Kartof ölüm riskini azaldır
Hər gün yüz qram kartof yemək ölüm riskini dörd faiz azaldır.
Milli.Az baku.ws-ə istinadən bildirir ki, ilk növbədə ürək-damar xəstəliklərinə təsiri daha çoxdur. Bu barədə endokrinoloq Zuxra Pavlova məlumat verib .
Alimlər 1974-1988-ci illərdə anadan olan, üç dəfə sağlamlıq müayinəsindən keçən, 18-63 yaş aralığında olan 77 min insan haqqında məlumatları təhlil edən bir araşdırma aparıblar. Məlum olub ki, həftədə 14 və daha çox qaynadılmış kartof yeyənlərin ölüm riski daha azdır.
"Bu, çox miqdarda kartof yeməyə çağırış deyil. İstənilən məhsul miqdarında tükətilməlidir, əks halda özünüzə zərər verə bilərsiniz", - Zuxra Telegram kanalında yazıb .
O qeyd edib ki, isti kartof yemək olmaz. Otaq temperaturunda yemək lazımdır. Bu zaman qan qlükozası normasında olacaq.
Milli.Az









İnnabın faydası və zərərləri
Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?
Megadeth' İstanbulda konsert verəcək
Xərçəngdən əziyyət çəkən yazıçı vəfat etdi
Ülviyyə özünə yarım milyonluq ev aldı
Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb
Nadir xanımı və yeni doğulan nəvəsi ilə - Foto
Masterşef'in iştirakçısı qəza törətdi
ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI
Dünyada ölümcül qrip sürətlə yayılır: nə məlumdur?
Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL
Bir qutu enerji içkisinin fəsadları
Ən faydalı ət
Kənan İmirzalıoğlu deputat olmaq istəyir - İDDİA