Hansı qan qrupu hansı xərçəng növünün riskini artırır?

Hansı qan qrupu hansı xərçəng növünün riskini artırır?Elmi araşdırmalar göstərir ki, xərçəng xəstəliyinin riski insanın qan qrupu ilə əlaqəlidir.
Tanınmış rusiyalı tele-həkim Elena Malışeva öz verlişində Danimarka və İsveç həkimlərinin bu mövzuda araşdırmaları haqqında danışıb.
Belə ki, 1-ci qan qrupu olan insanlarda digər qruplarla müqayisədə yoğun bağırsağın xərçəngi riski daha yüksəkdir. Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, həkim 1-ci qan qrupu olanlara 40 yaşdan sonra müntəzəm olaraq hər 5 ildən bir kolonoskopiya müayinəsindən keçməyi tövsiyə edib.  
2-ci qan qrupuna aid olan insanlar mədə xərçənginin inkişafına meyillidirlər. Malışeva bu insanlara 45 yaşdan sonra hər 2-3 ildən bir qastroskopiyadan keçməyi məsləhət görüb.
3-cü qan qrupunda mədəaltı vəzi xərçənginin riski daha yüksəkdir. Bu qan qrupu olanlar ildə 1 dəfə profilaktik USM-dən keçməlidir.
Ən nadir 4-cü qan qrupunda böyrək xərçənginin riski digər qan qrupları ilə müqayisədə daha yüksəkdir. Malışevanın sözlərinə görə, bu "ən yaxşı xərçəng növüdür". Böyrək xərçəngi daha erkən aşkar olunur və çox yaxşı müalicə olunur. 4-cü qan qrupu olan insanlar hər il profilaktik USM-dən keçməlidir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1458   Tarix: 18 yanvar 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Stresdən tez qurtulmağın sadə yolu

Alimlər müəyyən ediblər ki, yoqa nəfəs meditasiyası beyin ritmlərini dəyişir və dərin rahatlıq hissi yaradır.  xəbər verir ki, tədqiqat "Mental Health Research" jurnalında dərc olunub. Elektroensefaloqrafiya (EEQ

.

Sahibinin stressi heyvanlarda ürək problemlərinə səbəb olur

Son dövrlərdə ürək problemi olan it və pişiklərin sayı təxminən 15 faiz artıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər bunu ev heyvanlarının sahiblərində müşahidə olunan stress və emosional gərginliklə əlaqələndirirlər. . Məlumat

.

Saat 18:00-dan sonra yemək orqanizm üçün vacib imiş

Axşam saat 18:00-dan sonra yemək sağlamlığa zərər verir fikri elmi baxımdan əsaslı deyil. Mütəxəssislərin fikrincə, əsas diqqət yeməyin vaxtına deyil, yatmazdan təxminən üç saat əvvəl qidalanmağı başa çatdırmağa yönəlməlidir

.

Turşudan sonra bu əlamətlər yaransa həkimə gedin, yoxsa

Ev şəraitində ət və digər məhsulları konservləşdirmək botulizm təhlükəsini artırır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı terapevt Nadejda Çernışova danışıb. "Botulizm bakteriyasını məhv etmək üçün 120C temperatur lazımdı

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Gec danışan uşaqlarla bağlı mütəxəsisdən XƏBƏRDARLIQ

"Nitqdə rast gəlinən problemləri təkcə şifahi nitqdə yox, həmçinin yazılı nitqdə, yəni  öyrənmə, oxuma, yazma və yeni informasiyaların analizi zamanı da çətinliklərə səbəb olacaq". xəbər verir ki, bu fikri Səhiyy

.

Səhər yeməyində bu qidanı yeyin - İnfarkt riskini kəskin azaldır

Səhər yeməyində tam taxıl lifinin müntəzəm qəbulu ürək və damar sağlamlığını əhəmiyyətli dərəcədə qoruyur. xəbər verir ki, Kolumbiya Universitetinin Mailman İctimai Səhiyyə Məktəbində aparılan tədqiqatda müəyyən edilib ki

.

Alimlər xərçəngin ən ölümcül növlərindən birinə səbəb olan vərdişi açıqlayıb

Mayamidən olan alimlərin apardığı yeni araşdırma müntəzəm spirtli içki qəbulunun mədəaltı vəzi xərçənginin yaranma riskini artırdığını göstərib. xəbər verir ki, Britaniyanın "Daily Mail" nəşrində dərc olunan məlumat

.

Bütün uğurlu insanlar bunu paylaşır – psixoloq açıqladı

Uğurlu insanların ortaq xüsusiyyəti təkcə istedad deyil, onların zirvəyə çatmasında çalışqanlıq, səylə çalışma və qətiyyət əsas rol oynayır. xəbər verir ki, bu barədə psixoloq Anjela Dakvort "Mel Robbins" podkastınd

turlar.az

gözəllik məhsulları qis geyimləri 2025 qadın geyimi kesmikli blincik huseyn cavid seirleri cizgi filmləri cinsi zəiflik kosmetika məsəllər novruz bayramina aid hakisdalar maraqli hakistalar xərçəng bürcü kahfe kali