İltihab, sonsuzluq, babasil zamanı kömək edən yarpaqlar. Faydalı reseptlər

İltihab, sonsuzluq, babasil zamanı kömək edən yarpaqlar. Faydalı reseptlərMoruq yarpaqları xalq təbabətində müalicəvi vasitə kimi çox geniş istifadə olunur.
Bəzi fitoterapevtlər moruq yarpaqlarını moruğun özündən daha faydalı hesab edir. Moruq yarpaqları mineral duzları, büzücü maddələr, askorbin, fol və s. orqanik turşuları, fitonsidlər, flavonoidlər, vitaminlər və s. faydalı maddələrlə zəngindir. Yarpaqlar yazda yığılır və qurudulur. Müalicə üçün həm təzə, həm də qurudulmuş yarpaqlardan istifadə edilir.
Moruq yarpaqları bu kimi müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir:
- güclü iltihabəleyhinə təsir göstərir. Soyuqdəymə və qripp zamanı moruq yarpaqlarını çay kimi dəmləyib bal əlavə edin. Bu dadlı və faydalı içki yaxşı tərlədir, xəstənin vəziyyətini yüngülləşdirir, hərarəti aşağı salır.
- bəlğəmgətirici təsir edir, ağ ciyərləri yaxşı təmizləyir, mikrobları öldürür.
- antitoksik təsirə malikdir - toksinləri və şlakları orqanizmdən xaric edir.
- ishal zamanı çox yaxşı kömək edir, bağırsaqları "yığır".
- damaqları möhkəmləndirir, qanamanı azaldır, ağız boşluğunu dezinfeksiya edir. Bunun üçün 5 moruq yarpağı 1 stəkan qaynar suda dəmlənilir və qarqara üçün istifadə olunur.
- immuniteti möhkəmləndirir.
- babasil zamanı yaxşı müalicəvi təsir edir, qanaxmanı azaldır. Bunun üçün 15 moruq yarpağının üzərinə 2 stəkan qaynar su tökülür, dəmlənilir və ilıq halda oturaq vannalar üçün istifadə olunur.
- qadın sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Belə hesab olunur ki, moruq yarpaqlarının dəmləməsi hamiləlikdə uşaqlığı doğuşa hazırlaşdırır, doğuşun rahat keçməsinə kömək edir. Bu məqsədlə hamiləliyin son həftələrində qadınlara moruq yarpaqlarından çay içməyi tövsiyə edirlər.
Həmçinin ağrılı menstruasiyalar zamanı da moruq yarpaqlarının dəmləməsi yaxşı kömək edir.
Sonsuzluqdan əziyyət çəkən qadınlara fitoterapevtlər əsas müalicə ilə yanaşə moruq yarpaqlarının və yoncanın dəmləməsini içməyi tövsiyə edirlər. 2-3 moruq yarpağı və 2-3 yonca gülü 1 fincan qaynar suda 20 dəqiqə ərzində dəmlənilir, süzülür və çay kimi içilir.
Moruq yarpaqlarının dəmləməsi laktasiyanı gücləndirir.
- kosmetologiyada saçların möhkəmləndirilməsi üçün istifadə olunur. 15 moruq yarpağı 1 l qaynar suda dəmləyin və bu dəmləmə ilə təmiz saçlarınızı yaxalayın.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1169   Tarix: 09 dekabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Nanəli-limonlu çayın möcüzəvi faydaları

Türkiyədə xalq təbabətinin ən yayılmış məlhəmi sayılan nanə və limon içkisinin nəyə faydalı olduğu xüsusilə qış aylarında xəstəliklərdən qorunmaq istəyənlərin ən çox verdiyi suallardandır. Nanə və limon təbii şəfa mənbəyidi

.

İnsan həftədə nə qədər ət yeməlidir?

Ət və ət məhsulları zülal və digər qida mənbəyidir və insan qidasında mühüm yer tutur. Lakin onun həddindən artıq istifadəsi bir sıra sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər insanı

.

Niyə 25 yaşdan sonra orqanizmdə problemlər başlayır?

25 yaşdan sonra orqanizmdə ağrılar yaranmağa başlaya bilər, çünki bədən bir sıra fiziki və bioloji dəyişikliklərdən keçir. xəbər verir ki, bu dövr, bədənin inkişaf mərhələsinin sona çatması və həyatın yeni bir fazasına keçməs

.

Bu qidalar kişilərdə cinsi istəyi azaldır

Bəzi qidalar testosteron səviyyəsinin və cinsi istəyin azalmasına səbəb ola bilər. . -a istinadən xəbər verir ki, bunu uroloq, androloq, cərrah İlnur Agliullin bildirib. O, söhbətində kişilərdə libidonu azaldan məhsullar

.

"Azərbaycanlıların ən çox əziyyət çəkdiyi xəstəliyin çarəsi budur"

Azərbaycanda zob xəstəliyi (qalxanabənzər vəzin böyüməsi və ya disfunksiyası) kifayət qədər yayılmış sağlamlıq problemidir. Demək olar ki, əhalinin 50 faizi bu xəstəlikdən əziyyət çəkir. bildirir ki, mövzu ilə bağlı -a danışan tanınmı

.

Bu meyvədə gizli spirt var: 5-ni yesəniz elə bil ki, kiçik qab pivə içmisiniz

Banan gündəlik həyatda tez-tez istifadə etdiyimiz sağlam bir meyvə olsa da, tərkibində spirt olmağı ilə təəccübləndirib. -a istinadən xəbər verir ki, qidada spirtin olmasının müxtəlif səbəbləri var. Bunlardan biri təbii fermentasiy

.

"1 qaşığı şəfa mənbəyidir, bütün xəstəlikləri yox edir

Sağlam həyata addım atmaq istəyənlərə təkliflər təqdim edən Prof. Dr. Canan Karatay min illik şəfa mənbəyi adlandırılan yeməyin hər zaman nizamlı istehlak edilməsinin lazım olduğunu vurğulayıb. Hər kəsin evində olan və adətə

.

Son dövrlərin bəlası: qəbzlik - həll yolları

Qəbzliyin qarşısını almaq və onu müalicə etmək üçün həm qidalanma, həm də həyat tərzi dəyişiklikləri önəmlidir. qəbzlik problemindən azad olmaq üçün əsas tövsiyələr təqdim edir:. Qidalanma Dəyişiklikləri. Lifli Qidalar İstifad

.

Bu tərəvəz qış xəstəliklərindən qoruyur

Qışda salatları bəzəyən turp tərkibindəki vitaminlər, minerallar və liflə tam sağlamlıq qaynağıdır. xəbər verir ki, çoxsaylı araşdırmalar nəticəsində turp yeməyin immuniteti gücləndirdiyini sübut edib. O sizi qış xəstəliklərində

turlar.az

sonxeber.az kosmetika mehsullari həkim məsləhəti geyim seçimi alt geyimləri badimcan murebbesi gavalinin faydasi geyim kombinasiyalari ekizler atalar sozleri bayatilar veten haqqinda bayati sanama