Kartof ölüm riskini azaldır

Kartof ölüm riskini azaldırHər gün yüz qram kartof yemək ölüm riskini dörd faiz azaldır.
Milli.Az baku.ws-ə istinadən bildirir ki, ilk növbədə ürək-damar xəstəliklərinə təsiri daha çoxdur.  Bu barədə endokrinoloq Zuxra Pavlova məlumat verib .
Alimlər 1974-1988-ci illərdə anadan olan, üç dəfə sağlamlıq müayinəsindən keçən, 18-63 yaş aralığında olan 77 min insan haqqında məlumatları təhlil edən bir araşdırma aparıblar. Məlum olub ki, həftədə 14 və daha çox qaynadılmış kartof yeyənlərin ölüm riski daha azdır.
"Bu,  çox miqdarda kartof yeməyə çağırış deyil. İstənilən məhsul miqdarında tükətilməlidir, əks halda özünüzə zərər verə bilərsiniz", - Zuxra Telegram kanalında yazıb .
O qeyd edib ki, isti kartof yemək olmaz. Otaq temperaturunda yemək lazımdır. Bu zaman qan qlükozası normasında olacaq.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 673   Tarix: 01 sentyabr 2024
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Şəkər xəstələrinə ŞAD XƏBƏR

Rusiya şirkəti Azərbaycanda insulin istehsalına başlayacaq. Bu barədə Rusiyanın Azərbaycandakı ticarət nümayəndəsi Ruslan Mirsayapov məlumat verib. Onun sözlərinə görə, 2025-ci ildə Azərbaycanda tərəfdaş zavodun bazasınd

.

100 yaşlı qadının sirri - Pivə içir

Texas ştatından olan bir qadın yüzilliyini qeyd edib.   -a istinadən xəbər verir ki, Jenevyeva Nahera uzunömürlülüyünün sirrini açıqlayıb. Onun fikrincə, gərginləşməmək və taleyini Allaha etibar etmək lazımdır. "Gündü

.

Azərbaycanlı həkimlər Almaniyada: almanlar nə deyir?

Almaniyanın Köln şəhərindəki "Bheinsche Anzeigenblatter" qəzetində azərbaycanlı həkimlər barədə məqalə dərc olunub. "Almaniyadakı azərbaycanlı həkimlərin forumu" (Forum der Aserbaidschanischen Ärzte i

.

Beyin üçün təhlükəli qidalar hansılardır?

Tibb elmləri doktoru, Rusiya Biotexnoloji Universitetinin farmakologiya və əczaçılıq kurslu terapiya kafedrasının professoru Vladimir Popov insult riskini artıra bilən qidaları sadalayıb. -a istinadən bildirir ki, o, gizl

.

Çaya 2 ədəd əlavə edin, ağrılara son qoyun

Çayınıza 2 mixək əlavə etmək təkcə dadını deyil, həm də sağlamlığa faydalarını artırır. .   -a istinadən təqdim edir: . Çaya əlavə edilən qida həm onun dadını, həm də faydasını artırır.  kapital bank vakansiya. Bu təbii məhsullarda

.

Turşu bağlayanların diqqətinə: Ölümə səbəb olur

Mütəxəssislər uyğun vaxt və temperaturda qaynadılmadan bağlanan turşuların ciddi xəstəliklərə səbəb ola biləcəyini bildirib.   -a istinadən xəbər verir ki, paslanmış qablarda turşuların qaynadılması qadağandır. Qaydalar

.

Alimlər beynin qocalması ilə bağlı mifi darmadağın ediblər

Yaşlı insanlar da cavanlar kimi musiqini xatırlayırlar, lakin onların beyinlərinin bəzi hissələri digər hissələrdəki azalmanı kompensasiya etmək üçün daha çox işləməli olur.   -a istinadən xəbər verir ki, bunu "Natur

.

Qarpız və yemişi spirtli içkilərlə yeyənlərə XƏBƏRDARLIQ

Nə üçün qovun və yemiş alkoqollu içkilər üçün qəlyanaltı kimi uyğun deyil?. Qarpız və ya yemişin araq üçün qəlyanaltı kimi qətiyyən uyğun olmadığını bilirdinizmi?.   -a istinadən xəbər verir ki, ekspertlər xəbərdarlıq edi

.

Kartofu pomidorla yeməyin – SƏBƏB

Kartofla pomidor ilk baxışdan ayrılmaz ikili kimi görünür. Ancaq əslində bu iki tərəvəz bir-birinə heç uyğun gəlmir. .   -a istinadən bildirir ki, onlar birlikdə bədənə heç bir zərər vermir. Amma yeyilməməsi daha məsləhətdir. 

turlar.az

sonxeber.az makiyaj instagram qis geyimləri 2024 adlarin menasi hakista sozleri qadin dunyasi 2024 gozalti maskalar qadin psixologiyasi kosmetika bakire xalqlar dostluğu metrosunun üstündə çox təcili mənzil satılır üzeyir hacıbəyli vetene aid bayatilar zəhmət