sebet.az onlayn maqazin

Kartofu və çörəyi bu qaydada qizardın ki, xərçəngə tutulmayasınız

Kartofu və çörəyi bu qaydada qizardın ki, xərçəngə tutulmayasınızQızardılmış qidalar potensial kanserogen sayılır, yəni onlar insanda xərçəngə tutulmağın riskini artırır.
İnsan belə qidaları müntəzəm olaraq yeyirsə, bu xüsusilə təhlükəlidir.
Böyük Britaniyanın Qida standartları agentliyi xəbər verir ki, bu üsulla hazırlanmış qidalarda olduqca ziyanlı akrilamid maddəsi əmələ gəlir ki, məhz bu akrilamid güclü kanserogenlərdən biri sayılır. Tünd qəhvəyi rəngdə olan qızardılmış kartof və ya çörəkdə akrilamidin miqdarı xüsusilə çox olur.
Lakin bütün xəbərdarlığa baxmayaraq insanlar qızardılmış qidalardan imtina etmir. Bu halda həkimlər riski azaltmaq məqsədi ilə kartofu və ya çörəyi qızılı rəng alana qədər qızartmağı tövsiyə edir. Təbii ki, hətta bu halda belə qidalar sağlamlıq üçün müəyyən risk yaradır və onları tez-tez yemək arzu edilmir.

Saglamolun.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 907   Tarix: 30 yanvar 2017
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


turlar.az
avia biletler

geyimler geymler 2019 gozel gorunmek makiyaj etmek qaydalari limonun faydasi 2019 yaz kolleksiyasi masqalar elm haqqinda atalar sozu xeberler son xeberler kosmetika ayrılıq haqqında bayatılar yaqli uz ucun maskalar