Hər gün pomidor yemək niyə vacibdir?

Hər gün pomidor yemək niyə vacibdir?Pomidor daha tez-tez yeməyə dəyər ola biləcək ümumi tərəvəzdir.
Pomidor əla dadı və şirəliliyi ilə yanaşı (demək olar ki, 95 faizi sudan ibarətdir) orqanizmə müsbət təsir göstərə bilən vitamin və qida maddələrinin əsl anbarıdır. 
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, pomidorda olan likopen, xlorogen turşu və naringenin kimi antioksidantlar onları nəinki rəngarəng və canlı edir, həm də bədənimizi zərərli ultrabənövşəyi şüalardan effektiv şəkildə qoruyur. Bu, pomidoru gündəlik rasionunuza daxil etmək üçün başqa yaxşı səbəb verir.
Pomidorun tərkibindəki C vitamininin zənginliyi şübhəsiz diqqətəlayiqdir. Gündə yalnız bir pomidor, sağlam immunitet sistemini qorumaq və toxumaların böyüməsini və sağalmasını təşviq etmək üçün vacib olan gündəlik C vitamini ehtiyacınızın dörddə birini təmin edə bilər. Bu, vegetarianlar və veganlar üçün xüsusilə vacibdir, onlar üçün bitki mənşəli qidalardan kifayət qədər dəmir almaq həmişə asan deyil. Pomidor bu vacib elementin udulmasına kömək edir.
Pomidor həm də əla lif mənbəyidir. Orta hesabla bir pomidor bədəni təxminən 1,5 qram liflə təmin edir. Həll olunmayan lif  həzm sistemini dəstəkləyir və qəbizlik problemləri üçün xüsusilə faydalı ola bilər, həll olunan lif isə karbohidratların daha yavaş udulmasına kömək edir və qan şəkərinin sabit səviyyəsini saxlamağa kömək edir.
Pomidorda olan kalium bədəndəki suyun səviyyəsini tənzimləməkdə və qan təzyiqinə nəzarət etməkdə əsas rol oynayır. Bununla belə, tədbiri xatırlamaq vacibdir, çünki həddindən artıq kalium, xüsusilə böyrək problemləri olan və ya müəyyən dərmanlar qəbul edən insanlar üçün sağlamlıq üçün mənfi təsir göstərə bilər. Beləliklə, pomidor yalnız dadlı yemək deyil, həm də ümumi sağlamlığı qorumağa kömək edən əsl bioloji aktiv məhsuldur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 885   Tarix: 12 avqust 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Köhnə dəmli çay xərçəng yaradır

Səhər açılar-açılmaz mətbəxə keçib çaydanı işə salmaq azərbaycanlıların adətidir. Amma çoxları bilmədən səhv edir: əvvəlki günün dəmli çayını ocağa qoyub yenidən qızdırır, bir stəkan da ondan içir. Halbuki bu görünməz təhlük

.

Tibb dünyasında ilk - Bədənindəki şiş xəstənin gözündən çıxarıldı - FOTO

 ABŞ-da həyata keçirilən çətin və riskli cərrahiyyə əməliyyatı tibb dünyasında yeni səhifə açıb. xəbər verir ki, həkimlər xəstənin gözündən girərək onurğa sütununa yaxın ərazidə yerləşən bədxassəli şişi çıxarmağa nail olublar

.

İşdə yediyi qidadan zəhərləndiyini düşünürdü, xərçəng imiş - 13 orqanı çıxarıldı

İngiltərədə yaşayan 39 yaşlı Rebekka Hind nadir rast gəlinən və müalicəsi çətin olan "jele xərçəngi"nə - Pseudomiksoma Peritoneiyə yoluxub. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, hər şey 2018-ci ildə bir iş yeməyində

.

Günəş işığı xeyir ya zərərdir?

Oklend Universitetinin alimləri gün işığının immun sisteminin infeksiyalarla mübarizə qabiliyyətini artırdığını müəyyən ediblər. Tədqiqat zamanı şəffaf bədən quruluşuna malik və genetik baxımdan insanla oxşar xüsusiyyətlər

.

Qaranlıqda görməyə imkan verən kontakt linzalar hazırlandı

Çinin Elm və Texnologiya Universitetinin alimləri qaranlıqda görməyə imkan verən kontakt linzalar hazırlayıblar. xəbər verir ki, bu barədə "Cell" jurnalında məqalə dərc olunub. Bildirilib ki, yeni nəsil kontak

.

Qarpız və pendiri birlikdə yeyin - Faydaları saymaqla bitmir

Yay aylarının sevilən, sərinləşdirici və şirin meyvəsi olan qarpızın sağlamlığa təsirləri geniş şəkildə araşdırılıb. Mütəxəssislər isə bu meyvənin pendirlə birlikdə istehlakının faydalarını xüsusi vurğulayırlar. xəbər veri

.

Diş fırçalamağın düzgün zamanı - Alimlərin tövsiyələri

Səhərlər dişləri yeməkdən əvvəlmi, yoxsa sonra fırçalamaq lazımdır? Alimlər bu sualın cavabını aydınlaşdırıblar. Diş minası, bakteriyalar və düzgün vaxtlama ilə bağlı bilməli olduğunuz əsas məqamlar burada. Gündəlik həyatımızd

.

Alimlər süni qan qrupu yaratdı

Yapon alimləri bütün qan qruplarına uyğun süni qan hazırlayıblar. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, Yaponiyada alimlər bütün qan qruplarında istifadə oluna bilən yeni növ süni qan istehsal edib. Bu yenilik tibb sahəsind

.

Tutun sağlamlığımıza faydası

Tut yazın axırları və yayın əvvəlində yetişən ən dadlı və faydalı meyvələrdən biridir.  xəbər verir ki, istər hər mövsümdə qurusu, istərsə də mövsümündə təzə halda yeyilən tut orqanizm üçün faydalıdır. Tərkibində A, E,

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az donlar 2025 sac duzumleri aksessuarlar suni mayalanma tursu qovurma yemişan faydaları qish geyimleri rus dili 2ci ders sanamalar bayatılarımızda vətən həsrəti vətənə aid atalar sözləri novruz bayramına aid hakışda