Harvard professoru uzunömürlülüyün ƏSAS SİRRİNİ açdı

Harvard professoru uzunömürlülüyün ƏSAS SİRRİNİ açdıMəşhur Amerika və Avstraliya bioloqu Devid Sinkler resveratrolun qocalma əleyhinə təsirini araşdıran dünyanın aparıcı mütəxəssislərindən biridir. Hazırda ABŞ-da, Harvard Tibb Məktəbində işləyir.
Milli.Az xəbər verir ki, həkim Avstraliya Tibbi Tədqiqat Cəmiyyəti medalı və Amerika Birləşmiş Ştatları Səhiyyə Departamentinin NIGMS MERIT mükafatı da daxil olmaqla 25-dən çox nüfuzlu mükafat qazanıb.
Professorun sözlərinə görə, siçanlar üzərində aparılan təcrübələr göstərir ki, düzgün pəhriz və resveratrol ən yaxşı birləşmədir:
"Siçanlarda piylənmə olduqda resveratrol əhəmiyyətli təsir göstərir. Ancaq balanslı pəhriz və resveratrol verdiyimiz siçanlar yalnız vasitə qəbul edənlərdən çox yaşayır. Bu da onu göstərir ki, resveratrol pəhrizlə birlikdə daha güclü təsirə malikdir. Dərman və regeranitiv müalicə ömrü uzatmaq üçün böyük potensiala malikdir. Tədqiqatım vücudun müdafiəsini aktivləşdirərək bədənin mümkün qədər uzun müddət sağlam qalmasını hədəfləyir.
2050-ci ildən sonra doğulan uşaqların 100 yaşa qədər yaşamasını gözləmək olar. İnsanlar ömrünün çox hissəsini sağlam keçirəcək, 80 yaşdan sonra tennis oynaya və nəvələri ilə əylənə biləcəklər. İndi bəzi insanlarda buna rast gəlinir, lakin yaşlanma əleyhinə vasitələr əlçatan olduqda bu aktivliyi çoxunda görə bilərik. Bu da o deməkdir ki, indi 100 yaşına qədər yaşayan insanların ömrü 120-130-a qədər uzana bilər".
Professor hesab edir ki, əsrin sonuna qədər insanlar 150 yaşa kimi yaşaya bilər, çünki o vaxta qədər bir sıra tədqiqatlar aparılacaq:
"30 yaşdan əvvəl qəbul edilən dərmanlar orqanizmin xəstəliklərə və yaşlanmaya qarşı müdafiəsini artırmağa imkan verəcək", - o bildirib. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1449   Tarix: 07 noyabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Səhərlər qaranlıq otaqda oyanmaq təhlükəlidir? - Yeni araşdırma

Səhərlər qaranlıq otaqda oyanmağın təhlükəli nəticəsi üzə çıxıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər səhərlər tamamilə qaranlıq mühitdə oyanmağın insan sağlamlığı üçün gözlənilməz risklər yaratdığını bildirirlər. Araşdırmalar

.

Üzərində E‑239 yazılan kürü almayın - Zəhər saçır

Üzərində urotropin əlavəsi barədə qeyd olan balıq kürülərini almaq məsləhət görülmür. xəbər verir ki, Rospotrebnadzor mütəxəssisləri rusiyalılara qırmızı ikranı E‑239 (urotropin) əlavəsi ilə almamağı tövsiyə edib. Bu konservan

.

Azərbaycanlıların gündəlik səhər vərdişi xərçəng yaradır

Bal yeyən xərçəng xəstəliyinə tutula bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu qənaətə gəliblər. Araşdırmalar nəticəsində müəyyənləşdirilib ki, dünyanın ən sağlam qidalarından olan bal belə düzgün formada qəbul edilmədikd

.

Həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqladır

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gündəlik qidalanmada soğanın istifadəsi həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqlama prosesinə dəstək olur. xəbər verir ki, tərkibindəki kversetin, antibakterial maddələr və lif sayəsində soğa

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO

Böyük Britaniyada 101 yaşını qeyd edən Coys Linas uzunömürlülüyünün gizlinini bölüşüb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linas gənclik illərində atasına fermada yardım edib, daha sonra ayaqqabı fabrikində çalışıb

.

Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir

Qulançar (asparagus) yüksək qidalılıq dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Vitamin A, C, K, fol turşusu və antioksidantlarla zəngin olan bu məhsul həm detoks təsiri göstərir, həm də immu

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

turlar.az

həkim məsləhəti kosmetika mehsullari toy gecesi gelinlikler məmməd ismayıl romantik pozalar qadin dunyasi az kosmetika ikizler kokelmek şebnem tovuzlu prostat fitat