Gəncləri erkən qocaldan içki və qidalar - Uzaq durun

Gəncləri erkən qocaldan içki və qidalar - Uzaq durunMütəxəssislər sağlamlığımıza mənfi təsir göstərən və erkən qocalmaya səbəb olan içki və qidaların siyahısını açıqlayıb.
Erkən qocalmaya səbəb olan içkilər
Şəkərli qazlı içkilər - Bədəndə iltihabı artırır, kollagen istehsalını zəiflədir və dərinin elastikliyini azaldır.
Enerji içkiləri - Yüksək şəkər və kofein tərkibi ilə hüceyrə yaşlanmasını sürətləndirir.
Alkoqollu içkilər - Dərini susuzlaşdırır, vitamin və mineralların mənimsənilməsini çətinləşdirir.
Erkən qocalmaya səbəb olan qidalar
Qızardılmış və fast-food məhsulları - Trans yağlarla zəngin olduğu üçün bədəndə oksidləşməni artırır.
Emal olunmuş ət məhsulları (sosiska, kolbasa və s.) - Konservantlar və duz tərkibi hüceyrələrin qocalmasını sürətləndirir.
Ağ un və şəkər tərkibli qidalar - Qan şəkərini sürətlə yüksəldərək insulin səviyyəsini pozur və qırışların yaranmasını sürətləndirir.
Süni şirinləşdiricilər - Maddələr mübadiləsini pozur və hüceyrələrin yenilənmə prosesinə mane olur.
Mütəxəssislər sağlam və gənc qalmaq üçün təbii, antioksidantlarla zəngin qidalara üstünlük verməyi tövsiyə edirlər.
Fidan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 948   Tarix: 04 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

.

Çay deyil, meyvədir

Berqamot çay kimi tanınsa da, əslində, onun sitrus bitkisi olduğundan çoxları xəbərsizdir. Bir versiyaya görə, onu seleksiya nəticəsində əldə ediblər. Başqa bir versiyaya görə, berqamot hibrid deyil, portağalın mutasiyas

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Terapevtdən elektron siqaretlə bağlı XƏBƏRDARLIQ

"Elektron siqaretə münasibətdə cəmiyyətdə yanlış bir təsəvvür formalaşıb. Bir çox insan düşünür ki, adi siqaret daha zərərlidir və elektron siqaretə keçməklə zamanla siqareti tamamilə tərgitmək mümkün olacaq. Bu yanaşm

.

Zibil qablarından gələn qoxuya SON

Evimizdə istifadə etdiyimiz zibil qabları zamanla içərisində bakteriyaların yaranması səbəbindən pis qoxu yaymağa başlaya bilər. Zibil qabları yuyulsa belə, bu qoxu çox vaxt tam aradan qalxmır. xəbər verir ki, qoxunun evi

.

Mövsümi qripdən qorunmağın 5 yolu - Mütəxəssisdən tövsiyə

Qış aylarının gəlişi ilə birlikdə tənəffüs yolları infeksiyalarında, xüsusilə mövsümi qrip hallarında ciddi artım müşahidə olunur. xəbər verir ki, qulaq, burun və boğaz mütəxəssisi, dosent İsmayıl Öndər Uysal bildirib ki

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

.

İsti su ilə çimənlərə pis xəbər

Dəri həkimi duşda düzgün yuyunma qaydasını açıqlayıb. xəbər verir ki, dəri həkimi Nikoll Negbenebor bildirib ki, insanların əksəriyyəti duşda səhv üsullarla yuyunurlar. Onun sözlərinə görə duşda əsas məqam suyun düzgün temperaturudur

turlar.az

gozel gorunmek yemek reseptleri toy makiyaji sekilleri qadınlar stresin elametleri qalin saclara qulluq uşaqlar və tərbiyə kosmetika qz eviyçun hakışta toyuq salati novruza aid hakistalar arıqla masqalar