2 stəkan içmək xərçəng riskini 41 faiz artırır
Ölkəmizdə xüsusilə sevə-sevə istehlak edilən çay və qəhvə düzgün nisbətdə istehlak edildikdə kifayət qədər faydalıdır. e- -a istinadən xəbər verir ki, ABŞ-də aparılan bir araşdırma, gündə iki və ya daha çox fincan qəhvə içməyi
Cazibədar görünmək istəyən xanımlar oxusun
İndi payız tam gücü ilə başladı, yalnız üzünüz deyil, bədənin də dərisi soyuq hava, quruyan hava və dəyişən temperaturların təsirini hiss edir. Dəri daha sürətlə quruyub çatlamağa meylli ola bilər, xüsusən ayaqlar, qolla
Böyrək çatışmazlığı və dializə gətirib çıxaran yemək
Mətbəxdə ləzzət artırmaq üçün tez-tez istifadə edilən hazır bulyonlar praktikliyi ilə seçilsə də, sağlamlıq üçün ciddi təhlükələr yaradır. Görünüşdə günahsız olan bu kiçik kublar tərkibindəki yüksək duz və əlavələr sayəsind
Duşda bunu etmək üzə zərər verir
Duş qəbul edərkən bir çox insan dərilərinə zərər verə biləcək səhvə yol verir. bildirir ki, söhbət qaynar su ilə yuyunma vərdişindən gedir. . Bu addım zərərsiz görünsə də, üzün dərisinə mənfi təsir göstərə bilər. Niyə ist
Alimlərdən mayonez barədə ciddi XƏBƏRDARLIQ
Tibb Elmləri Universitetinin alimləri Parkinson xəstəliyi ilə mayonez istehlakı arasında əlaqə olduğunu müəyyən ediblər. bildirir ki, tədqiqatın nəticələri Nutritional Neuroscience (NutNeuro) jurnalında dərc olunub. Parkinso
Zeytun yağını burada saxlamayın: milyonların etdiyi səhv
Dünyada milyonlarla insan zeytun yağını saxlayarkən ümumi səhvə yol verir ki, bu da onun xarab olmasına və dadının pisləşməsinə səbəb olur. zeytun yağının acı olmaması üçün onu düzgün saxlamağın yollarını təqdim edir:. Araşdırmay
Çirkli qab süngərində gizli təhlükə
Mütəxəssis, baş müəllimi Mariya Zolotareva bildirib ki, çirkli qabyuyan süngərdə zərərli orqanizmlər çoxalmağa başlaya bilər. e- -a istinadən xəbər verir ki, ekspert bu gizli təhlükə barədə xəbərdarlıq edib. Mütəxəssisi
Alkoqolun xərçənglə əlaqəsi varmı? - TƏDQİQAT
1988-ci ildə Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) Xərçəng üzrə Beynəlxalq Tədqiqat Agentliyi alkoqollu içkiləri insan üçün kanserogen olaraq təsnif edib. Bu təsnifat alkoqolun ağız, boğaz, qırtlaq, qida borusu, qaraciyər