Gündə bir ovuc anakardiya yeməyin inanılmaz faydaları

Gündə bir ovuc anakardiya yeməyin inanılmaz faydalarıQida dəyəri yüksək olan anakardiyanın zehni inkişafdan əzələ inkişafına qədər sağlamlığa bir çox faydaları var.
Milli.Az qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, anakardiya B vitaminləri, maqnezium, kalium və sağlam yağlarla zəngindir.
Anakardiya sümük sağlamlığı üçün vacib olan bir çox mineral ehtiva edir. Xüsusilə maqnezium və kalsium baxımından zəngin olduğu üçün sümük sıxlığını artıraraq osteoporoz kimi xəstəliklərin qarşısını almağa kömək edir. Bundan əlavə, anakardiyanın tərkibindəki mis sümük birləşdirici toxumaların möhkəmlənməsində mühüm rol oynayır. Gündəlik pəhrizinizə anakardiya əlavə etmək sümük sağlamlığınızı qorumağa və gücləndirməyə kömək edə bilər.
Anakardiya beyin hüceyrələrini oksidləşdirici stresdən qoruyan E vitamini və digər antioksidantlarla zəngindir. Həmçinin anakardiyanın tərkibində olan Omeqa-3 və Omeqa-6 yağ turşuları beyin funksiyalarını yaxşılaşdırır və nevroloji xəstəliklər riskini azaldır.
Xüsusilə yaşlı insanlarda müntəzəm anakardiya istehlakı Alzheimer kimi xəstəliklərin qarşısını almağa kömək edə bilər.
Anakardiya həzm sağlamlığı üçün vacib olan liflə zəngindir. Lif qəbizliyin qarşısını alır və bağırsaq hərəkətlərini tənzimləyərək ümumi həzm sağlamlığını dəstəkləyir. Bundan əlavə, anakardiyanın tərkibindəki prebiyotiklər sağlam həzm sistemini təmin edərək bağırsaq florasını tarazlaşdırmağa kömək edir. Anakardiyanın müntəzəm istifadəsi həzm problemlərini azalda və ümumi bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdıra bilər.
Anakardiya dəri və saç sağlamlığı üçün də faydalıdır. Tərkibindəki E vitamini dərini sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur və dərinin qocalmasını gecikdirir. Bundan əlavə, çərəzin tərkibindəki mis melanin istehsalını dəstəkləyir, saçın təbii rəngini qoruyur və tökülməsini azaldır. Anakardiyanın müntəzəm istehlakı dəri və saç sağlamlığınızı yaxşılaşdırmaq üçün faydalıdır.
Anakardiyanın sağlamlığa faydalı olması üçün miqdarına nəzarət etmək vacibdir. Ümumiyyətlə, sağlam bir insanın gündə 28-30 qram (təxminən bir ovuc) anakardiya istehlak etməsi tövsiyə olunur.
Anakardiyanın yüksək kalorili olduğunu nəzərə alsaq, həddindən artıq istehlak çəki artımına səbəb ola bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 902   Tarix: 12 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur

Avropada sürətlə yayılan və H3N2 virusunun yeni mutasiyası ilə əlaqələndirilən "super qrip" hallarının artması ciddi narahatlıq yaradıb. Bir çox ölkədə xəstəxanalar yüksək hazırlıq vəziyyətinə gətirilib, hətta bəz

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

turlar.az

qaşların formalari kosmetoloq gözəllik məhsulları üz maskaları kabab reseptləri bürc xəbərləri gavalinin xeyri kosmetika maraqli hakistalar novruz bayramına aid hakıştalar maska hakışdalar toy gecesı