Kakao haqqında bilmədikləriniz

Kakao haqqında bilmədiklərinizKakao öz gözəl dadı ilə yanaşı insanlara enerji və sağlamlıq bəxş edir. Kakao haqqında aşağıdakıları bilirdinizmi?
* Kakao virus infeksiyaları zamanı xəstəliyin əlamətlərini azaldır.
* Kakao yaddaşı möhkəmləndirir, diqqətin cəmlənməsinə yardım edir.
* Kakao beyin qan dövranını yaxşılaşdırır və beyin fəaliyyətini sürətləndirir.  
* Kakao qanda xolesterinin miqdarını azaldır.
* Tərkibində olan mikroelementlər və sinkin çox olması onu orqanizm üçün çox faydalı edir.
* Kakaonun tərkibində yağlar, zülallar, karbohidratlar və B qrup vitaminləri var.
* Kakao orqanizmdə yeni hüceyrələrin əmələ gəlməsini sürətləndirir.
* Kakaonun tərkibində olan epikatexin orqanizmi bir çox təhlükəli xəstəliklərdən qoruyur.
* ABŞ-da alimlərin araşdırmaları istənilən qədər içilən kakaonun insanda çəki artımına səbəb ola bilməyəcəyini sübut edib.
* Kakao içmək dəridə təbii melaninin normada qalmasına səbəb olur, buna görə də kakaodan çox istifadə edən adamların dərisində piqment ləkələri əmələ gəlmir.
Aşağıdakı qaydada kakao dəmləyib içsəniz dadı daha da gözəl, tərkibi isə daha çox faydalı olar.
Kakao, darçın və mixək qarışımından hazırlanmış içki əsasən də qış aylarında orqanizmi isitməklə soyuqdan qoruyur.
Kakaonun tərkibində olan maqnium, vitaminlər və antioksidantlar onun orta yaşlı adamlar üçün daha faydalı olduğunu göstərir. Bu səbəblərinə görə həkimlər 40 yaşından yuxarı olan adamlara hər gün kakao, darçın və mixəkdən hazırlanan qarışımı içməyi məsləhət bilir. Çünki, bu qarışım qan dövranını yaxşılşdırır, orqanizmdəki iltihabi prosesləri sağaldır. Qarışım aşağıdakı qaydada hazırlanır:
* 2 stəkan inək südü
* ½ xörək qaşığı kakao
* 1 çay qaşığı darçın
* ½ cay qaşığı üyüdülmüş mixək
* ¼ çay qaşığı şəkər tozu ( zövqə görə)
Hazırlanması:
Ərzaqlar qazana tökülür və qarışdıra-qarışdıra odun üstündə qaynayana qədər bişirilir. Qaynadıqda isə odun üstündən götürülür və bir az soyuduqdan sonra isti halda içilir.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1052   Tarix: 09 fevral 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Böyrəkləri gücləndirən təbii qida – Hər gün 1 ovuc yeyin

Böyrək sağlamlığını qorumaq həyat keyfiyyətini əhəmiyyətli dərəcədə artırır. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qidalar böyrəkləri gücləndirir və daş əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Antioksidant zənginliyi

.

Hər il 11 milyon insan bu xəstəlikdən ölür - Kimlər risk altındadır?

Yoluxucu xəstəliklər və klinik mikrobiologiya üzrə mütəxəssis Dr. Müberra Hraloğlu sepsisin ölümcül nəticələri barədə xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, orqanizmin bakteriya, virus, göbələk və ya parazitləri

.

Bu qədərdən artıq şokolad yemək olmaz - Endokrinoloqdan xəbərdarlıq

Böyüklərin gündə 25 qramdan artıq şokolad yeməsi zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Marqarita Belousova "gazeta"ya açıqlamasında bildirib. Onun sözlərinə görə şokolad təkcə dadına görə deyil

.

C vitamini bu şəxslərə xeyirdən çox zərər verir

"Askorbin turşusunu ( vitamin C-nin elmi adı ) yüksək dozada qəbul etmək nə xəstəliyin qarşısını alır, nə də gedişatını yüngülləşdirir". xəbər verir ki, rusiyalı terapevt Svetlana Kanevskaya payız aylarında vitami

.

Hər kəsin istifadə etdiyi bu şampunlar riskli ola bilər

Son dövrlərdə saç boyası tərkibli şampunlara maraq artıb. Bir çox insan saçlarını həm tez, həm də rahat şəkildə rəngləmək üçün bu məhsullara üstünlük verir. xəbər verir ki, xarici mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu ti

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

"Şəkərsiz" şirin qida və içkilər xərçəng yaradır - Açıqlama

"Şəkərsiz" şirin qida və içkilər xərçəng yarada bilər. xəbər verir ki, bunu endokrinoloq Maria Matveeva bildirib. Onun dediyinə görə "şəkərsiz" məhsullar sağlamlıq üçün o qədər də faydalı deyil və uzu

.

Siçanlar üzərində test edildi, indi də insanlarda yoxlayacaqlar - Alimlər görün nə tapdı

Beyində iştahı idarə edən hissə aşkarlanıb. xəbər verir ki, tədqiqat nəticələri Cell Reports jurnalında dərc olunub. BNST adlanan hissənin iştahı idarə etməsi aşkarlanıb. Araşdırmalara görə bu sahə həm dadı, həm də aclı

turlar.az

hamilelikde qidalanma sade makiyaj sekilleri qadin dunyasi cins salvar 2025 2025 yaz kolleksiyasi eşq və məhəbbət xallarin menasi kosmetika əqrəb vusale elizade hakistalar yemek reseptleri xanim.az