İnsultun profilaktikası üçün qida məhsulları
Düzgün qidalanma ilə ürək-damar xəstəlikləri riskini azaltmaq mümkündür. Həkim hansı qidaların insult və ya infarkt riskini minimuma endirəcəyi barədə danışaraq, sağlam həyat tərzinə riayət etməyin son dərəcə vacib olduğunu söyləyib.
Həkim-dietoloq Natalya Nefedova spirtli içkilərdən çəkinərək, qazlı sulardan pəhriz edərək, düzgün qidalanmağı tövsiyə edir. Menyuya yağlı balıq, qoz-fındıq, ədviyyat əlavə etmək daha yaxşıdır. Dietoloqun qeyd etdiyi kimi, bu qidalar iltihaba qarşı profilaktik qoruyucu təsirə malikdir. Həkim, həmçinin qida rasionuna balığı və tərəvəzləri əlavə edərək, idman etməyi tövsiyə edir.
Milli.Az /news.milli.az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Bu məşqin 1 dəqiqəsi gəzməkdən 6 dəfə daha təsirlidir
Səhərlər enerjili oyanmağın sirri: Yatmazdan əvvəl otağınıza qoyun
Tarix Əliyev Səidə Bəkirqızının səhhəti haqda açıqlama verib
Şalqamın faydaları və gündəlik istifadənin nəticələri