Gündə bir ovuc anakardiya yeməyin inanılmaz faydaları

Gündə bir ovuc anakardiya yeməyin inanılmaz faydalarıQida dəyəri yüksək olan anakardiyanın zehni inkişafdan əzələ inkişafına qədər sağlamlığa bir çox faydaları var.
Milli.Az qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, anakardiya B vitaminləri, maqnezium, kalium və sağlam yağlarla zəngindir.
Anakardiya sümük sağlamlığı üçün vacib olan bir çox mineral ehtiva edir. Xüsusilə maqnezium və kalsium baxımından zəngin olduğu üçün sümük sıxlığını artıraraq osteoporoz kimi xəstəliklərin qarşısını almağa kömək edir. Bundan əlavə, anakardiyanın tərkibindəki mis sümük birləşdirici toxumaların möhkəmlənməsində mühüm rol oynayır. Gündəlik pəhrizinizə anakardiya əlavə etmək sümük sağlamlığınızı qorumağa və gücləndirməyə kömək edə bilər.
Anakardiya beyin hüceyrələrini oksidləşdirici stresdən qoruyan E vitamini və digər antioksidantlarla zəngindir. Həmçinin anakardiyanın tərkibində olan Omeqa-3 və Omeqa-6 yağ turşuları beyin funksiyalarını yaxşılaşdırır və nevroloji xəstəliklər riskini azaldır.
Xüsusilə yaşlı insanlarda müntəzəm anakardiya istehlakı Alzheimer kimi xəstəliklərin qarşısını almağa kömək edə bilər.
Anakardiya həzm sağlamlığı üçün vacib olan liflə zəngindir. Lif qəbizliyin qarşısını alır və bağırsaq hərəkətlərini tənzimləyərək ümumi həzm sağlamlığını dəstəkləyir. Bundan əlavə, anakardiyanın tərkibindəki prebiyotiklər sağlam həzm sistemini təmin edərək bağırsaq florasını tarazlaşdırmağa kömək edir. Anakardiyanın müntəzəm istifadəsi həzm problemlərini azalda və ümumi bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdıra bilər.
Anakardiya dəri və saç sağlamlığı üçün də faydalıdır. Tərkibindəki E vitamini dərini sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur və dərinin qocalmasını gecikdirir. Bundan əlavə, çərəzin tərkibindəki mis melanin istehsalını dəstəkləyir, saçın təbii rəngini qoruyur və tökülməsini azaldır. Anakardiyanın müntəzəm istehlakı dəri və saç sağlamlığınızı yaxşılaşdırmaq üçün faydalıdır.
Anakardiyanın sağlamlığa faydalı olması üçün miqdarına nəzarət etmək vacibdir. Ümumiyyətlə, sağlam bir insanın gündə 28-30 qram (təxminən bir ovuc) anakardiya istehlak etməsi tövsiyə olunur.
Anakardiyanın yüksək kalorili olduğunu nəzərə alsaq, həddindən artıq istehlak çəki artımına səbəb ola bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 877   Tarix: 12 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ucuz olsun deyə texniki silikondan hazırlayırlar, hamı da "bəh-bəh"lə yeyir

Çoxları mətbəxdə istifadə etdiyi silikon şirniyyat bişirmə formalarının təhlükəli ola biləcəyindən xəbərsizdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı kimyaçı Aleksandr Mixalev deyib. "Belə məhsulların rəsmi sertifikasiyası yoxdur

.

Spirtli içki ürək sağlamlığına belə təsir edir

Alimlər alkoqolun ürəyə mümkün təsirlərini təhlil ediblər. . -ın məlumatına görə, onlar müəyyən ediblər ki, hətta orta dərəcədə içmək də ürək ritmində dəyişikliklərə səbəb ola bilər və müxtəlif ürək-damar xəstəliklərini

.

COVID-19 keçirmiş şəxsləri qorxudacaq xəbər - qanda elə bir maddə tapıldı ki

Alimlər postkovid sindromu olan insanların qanında qeyri-adi mikrotromblar aşkar ediblər. Bu kiçik laxtaların xroniki yorğunluq, diqqət dağınıqlığı ("beyin dumanı") və nəfəs çatışmazlığı kimi şikayətlərin əsas səbəblərində

.

Qışda mütləq kərə yağı yeyin - Səbəb

Payız aylarında yaranan vitamin çatışmazlığının qarşısını almaq üçün bəzi qidaların gündəlik rasionda yer alması vacibdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı alim Dmitri Kulikov deyib. Onun sözlərinə görə kərə yağı A, E, D v

.

Bu üsulla ömrümüz 150 il olacaq - yeni preparat

Çinin "Lonvi Biosciences" laboratoriyasının alimləri insan ömrünü əhəmiyyətli dərəcədə artırmağa imkan verəcək yeni preparat hazırladıqlarını bildiriblər. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisləri

.

Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq

Alkoqol qəbulundan 12-48 saat sonra yaranan görmənin dumanlanması, göz qarşısında "şimşəklər"in görünməsi və kəskin zəiflik təhlükəli metanol zəhərlənməsinə işarə edir. xəbər verir ki, bu barədə Böyük Britaniyanı

.

Evdə nəmlik və kifə qarşı 7 effektli bitki - Ekspert məsləhəti ilə

Ev şəraitində toplanan nəmlik zamanla küfün yaranmasına və xoşagəlməz qoxulara yol açır. Bu problemi yalnız dezinfeksiya və havalandırma ilə həll etmək çətin ola bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, düzgün seçilmiş ev bitkilər

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Dünyanın ən zərərli 10 qidası - Yeməyən yoxdur

Dünyada ən zərərli qidaların siyahısı açıqlanıb. xəbər verir ki, qida ekspertləri gündəlik həyatda geniş istifadə olunan bəzi məhsulların sağlamlığa ciddi mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirir. Araşdırmalar nəticəsind

turlar.az

həkim məsləhəti gelinlikler toy makiyaji sekilleri hakışta sobada kotlet toy gecesi asiq kosmetika tapmacalar qiz evi öpüşme üzeyir hacıbəyli xocali