İnsultun profilaktikası üçün qida məhsulları
Düzgün qidalanma ilə ürək-damar xəstəlikləri riskini azaltmaq mümkündür. Həkim hansı qidaların insult və ya infarkt riskini minimuma endirəcəyi barədə danışaraq, sağlam həyat tərzinə riayət etməyin son dərəcə vacib olduğunu söyləyib.
Həkim-dietoloq Natalya Nefedova spirtli içkilərdən çəkinərək, qazlı sulardan pəhriz edərək, düzgün qidalanmağı tövsiyə edir. Menyuya yağlı balıq, qoz-fındıq, ədviyyat əlavə etmək daha yaxşıdır. Dietoloqun qeyd etdiyi kimi, bu qidalar iltihaba qarşı profilaktik qoruyucu təsirə malikdir. Həkim, həmçinin qida rasionuna balığı və tərəvəzləri əlavə edərək, idman etməyi tövsiyə edir.
Milli.Az /news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Ozanın filmi 12 dekabrda yayımlanacaq
Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir
"Canlı oxumaq hər kəsin başı üçün deyil" – Şəbnəm Tovuzlu
Hüseyn: Ayselin sənəti Aşıq Samirənin sənətindən yüksəkdir
Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU