İnfarktla suyun GİZLİ ƏLAQƏSİ

İnfarktla suyun GİZLİ ƏLAQƏSİİnsanlar niyə gecə sidiyə tez-tez çıxır?
Gündüzlər şaquli vəziyyətdə olduğunuz zaman su bədəninizin aşağı hissəsində toplanır. Yatarkən bədənin aşağı hissəsi (ayaqlar və s.) böyrəklərlə eyni səviyyədə olur ki, bu da böyrəkləri suyu xaric etməyə məcbur edir.
Məlum olduğu kimi su bədənin toksinlərdən təmizlənməsinə birbaşa təsir edir. Kardioloqların sözlərinə görə, suyun hansı saatlarda qəbul edilməsinə diqqət yetirmək lazımdır.
Milli.Az xəbər verir ki, müəyyən olunmuş vaxtlarda su içmək orqanizmə daha çox fayda verir.
Səhər yuxudan durduqdan sonra 2 stəkan su - daxili orqanları aktivləşdirir;
Yeməkdən yarım saat əvvəl 1 stəkan su - həzm sistemini yaxşılaşdırır;
Duş qəbul etməzdən əvvəl 1 stəkan su - arterial təzyiqi aşağı salmağa kömək edir;
Yatmazdan əvvəl 1 stəkan su insult və ürək tutmasını azaldır.
Qeyd: Yatmazdan əvvəl su içmək ayaqlarda qıcolmanın qarşısını alır. Çünki ayaq əzələləri bizi oyatdığı və qıc olduğu zaman onlar hidrotasiya (suyun minerallara təsiri) axtarır. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1527   Tarix: 05 noyabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Payızda niyə SPF istifadə etməliyik?

Günəşdən qoruyucu krem (SPF) istifadə etmək yalnız günəşli günlərlə məhdudlaşmamalıdır. Hətta buludlu və ya soyuq hava şəraitində də ultrabənövşəyi (UV) şüalar dərini dərinliklərə qədər təsir edə bilər və uzun müddət qorunması

.

Nə mal, nə qoyun... - Ən sağlam ət növü açıqlandı

Az yağ nisbəti, yüksək qida dəyəri və asan həzm olunması ilə diqqət çəkən keçi əti mütəxəssislərə görə ən sağlam ət seçimlərindən biridir. xəbər verir ki, Araşdırmalar göstərir ki keçi əti protein, dəmir və B12 vitamini baxımında

.

Gündə 4 fincan içmək qocalmanı yavaşladır

Norveçdə aparılan yeni araşdırma göstərir ki, gündə üç-dörd fincan qəhvə içmək bioloji qocalma prosesini yavaşlada bilər. xəbər verir ki, alimlərin sözlərinə görə, orta miqdarda qəhvə istehlakı hüceyrələrin qoruyucu hissəs

.

Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida

Yüksək xolesterol bu gün geniş yayılmış sağlamlıq problemlərindən biri hesab olunur. Vaxtında müdaxilə edilmədikdə infarkt, insult və ateroskleroz riskini artıran bu vəziyyət daha çox həyat tərzi və gündəlik qidalanma il

.

İshalın gizli səbəbləri: allergiya, ferment çatışmazlığı və daha nələr…

İshal çox vaxt mikroblarla əlaqələndirilsə də, həmişə səbəb infeksiya olmur. Yay aylarında bu halların artmasına diqqət çəkən qastroenteroloq Prof. Dr. Murat Sarıkaya bildirib ki, ishalın arxasında həzm sistemi pozuntuları

.

Yanğında zərər görən uşaqlarda psixoloji problemlər: Nələrə diqqət etmək lazımdır?

Yanğın hadisələri yalnız fiziki təhlükə yaratmır, həm də uşaqların psixoloji dünyasında uzunmüddətli izlər buraxır. Xüsusilə binada böyüklərlə birlikdə olan uşaqlar bu cür fəlakətlər zamanı qorxu, çaşqınlıq və travma yaşay

.

Kardioloqların xəbərdarlığı: Ürəyinizə zərər verən ət növləri

Ət bir çox insanın gündəlik qidasının əsas hissəsini təşkil edir, lakin kardioloqlar bəzi ət növlərinin ürək sağlamlığına ciddi təhlükə yarada biləcəyini bildirirlər. Araşdırmalar göstərir ki, ət istehlakı müəyyən şərtlərd

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

Robot ağrıkəsicilər hazırlandı - Toxumanı tapıb sağaldır, sonra da yox olur

Alimlər damarlar vasitəsilə üzərək dərman çatdıra bilən və hədəfə çatdıqdan sonra bədəndə həll olaraq yox olan mikro ölçülü robotlar yaradıb, heyvanlar üzərində uğurla test ediblər. xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri Scienc

turlar.az

kosmetika mehsullari hamiləlik kosmetik vasiteler uşaq dünyası halva reseptləri laylalar atalar sözləri kosmetika qurd xəstəliklərinə qarşı mualicə baldiza aid nizami gəncəvi sirniyatlar intim