Gözümüzün altı niyə qaralır? - Nə etməli?

Gözümüzün altı niyə qaralır? - Nə etməli?Göz altında qaralar yuxusuzluqdan genetik faktorlara qədər bir çox səbəbə görə yarana bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, üzdəki yorğunluq və stressin ən bariz əlaməti halına gələn göz altındakı qaralar həm estetik narahatlıq yaradır, həm də bəzi əsas sağlamlıq problemlərinin əlaməti ola bilər.
Səbəbləri
Genetik faktorlar: Göz altındakı qaraların səbəblərindən biri genetik faktordur.
Yuxusuzluq və yorğunluq: Kifayət qədər yuxu almamaq qan dövranına mənfi təsir edərək göz ətrafında qara dairələrin əmələ gəlməsinə səbəb olur.
Allergiyalar: Allergik reaksiyalar göz ətrafındakı damarların genişlənməsinə və rənginin dəyişməsinə səbəb olur.
Yaşlanma: Dəri nazikləşdikcə damarlar daha çox görünür və qançırlar daha qabarıq görünür.
Dəmir çatışmazlığı və qan azlığı: Kifayət qədər oksigen daşıya bilməyən toxumalar göz altında qara görünüşlərə səbəb ola bilər.
Göz altındakı qaralara qarşı nə etmək olar?
Yetərli yuxu: Hər gün 7-8 saat keyfiyyətli yuxu qaraları azaltmaqda təsirli olur.
Soyuq kompres: Göz ətrafına tətbiq olunan soyuq kompreslər damarları daralda və görünüşünü yüngülləşdirə bilər.
Qidalanma dəstəyi: Dəmir, B12 və C vitamini ilə zəngin bir pəhriz tətbiq edilməlidir.
Göz kremləri: Tərkibində retinol, C vitamini və kofein olan məhsullar müntəzəm istifadə edildikdə müsbət nəticə verə bilər.
Tibbi üsullar: Dermatoloqlar tərəfindən tətbiq olunan işıq dolgusu, lazer və PRP kimi üsullar qalıcı qara dairələr üçün qiymətləndirilə bilər.
Həkimə nə vaxt müraciət etməli?
Göz altındakı qara dairələr birdən ortaya çıxarsa, şişkinlik və ya ağrı varsa, digər sağlamlıq problemləri ilə birlikdə görünürsə, bir mütəxəssisə müraciət etmək vacibdir. Çünki bu, allergiya, hormonal pozğunluqların və ya qan dövranı sisteminin xəstəliklərinin əlaməti ola bilər. ( Medicina.az)
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 945   Tarix: 28 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir

Son günlər sosial şəbəkələrdə və həkimlər arasında "tox qarına yatmağın zərərləri" ilə bağlı müzakirələr artıb. Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecə saatlarında ağır yemək qəbul edib yatmaq, bir çox sağlamlıq problemlərini

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Bahalısı da, 2 manatlığı da eyni işi görür, aldanmayın - Həkim

Bahalı diş fırçaları düşündüyünüz qədər fərq yaratmır. xəbər verir ki, bunu hollandiyalı stomatoloq parodontoloq Tima Tomassenin deyib. Alim müxtəlif klinik tədqiqatları müqayisə edərək adi və elektrikli fırçaların təsirin

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var

Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğu

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

turlar.az

yay geyimləri 2025 geyim və ayaqqabılar gözəllik məhsulları artiq cekiden azad olmaq masaj üzdə civzələr kətə kosmetika rəksanə itburnu hakışdalar haqisda xanim.az