İş yerində bu qidaları yeməyin - SİYAHI

İş yerində bu qidaları yeməyin - SİYAHIAlimlər iş yerində insanların niyə bəzən yorğunluq hiss etdiyini və tapşırıqları yerinə yetirməkdə çətinlik çəkdiklərini aşkar ediblər. Göründüyü kimi, bunda pəhriz mühüm rol oynayır.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər ehtiyatla istehlak edilməsi lazım olan 5 qidanın adını açıqlayıblar. 
1. Qəhvə
Həddindən artıq kofein, gözlənilən güc əvəzinə baş ağrısına və enerji itkisinə səbəb ola bilər. Kofein qan damarlarını daraldır və ürək döyüntüsünü sürətləndirir, bu da qısa müddətli enerjiyə təkan verir, lakin tezliklə bədən tez tükənir. Bunun qarşısını almaq üçün qəhvə qəbulunu gündə iki stəkanla məhdudlaşdırmaq və daha sonra su içmək tövsiyə olunur.
2. Qızardılmış yemək
Qızardılmış yeməklərə həddən artıq meyllənmək nəinki çəkinizi artıracaq, həm də məhsuldarlığı aşağı sala bilər. Qızardılmış qidalar yavaş-yavaş həzm olunur, özünüzü ağır və yorğun hiss edirsiniz. Bu, enerji səviyyələrini və performansını azaldır.
3. Sürətli karbohidratlar
Ağ çörək, makaron və ağ düyü kimi sürətli karbohidratlarla zəngin qidalar orqanizmin həzm üçün çox enerji sərf etməsini tələb edir ki, bu da sürətli yorğunluğa səbəb olur. Bu qidalardan imtina etmək çətindirsə, onları qəhvəyi düyü və daha yavaş həzm olunan, bədəninizi bu qədər tez tükəndirməyən tam taxıl çörəyi ilə əvəz etməyə çalışın.
4. Şirniyyatlar
Şirniyyatların tez-tez istifadəsi konsentrasiyaya mənfi təsir göstərir. Qanda qlükoza səviyyəsinin qəfil yüksəlməsi beynin diqqətini cəmləməyi çətinləşdirir və şəkərin müntəzəm artması yaddaşı və diqqəti pozur. Stabil enerji və məhsuldarlıq üçün pəhrizinizdə şirniyyatların miqdarını azaltmaq daha yaxşıdır.
5. Banan
Qida dəyərinə baxmayaraq, banan iş saatlarında ehtiyatla yeyilməlidir. Bananın tərkibindəki triptofan amin turşusu yuxu hormonu olan melatoninin istehsalını təşviq edir. Və maqnezium yuxululuğa səbəb ola biləcək əzələləri rahatlaşdırır. Buna görə də, gün ərzində banan yemək yorğunluq və yuxulamaq riski daşıyır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1063   Tarix: 10 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

50 yaşdan yuxarı insanlar bu vitamini İÇSİN

Ekspertlər bildirirlər ki, 50 yaşdan yuxarı şəxslər üçün D vitamini qəbul etmək sağlamlıq baxımından xüsusilə vacibdir. xəbər verir ki, D vitamini sümüklərin sağlamlığını qorumaq, əzələ gücünü artırmaq və immun sistemin

.

Ürək üçün faydalıdır deyə ovuc-ovuc yeyilir- qaraciyəri məhv edirmiş

Bu gün ürək sağlamlığı üçün tez-tez tövsiyə olunan bir qida əslində qaraciyərə zərər verir. Ürək sağlamlığına faydaları ilə tanınan bu qida, həddindən artıq istehlak edildikdə yağlı qaraciyər xəstəliyinə səbəb ola bilər

.

Orqanizm üçün ən "zərərsiz" spirtli içki

Nutrisioloqlar hesab edir ki, cin-tonik alkoqollu içkilər arasında orqanizm üçün ən "zərərsiz" içkidir. -a istinadən xəbər verir ki, ekspertlərın fikrincə, cin-tonik aşağıkalorili və asan həzm edilə bilən olmasın

.

Kiflənmiş məhsulları yemək xərçəng yaradır

Kiflənmiş meyvələri qətiyyən yeməyin. xəbər verir ki, bu barədə ekspert Mariya Zolotaryova xəbərdarlıq edib. "Kif göbələkləri insan sağlamlığı üçün təhlükəli sayılır. Onlar təkcə məhsulların görünüşünü korlamır. Hə

.

Yaşı 50-dən yuxarı kişilər mütləq bu müayinədən keçməlidir

Yaşı 50-dən yuxarı kişilər mütləq bu müayinədən keçməlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim Samir Sanqvi deyib. "50 yaşdan yuxarı kişilər sağlamlıqlarını qorumaq üçün mütləq qan analizindən keçməlidirlər. Bir ço

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Bunları yesəniz, şirniyyatı unudacaqsınız

Şirniyyat bir çox insanın imtina edə bilmədiyi ləzzətdir. Lakin çox istehsal etdikdə artıq çəkiyə, qandakı şəkər miqdarının artmasına, mədə-bağırsaq sistemində problemlərin yaranmasına səbəb olur. xəbər verir ki, zeytun yarpağ

.

Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?

Gündə 4 stəkandan çox qəhvə içmək mənfi təsirlərə səbəb olur. xəbər verir ki, qəhvə təravətlə oyanmaq və diqqəti artırmaq üçün çoxlarının gündəlik vərdişinə çevrilib. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, gündə dörd stəkanda

turlar.az

aksessuarlar yemek reseptleri hamilelikde qidalanma sabir haciyev efirde soyunan aparici sidik yolu infeksiyasi mədə xorası kosmetika layla pizza eqreb qurd ve quzu maska