Hamilə qadınların nəzərinə

Hamilə qadınların nəzərinəHamiləlik dövründə ana kifayət qədər qidalanmadıqda və ya yemək yeyə bilmədikdə, döl yenə də ananın bədənindəki ehtiyatlardan qidalanmağa davam edir. Bədənin saxladığı qida maddələri - vitaminlər, minerallar və enerji ehtiyatları - uşağın inkişafını dəstəkləyir.
Əgər ana az yeyirsə və ya müəyyən qidaları qəbul edə bilmirsə, döl ananın qan dövranında mövcud olan qida maddələrini plasenta vasitəsilə alır. Plasenta, ananın qanından oksigen və qida maddələrini süzərək körpəyə çatdıran həyati bir orqandır. Bu sistem sayəsində döl mümkün qədər lazım olan qidaları əldə etməyə çalışır.
Lakin uzun müddət ərzində ana kifayət qədər qida qəbul etmədikdə və ya ciddi qidalanma çatışmazlığı olduqda, bu, həm ananın, həm də körpənin sağlamlığına mənfi təsir edə bilər. Xüsusilə, fol turşusu, dəmir, kalsium və protein çatışmazlığı dölün inkişafına mane ola bilər və aşağı doğum çəkisi, zəif immun sistemi kimi problemlərə səbəb ola bilər. Bu səbəbdən, hamiləlikdə iştahsızlıq və yemək yeyə bilməmək ciddi hala çevrilərsə, həkimə müraciət etmək vacibdir. Lazım gələrsə, həkim xüsusi vitamin və qida əlavələri tövsiyə edə bilər ki, bu da həm ananın, həm də körpənin sağlamlığını qorumağa kömək edər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 578   Tarix: 20 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Niyə hər gün duş qəbul etməməlisiniz – FƏSADLARI

Hər gün duş qəbul etmək gigiyenik vərdiş kimi görünsə də, əslində dəri və ümumi sağlamlıq üçün bəzi mənfi təsirlərə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, tez-tez duş almaq aşağıdakı fəsadlara yol aç

.

İmsakda çay içmək olmazmış

Düzgün maye istehlakı Ramazan ayında ən çox diqqətdən kənarda qalan, lakin ən vacib məsələlərdən biridir. Oruc tutanların ən böyük problemi də susuzluqdur. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər susuzluğu

.

Hamilə qadınların nəzərinə

Hamiləlik dövründə ana kifayət qədər qidalanmadıqda və ya yemək yeyə bilmədikdə, döl yenə də ananın bədənindəki ehtiyatlardan qidalanmağa davam edir. Bədənin saxladığı qida maddələri - vitaminlər, minerallar və enerji ehtiyatlar

.

Asqıranda bədəni "tok" keçirirdi - Xəstəliyi BİLİNDİ

ABŞ-da asqıranda bədənində elektrik yaranmasından şikayətlənən çoxuşaqlı Stiv Lutzenhayzerin ağır xəstəliyə tutulduğu aşkarlanıb. -a istinadən xəbər verir ki, xərçəng diaqnozu qoyulan məktəb müəlliminin hekayəsini "Today"

.

Noxudu necə tez bişirmək olar?

Təcrübəli ev xanımları adətən noxudu bişirməzdən əvvəl 8-10 saat ərzində isladır, lakin bu proses çox vaxt aparır. Bəs gecədən islatmadan noxudu tez bişirmək mümkündürmü?. xəbər verir ki, əgər noxudu gecədən islatmadan te

.

Bu göyərti əsəbləri sakitləşdirir - Hər gün yeyin

Rusiyalı həkimlər stresslə mübarizədə kömək edən məhsulun adını açıqlayıblar. Məlum olub ki, söhbət ədviyyat və ya salatın tərkib hissələrindən biri kimi istifadə edilən reyhandan gedir. Rusiyalı dietoloq, tibb elmləri doktor

.

Bu qidalar ömrünüzü uzadır - 100 yaşa qədər YAŞAYIN

100 yaşına qədər yaşayan insanların qidalanma vərdişləri əsasən sağlam, təbii və balanslı qidalanmaya əsaslanır. Dünyada ən çox uzunömürlü insanların yaşadığı bölgələr (məsələn, Yaponiyanın Okinava adası, İtaliyanın Sardiniy

.

Qazlı şəkərli içkilər ağız xərçəngi yaradır - DİQQƏT

Siqaret çəkməyən və alkoqol istifadə etməyən qadınlarda da ağız xərçənginin yaranması dəhşətli faktı üzə çıxarıb. -ın məlumatına görə araşdırmalar nəticəsində məlum olub ki, şəkərli və qazlı içkilərin ağız xərçəngi riskin

.

Bayramda çox şəkərbura, paxlava yeməyin zərərləri

Şəkərbura və paxlava Azərbaycanın ən məşhur şirniyyatları sırasına daxildir və xüsusilə Novruz bayramında süfrələrin ayrılmaz hissəsinə çevrilir. Lakin bu şirniyyatların həddindən artıq istehlakı müəyyən sağlamlıq problemlərin

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim necə seçməli qadin dunyasi maskalar pilinqin hazirlanmasi buruq sac duzumleri 2025 içki reseptləri qadın müdafiəsi novruz bayramına aid hakıştalar masqalar seksual salatlar narin faydasi