Gündə hansı miqdarda spirtli içki xərçəng riskini artırır?

Gündə hansı miqdarda spirtli içki xərçəng riskini artırır?"Gündə 45 qram etil spirti istehlakı mədə xərçəngi ehtimalını artırır".
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı həkim-onkoloq Vladislav Yevseyev xəbərdarlıq edib.
O bildirib ki, spirt - tərkibində etanol olan kanserogen maddədir və mədə, süd vəzi, qaraciyər, qalın bağırsaq, ağız xərçəngi də daxil olmaqla bir sıra onkoloji xəstəliklərə səbəb olur.
Həkim onu ​​da qeyd edib ki, alkoqol təkcə xərçəngə deyil, ürək-damar xəstəliklərinə də səbəb ola bilər.
"Xərçəng riski istənilən spirtli içki qəbulu ilə bağlıdır, ona görə də, onlardan imtina etmək lazımdır. Siqareti də dayandırmalısınız, çünki tütün alkoqolun təsirini artırır. Müxtəlif xəstəliklərin qarşısını almaq üçün düzgün yemək, aktiv həyat tərzi sürmək və kifayət qədər yuxulamaq vacibdir", - deyə həkim bildirib.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 926   Tarix: 15 may 2024
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Virusların "qorxulu yuxusu" - Antioksidant tərkibli 5 meyvə

C vitamini immun sistemini gücləndirən, dəri sağlamlığını yaxşılaşdıran və ümumi sağlamlığı dəstəkləyən ən təsirli antioksidantlardan biridir. Vücudumuz tərəfindən istehsal edilmədiyi üçün onu yalnız qida vasitəsilə əld

.

Qadın sonsuzluğunun səbəbi AÇIQLANDI

Helsinki Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, qadınlarda hər iki valideyndən miras qalan TBPL2 genindəki mutasiyalar sonsuzluğa səbəb ola bilər. . -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat çərçivəsində alimlər sonsuzlu

.

Kiflənmiş çörəyi yemək olar?

Standart vəziyyət: çörək alırsan, unudursan, bir neçə gün (həftə?) sonra xatırlayırsan, sendviç etmək istəyirsən, amma çörəyin üzərində artıq yaşıl ləkə yetişib. Bu xoşagəlməzdir - amma bəlkə kəssəniz, qalanını yemək olar?

.

Bu qidalar xərçəng yaradır - SİYAHI

Qırmızı ət və bəzi işlənmiş qidalar xərçəng riskini artırmaq potensialına malikdir. xəbər verir ki, xüsusilə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatlarına görə, işlənmiş ətlər (kolbasa, sosiska, pastırma kimi) "kanserogen"

.

Qışda xəstəliklərdən qoruyur, həm də arıqladır

Qışda salatları bəzəyən turp tərkibindəki vitaminlər, minerallar və liflə tam sağlamlıq qaynağıdır. axşam.az-a istinadən bildirir ki, çoxsaylı araşdırmalar nəticəsində turp yeməyin immuniteti gücləndirdiyini sübut edib.

.

Arıqlamaq istəyənlərin nəzərinə

Hər bir fəsildə süfrələrin bəzəyi olan limon sağlamlıq baxımından çox faydalıdır. C vitamini deposu sayılan bu meyvə bədəndən sərbəst radikalları xaric edərək, antioksidan vəzifəsini yerinə yetirir. Eyni zamanda immunitet

.

Avadanlıqların uzun müddət fəaliyyət göstərməsi üçün VACİB MƏQAMLAR

Avadanlığın uzun müddət fəaliyyət göstərməsi üçün xüsusi qaydalara riayət etməlisiniz. bu qaydaları sizə təqdim edir:. Parça növü. Hansı parçanı ütüləyəcəyinizə görə temperaturu seçmək vacibdir. Əgər temperaturu çox yüksə

.

Qəfil ölüm bu qan qrupundan yan keçir

Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxır və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landtheiner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. -a istinadla xəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tib

.

İdeal səhər yeməyi necə olmalıdır?

İdeal səhər yeməyi, bədənin günə enerji ilə başlaması üçün lazımlı qida maddələrini təmin etməlidir. Bu yemək balanslı şəkildə karbohidratlar, zülallar, sağlam yağlar, liflər və mikroelementlərlə zəngin olmalıdır. ideal səhə

turlar.az

sonxeber.az kosmetika mehsullari geyim necə seçməli geyim şəkilləri faydalı bitkilər hicab modelleri atalar sözləri hamilelikde qidalanma ikizler qiz burcu vətənə aid hakışta seksler