Hər gün pomidor yemək niyə vacibdir?

Hər gün pomidor yemək niyə vacibdir?Pomidor daha tez-tez yeməyə dəyər ola biləcək ümumi tərəvəzdir.
Pomidor əla dadı və şirəliliyi ilə yanaşı (demək olar ki, 95 faizi sudan ibarətdir) orqanizmə müsbət təsir göstərə bilən vitamin və qida maddələrinin əsl anbarıdır. 
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, pomidorda olan likopen, xlorogen turşu və naringenin kimi antioksidantlar onları nəinki rəngarəng və canlı edir, həm də bədənimizi zərərli ultrabənövşəyi şüalardan effektiv şəkildə qoruyur. Bu, pomidoru gündəlik rasionunuza daxil etmək üçün başqa yaxşı səbəb verir.
Pomidorun tərkibindəki C vitamininin zənginliyi şübhəsiz diqqətəlayiqdir. Gündə yalnız bir pomidor, sağlam immunitet sistemini qorumaq və toxumaların böyüməsini və sağalmasını təşviq etmək üçün vacib olan gündəlik C vitamini ehtiyacınızın dörddə birini təmin edə bilər. Bu, vegetarianlar və veganlar üçün xüsusilə vacibdir, onlar üçün bitki mənşəli qidalardan kifayət qədər dəmir almaq həmişə asan deyil. Pomidor bu vacib elementin udulmasına kömək edir.
Pomidor həm də əla lif mənbəyidir. Orta hesabla bir pomidor bədəni təxminən 1,5 qram liflə təmin edir. Həll olunmayan lif  həzm sistemini dəstəkləyir və qəbizlik problemləri üçün xüsusilə faydalı ola bilər, həll olunan lif isə karbohidratların daha yavaş udulmasına kömək edir və qan şəkərinin sabit səviyyəsini saxlamağa kömək edir.
Pomidorda olan kalium bədəndəki suyun səviyyəsini tənzimləməkdə və qan təzyiqinə nəzarət etməkdə əsas rol oynayır. Bununla belə, tədbiri xatırlamaq vacibdir, çünki həddindən artıq kalium, xüsusilə böyrək problemləri olan və ya müəyyən dərmanlar qəbul edən insanlar üçün sağlamlıq üçün mənfi təsir göstərə bilər. Beləliklə, pomidor yalnız dadlı yemək deyil, həm də ümumi sağlamlığı qorumağa kömək edən əsl bioloji aktiv məhsuldur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1046   Tarix: 12 avqust 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?

Son illər aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, fiziki aktivliyin azlığı bir sıra ciddi xəstəliklərin, o cümlədən xərçəngin yaranma riskini artıra bilər. Mütəxəssislərin fikrincə, hərəkətsiz həyat tərzi orqanizmdə maddələ

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb

Hematogen şokoladın əsas tərkibi öküz qanından əldə olunan albumin və şəkərdən ibarətdir. xəbər verir ki, dəmir və C vitaminini artırmaq üçün tez-tez quru meyvələr, qoz-fındıq, süd tozu, qənnədi şirəsi, karamel və ya şokola

.

Məşhur stilist sağlam saçlara zərər vuran 5 gündəlik vərdişi açıqlayıb

Tanınmış saç ustası Kris Makmillan, xüsusilə Cennifer Enistonun "Dostlar" serialındakı Reyçel obrazı üçün yaratdığı məşhur saç düzümü ilə tanınan stilist sağlam saçları zamanla zəiflədən gündəlik vərdişlərdən danışıb

.

Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz

Müasir paltaryuyan maşınlar artıq əvvəlki kimi sadə deyil. Yeni nəsil modellərdə onlarla fərqli yuma proqramı mövcuddur və hər biri konkret ehtiyaclara uyğunlaşdırılıb. Yuma prosesində yalnız rejim seçimi deyil, həm də suyu

.

Xəstəlik geni yaradır - Hər gün istəmədən biraz yeyirik

Mikroplastik nəsil sağlamlığını dəyişdirir. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, mikroplastiklərlə təmasda olan siçanların erkək fərdlərində spermanın tərkibi dəyişir və bu, onların nəslind

.

Sink çatışmazlığı nələrə səbəb olur? - problemi aradan qaldırmağın yolları

Sink insan bədəni üçün həyati əhəmiyyət daşıyan minerallardan biridir. O, immun sistemi, dəri və saç sağlamlığı, dad və qoxu hissi, həmçinin hamiləlik və uşaqlıq dövründə sağlam böyümə üçün vacibdir. İnsan bədəni sinki öz

.

Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?

Gündə üç dəfə yeməkdən imtina insanın maddələr mübadiləsini pozaraq hormon balansına mənfi təsir göstərə və qida maddələrinin çatışmazlığına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriy

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

turlar.az

yay geyimləri 2025 yay kolleksiyasi donlar 2025 aşıq sarimsaqla qurdun mualicesi dibcekler tutun faydalari kosmetika birlik ekizler oxatan xanım az kurtlar vadisi