Hansı qan qrupu hansı xərçəng növünün riskini artırır?

Hansı qan qrupu hansı xərçəng növünün riskini artırır?Elmi araşdırmalar göstərir ki, xərçəng xəstəliyinin riski insanın qan qrupu ilə əlaqəlidir.
Tanınmış rusiyalı tele-həkim Elena Malışeva öz verlişində Danimarka və İsveç həkimlərinin bu mövzuda araşdırmaları haqqında danışıb.
Belə ki, 1-ci qan qrupu olan insanlarda digər qruplarla müqayisədə yoğun bağırsağın xərçəngi riski daha yüksəkdir. Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, həkim 1-ci qan qrupu olanlara 40 yaşdan sonra müntəzəm olaraq hər 5 ildən bir kolonoskopiya müayinəsindən keçməyi tövsiyə edib.  
2-ci qan qrupuna aid olan insanlar mədə xərçənginin inkişafına meyillidirlər. Malışeva bu insanlara 45 yaşdan sonra hər 2-3 ildən bir qastroskopiyadan keçməyi məsləhət görüb.
3-cü qan qrupunda mədəaltı vəzi xərçənginin riski daha yüksəkdir. Bu qan qrupu olanlar ildə 1 dəfə profilaktik USM-dən keçməlidir.
Ən nadir 4-cü qan qrupunda böyrək xərçənginin riski digər qan qrupları ilə müqayisədə daha yüksəkdir. Malışevanın sözlərinə görə, bu "ən yaxşı xərçəng növüdür". Böyrək xərçəngi daha erkən aşkar olunur və çox yaxşı müalicə olunur. 4-cü qan qrupu olan insanlar hər il profilaktik USM-dən keçməlidir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1462   Tarix: 18 yanvar 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Xəstəxanalara pul "tökməyə" ehtiyac yoxdur - Evdə də "sağalmaq" olurmuş

Xroniki yorğunluğun gizli səbəbi aşkarlanıb. xəbər verir ki, "Mount Sinai" tibb məktəbinin alimləri xroniki yorğunluq sindromunun əsas səbəblərindən birini müəyyən ediblər. "Frontiers in Medicine" jurnalınd

.

Şizofrenlərin ən çox istifadə etdiyi söz açıqlandı

"Mən" sözündən daha çox istifadə edənlər əsasən şizofrenlərdir. xəbər verir ki, bunu psixiatr Vladimir Skavış açıqlayıb. Onun dediyinə görə şizofreniyası olan insanlar danışanda "mən" sözündən sağlam adamlar

.

Orqan qədər vacibdir - Balans pozulanda xəstəliklər ağır yaranır

Son illər adını çox eşitdiyimiz mikrobiota anlayışı bədənimizdə, xüsusilə bağırsaqlarda yaşayan trilyonlarla mikroorqanizmi bildirir. xəbər verir ki, sözügedən mikroorqanizmlər həzm prosesindən immun sisteminə, hormon tarazlığında

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

.

Saçınız tez yağlanırsa, belə edin - 20 qəpiklik çarə

Bəzi istifadəçilər saç baxımında ev üsulları axtararkən şampunun içinə aspirin əzib qarışdıraraq saçlarını yumağa başlayıblar. xəbər verir ki, əsas məqsəd ölü dəri hüceyrələrini təmizləmək, baş dərisini sakitləşdirmək v

.

"Yastıq üzlükləri unitazdan daha çox bakteriya yığa bilər"

Aparılan tədqiqatlar yuyulmamış yastıq üzlüklərinin cəmi 7 gün ərzində milyonlarla bakteriya koloniyası yığdığını ortaya çıxarıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər qeyd edirlər ki, yastıq üzlüklərindəki mikroorqanizmlərin say

.

Dünyanın ən zərərli 10 qidası - Yeməyən yoxdur

Dünyada ən zərərli qidaların siyahısı açıqlanıb. xəbər verir ki, qida ekspertləri gündəlik həyatda geniş istifadə olunan bəzi məhsulların sağlamlığa ciddi mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirir. Araşdırmalar nəticəsind

.

Bunları yesəniz, şirniyyatı unudacaqsınız

Şirniyyat bir çox insanın imtina edə bilmədiyi ləzzətdir. Lakin çox istehsal etdikdə artıq çəkiyə, qandakı şəkər miqdarının artmasına, mədə-bağırsaq sistemində problemlərin yaranmasına səbəb olur. xəbər verir ki, zeytun yarpağ

.

"Halal pivə"lərlə bağlı həkimdən xəbərdarlıq

"Alkoqolsuz" içkilər də zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim-fizioloq Aleksandr Kalyujin deyib. "Alkoqolsuz içkilər heç də tam "təhlükəsiz" deyil. Onlarda spirt səviyyəsi 0,5%-ə qədər ol

turlar.az

geymler 2025 adlarin menasi hamiləlik salatlar və qəlyanaltılar sağlamliq körpə və ona qulluq qlazok yumurta kosmetika google lakonizim burclər sevgi bayatılar