İş yerində bu qidaları yeməyin - SİYAHI

İş yerində bu qidaları yeməyin - SİYAHIAlimlər iş yerində insanların niyə bəzən yorğunluq hiss etdiyini və tapşırıqları yerinə yetirməkdə çətinlik çəkdiklərini aşkar ediblər. Göründüyü kimi, bunda pəhriz mühüm rol oynayır.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər ehtiyatla istehlak edilməsi lazım olan 5 qidanın adını açıqlayıblar. 
1. Qəhvə
Həddindən artıq kofein, gözlənilən güc əvəzinə baş ağrısına və enerji itkisinə səbəb ola bilər. Kofein qan damarlarını daraldır və ürək döyüntüsünü sürətləndirir, bu da qısa müddətli enerjiyə təkan verir, lakin tezliklə bədən tez tükənir. Bunun qarşısını almaq üçün qəhvə qəbulunu gündə iki stəkanla məhdudlaşdırmaq və daha sonra su içmək tövsiyə olunur.
2. Qızardılmış yemək
Qızardılmış yeməklərə həddən artıq meyllənmək nəinki çəkinizi artıracaq, həm də məhsuldarlığı aşağı sala bilər. Qızardılmış qidalar yavaş-yavaş həzm olunur, özünüzü ağır və yorğun hiss edirsiniz. Bu, enerji səviyyələrini və performansını azaldır.
3. Sürətli karbohidratlar
Ağ çörək, makaron və ağ düyü kimi sürətli karbohidratlarla zəngin qidalar orqanizmin həzm üçün çox enerji sərf etməsini tələb edir ki, bu da sürətli yorğunluğa səbəb olur. Bu qidalardan imtina etmək çətindirsə, onları qəhvəyi düyü və daha yavaş həzm olunan, bədəninizi bu qədər tez tükəndirməyən tam taxıl çörəyi ilə əvəz etməyə çalışın.
4. Şirniyyatlar
Şirniyyatların tez-tez istifadəsi konsentrasiyaya mənfi təsir göstərir. Qanda qlükoza səviyyəsinin qəfil yüksəlməsi beynin diqqətini cəmləməyi çətinləşdirir və şəkərin müntəzəm artması yaddaşı və diqqəti pozur. Stabil enerji və məhsuldarlıq üçün pəhrizinizdə şirniyyatların miqdarını azaltmaq daha yaxşıdır.
5. Banan
Qida dəyərinə baxmayaraq, banan iş saatlarında ehtiyatla yeyilməlidir. Bananın tərkibindəki triptofan amin turşusu yuxu hormonu olan melatoninin istehsalını təşviq edir. Və maqnezium yuxululuğa səbəb ola biləcək əzələləri rahatlaşdırır. Buna görə də, gün ərzində banan yemək yorğunluq və yuxulamaq riski daşıyır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1105   Tarix: 10 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə

Türkiyədə geniş istifadə olunan jenşen qida əlavəsi bağlı diqqətçəkən tibbi hadisə qeydə alınıb. xəbər verir ki, kardio­loq Dr. Sabri Onur Çağlar sağlam qadında yüksək doza jenşen qida əlavəsindən sonra yaranan ciddi rit

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

turlar.az

sade makiyaj sekilleri geyim şəkilləri makiyaj instagram ancelinacoli soz haqqinda atalar sozu veremum mələk kartları çək kosmetika mikayıl abdullayev gəncə hakisda sac modelleri zəhmət