylənməsi olan insanlarda vitamin D səviyyəsi normal bədən çəkisinə malik insanlarl

.

Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin

"Qarnın şişməsi, gəyirmə və nəfəs almaqda çətinlik həzm sistemi problemlərinin əlaməti ola bilər". xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim İrina Volqina deyib. O bildirib ki, bu xüsusilə həzm hərəkətinin pozulması il

.

Çox adamın maşınında və evində var - Ölüm saçır

Son zamanlar evlərdə və avtomobillərdə tez tez istifadə edilən ətir çubuqları sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər. xəbər verir ki, bunu onkoloq Fərid Museyibov deyib. O bildirib ki, bu tip məhsulların bir çoxunun tərkibind

.

Depressiyanın əsl səbəbi açıqlandı

Alimlər depressiyanın yaranmasının gözlənilməz səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, KAIST tədqiqatçıları depressiyanın yalnız beyin fəaliyyəti ilə məhdudlaşmadığını müəyyən edib. Yeni araşdırma göstərir ki bu vəziyyət immu

.

Gündə neçə banan yemək olar? - Faydaları

Sağlam qidalanma mövzusu yenidən gündəmə gəlib.  xəbər verir ki, dietoloqlar gündə nə qədər yemək qəbul edilməli olduğu və düzgün porsiya seçiminin insan orqanizminə hansı faydalar verdiyi barədə maraqlı açıqlamalar yayıb

.

Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi

Ən sağlam və dietik ət növünün hansı olduğu uzun müddətdir müzakirə olunur. Mütəxəssislərin fikrincə, bu mövzuda lider dovşan ətidir. xəbər verir ki, xarici mənbələrin məlumatına əsasən, dovşan ətində zülalın miqdarı təxminə

.

Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq

Həkimlərin fikrincə, tam təhlükəsiz kolbasa növü yoxdur. Lakin bəzi növlər digərlərinə nisbətən daha çox zərər verir və yalnız məhdud miqdarda istehlak edilməlidir. xəbər verir ki, qurudulmuş və hisə verilmiş kolbasalar ə

.

Diyetoloq: Uşağınıza bu balığı verməyin

Diyetoloq Dr. Hanna Stolinska, uşaqların sevdiyi hazır balıq məhsullarından biri olan balıq çubuqlarını sərt şəkildə tənqid edib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, supermarketlərdə satışda olan bu məşhur məhsul "qatqılarl

.

Ucuz olsun deyə texniki silikondan hazırlayırlar, hamı da "bəh-bəh"lə yeyir

Çoxları mətbəxdə istifadə etdiyi silikon şirniyyat bişirmə formalarının təhlükəli ola biləcəyindən xəbərsizdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı kimyaçı Aleksandr Mixalev deyib. "Belə məhsulların rəsmi sertifikasiyası yoxdur

turlar.az

adlarin menasi makiyaj etmek qaydalari qadin dunyasi qadın hüquqları xarici seks geyim seçimi donlar yay ucun kosmetika vidyolar qadin saglamlig oglan evi burclər google