Gül kələminin 10 faydası – Bu xəstələr üçün çarədir
Brokkoli kələmkimilərin ən faydalı növüdür. Hazırda mövsümüdür və onu bacardıqca çox bişirmədən yeyin.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bu kələmin hansı xəstəliklərdə faydalı olduğunu təqdim edir.
Həftədə 2 dəfə gül kələmi yeməyə 10 səbəb:
1. Bir stəkan çiy gül kələmi gündəlik C vitamini ehtiyacının yüzdə 50-ni, folat ehtiyacının yüzdə 14-nü, A vitamini ehtiyacının yüzdə 11-ni və pəhriz lifi ehtiyacının da yüzdə 9-nu təmin edir.
2. Yaraların sağalmasını təmin edir. Şəkər xəstələri üçün vacibdir.
3. Çox güclü antioksidantdir, bədəni sərbəst radikallardan qoruyur.
4. Xolesterinin aşağı düşməsinə kömək olur. Tərkibindəki kalium sinirlərin ötürülməsi və ürək üçün elektrolitdir.
5. Folat bədəndə yeni hüceyrələrin istehsalı və qorunması üçün lazımdır.
6. Gül kələmi eyni zamanda dəri xərçənginin qarşısını alır. Cildi UV şüaların təsirlərinə qarşı qoruduğunu da qeyd etmək olur.
7. Gül kələmindən istifadə ürək qan-damar sisteminə qoruyucu təsir göstərən maddələrin istehsalını təmin edir.
8. Hər ay 3 dəfə gül kələmindən istifadə etmək sidik kisəsi xərçənginə tutulma riskini 40 faiz azaldır.
9. Ağciyər xərçəngindən qoruyur
10. Uşaqlarda sinir, beyin, sümük inkişafını təmin edir.
Milli.Az /news.milli.az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA
MadTeen-in səhhətində problem yarandı - Səhnədən gedir
Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş
Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı
Sevgi ilə qurulan ailə də, dostluq da dağıla bilməz' - Fərda
Yalvar-yaxar edib efirimə gəlir, sonra da...' - Vüsalə onu tənqid etdi
Keçmiş xanımı Mustafanı məhkəməyə verdi - Aliment ödəmir
Orxan Lökbatanlı xanımına biznes qurdu
Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida
Blok 3 konsertlərini ləğv etdi