İsti havada qəhvə içmək olar?

İsti havada qəhvə içmək olar?"İsti havada qəhvə içə bilərsiniz, lakin yaxşı olar ki, qəhvə südsüz və şəkərsiz olsun. Həmçinin iki fincandan çox olmasın".
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, bu sözləri rusiyalı kardioloq Alfiya Yaqafarova deyib.
"Tədqiqatlar göstərir ki, orta miqdarda qəhvə istehlakı isti havalarda nəfəs almağı asanlaşdıra bilər. Amma yayda həddindən artıq tərləmə səbəbindən orqanizm maye itirir. Kofeinin sidikqovucu təsiri var, ona görə də ideal olaraq üçüncü fincan qəhvədən sonra su içmək lazımdır. Bu, həyati təhlükə olan susuzlaşma riskini azaldacaq. Bu tövsiyə yalnız 300 mq-dan çox (iki stəkandan çox) kofein içənlərə aiddir. Araşdırmalar göstərir ki, daha az qəhvə içmək, sidiyin miqdarına təsir göstərmir", - deyə kardioloq bildirib.
Həkim deyir ki, ən yaxşısı şəkərsiz və südsüz içkilər seçməkdir:
"Soyuq qəhvə əsaslı içkilər də içə bilərsiniz. Ancaq nəzərə almaq lazımdır ki, onlar həzmi yavaşlada və diş minasında mikroçatlara səbəb ola bilər".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 747   Tarix: 05 iyul 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kabakın bilmədiyiniz FAYDALARI

Kabak tərəvəzinin çox sayda faydası var. O cümlədən, bu tərəvəz gözləri sağlam edir, öskürəyə qarşı kömək edir, astmanı müalicə edir, mədə və bağırsaq qanaxmalarının qarşısını alır. -a istinadən xəbər verir ki, kabakın tərkibind

.

Bəzi insanların niyə tər qoxusu yoxdur? - Araşdırma

Bu isti havalarda əlavə ətirdən istifadə etmək zərurət kimi görünsə də, həqiqətən tər qoxusu olmayan bir qrup insan var.   -a istinadən xəbər verir ki, çox nadir insanlarda tərlədikdən sonra bədənindən heç bir tər qoxus

.

"Hisə verilmiş kolbasanın müntəzəm istehlakı xərçəngə tutulma riskini artırır"

Şəkərin orqanizm üçün əsl "zəhər" olduğu barədə artıq hamı məlumatlıdır. Ancaq bəzi qidalar sağlamlığımıza şəkərdən daha çox zərər vura bilər. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə " "ya müsahibəsind

.

Balın təzə qalması üçün onu necə düzgün saxlamaq olar?

Bal onilliklər ərzində saxlanıla bilən qida növüdür. Bal pəhrizinizdə ən çox yönlü qidalardan biridir. İstər çayınıza əlavə edin, istər kremə tökün, istərsə də sadəcə tostların üzərinə sürtün. Uzunömürlü olmasına baxmayaraq

.

Zəhərlənmə zamanı nə etməliyik?

Yayda istilər səbəbindən qida zəhərlənməsi riski artır. Rusiyalı qastroenteroloq Oksana Yanova zəhərlənmədən sonra orqanizmi bərpa etməyin yollarından danışıb. -a istinadən bildirir ki, Oksana Yanova qeyd edib ki, ilk növbəd

.

Niyə qarpızı çox yeməliyik?

Hər birimizin çox sevdiyi qarpız PP, C, D, B1, B2, B6 vitaminləri, dəmir, mis, sink, kaliy, fosfor kalsiy duzları və fol turşusu ilə çox zəngindir. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, tərkibində olan bütün vitamin v

.

Belə qarpızları almayın - Zəhərli qarpızın əlamətləri - FOTO

Qarpız hamının xoşladığı məhsul olsa da, bəzən onun fəsadları ilə üzləşməli oluruq. Qarpız zəhərlənməsi yayda ən çox rast gəlinən qida zəhərlənmələrindən sayılır. Bəs bundan qorunmaq mümkündürmü? Zəhərlənmədən necə qorunma

.

İsti və ya soyuq: Yayda hansı səhər yeməyi faydalıdır?

Dietoloqlar yayda səhər yeməyinin istiliyinə ehtiyac olmadığını deyiblər.   -a istinadən bildirir ki, sıyıq ən məşhur və sağlam səhər yeməyi seçimlərindən biri hesab olunur. İsti havalarda yeməyi dəyişdirmək və soyuq etmə

.

İsti havalarda tez-tez dondurma yemək olmaz! - Həkimdən maraqlı açıqlama

İsti havalarda daha çox meyvə və tərəvəz yemək, dondurmanı məhdudlaşdırmaq və enerji içkilərindən imtina etmək lazımdır.   -a istinadən xəbər verir ki, bunu " "ya həkim Olqa Malinovskaya deyib. "İsti havalard

turlar.az

sonxeber.az qis geyimləri 2024 toy makiyajlari yay geyimləri 2024 cinsiyyet frans subert haqqinda stil dərsləri qonaq otaqlarinin dizayni kosmetika naz mila damla cantalar pomidor novruza aid hakisda