Kartof ölüm riskini azaldır
Hər gün yüz qram kartof yemək ölüm riskini dörd faiz azaldır.
Milli.Az baku.ws-ə istinadən bildirir ki, ilk növbədə ürək-damar xəstəliklərinə təsiri daha çoxdur. Bu barədə endokrinoloq Zuxra Pavlova məlumat verib .
Alimlər 1974-1988-ci illərdə anadan olan, üç dəfə sağlamlıq müayinəsindən keçən, 18-63 yaş aralığında olan 77 min insan haqqında məlumatları təhlil edən bir araşdırma aparıblar. Məlum olub ki, həftədə 14 və daha çox qaynadılmış kartof yeyənlərin ölüm riski daha azdır.
"Bu, çox miqdarda kartof yeməyə çağırış deyil. İstənilən məhsul miqdarında tükətilməlidir, əks halda özünüzə zərər verə bilərsiniz", - Zuxra Telegram kanalında yazıb .
O qeyd edib ki, isti kartof yemək olmaz. Otaq temperaturunda yemək lazımdır. Bu zaman qan qlükozası normasında olacaq.
Milli.Az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL
Dünyada ölümcül qrip sürətlə yayılır: nə məlumdur?
Ən faydalı ət
Bir qutu enerji içkisinin fəsadları
Kənan İmirzalıoğlu deputat olmaq istəyir - İDDİA
"Avroviziya 2026"da 35 ölkə çıxış edəcək
Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama