Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı

Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandıYeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.
Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.
"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.
Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.
Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.
"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1331   Tarix: 07 dekabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qışda tez-tez içirik amma hər qurtumu zəhər saçır

Temperaturun enməsi ilə tənəffüs yolu infeksiyaları mövsümü başlayıb. xəbər verir ki, İzmir Katip Çələbi Universiteti Atatürk Təhsil və Araşdırma Xəstəxanasının Yoluxucu Xəstəliklər şöbəsinin həkimi Prof. Dr. Alper Şene

.

İnək südündən 10 dəfə daha faydalı: Sümükləri möhkəmləndirir

Balaca görünüşünə baxmayaraq, zəngin qida tərkibi ilə küncüt təbiətin ən dəyərli nemətlərindən biri hesab olunur. Həm mətbəxdə, həm də qədim müalicə üsullarında geniş istifadə olunan küncüt, sağlamlıq üçün təbii güc mənbəyidir

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Yaşlı insanlar niyə tez-tez azır? - Alimlər dəqiq səbəbini tapdı

Alimlər yaş artdıqca beyində "daxili kompasın" niyə itdiyini açıqlayıblar. xəbər verir ki, Stanford Tibb Mərkəzinin tədqiqatçıları müəyyən ediblər ki, şəbəkə neyronları ("lattice neurons") yaşlandıqc

.

Yeməyi bu formada bişirəndə kanserogen maddə yaranır - Diqqət

Sobanın içində yaranan qurumuş yağ qatı və his yalnız estetik problem deyil, həm də sağlamlıq üçün risk yaradır. xəbər verir ki, bunu açıqlamasında Rusiya Texnoloji Universitetinin (RTU MIREA) biotexnologiya və sənaye farmasiyas

.

Əl və dırnaqlarda görünən dəyişikliklər hansı xəstəlikdən xəbər verir?

Dırnaqlar və əllər bədənin sağlamlıq vəziyyətini göstərən mühüm siqnallardandır. Onlarda baş verən dəyişikliklər bəzən ciddi xəstəliklərin xəbərdarlıq əlaməti ola bilər. 1. Saralma. Dırnaqların saralması adətən göbələk infeksiyasın

.

Gec yatmaq infarkt və diabet riskini artırır – Mütəxəssislərdən xəbərdarlıq

Gec saatlara qədər yatmamaq və səhər gec oyanmaq bir çox insan üçün adi hala çevrilsə də, alimlər bu vərdişin sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaratdığını bildirirlər. xəbər verir ki, Beynəlxalq Tibb Jurnalında dərc olunan yen

.

Gizli təhlükə: Bu simptom bağırsaq xərçənginin əsas xəbərçisidir

Koloproktoloq Sondra Kavalukas nəcisdə qan olmasının bağırsaq xərçəngi riskini kəskin şəkildə artırdığını bildirib. Onun sözlərinə görə, bu simptom xərçəng ehtimalını 8,5 dəfə yüksəldir. xəbər verir ki, həkim bu barədə "Dail

.

Bu siqnallar infarktdan xəbər verə bilər – Qadınlar xüsusilə diqqətli olmalıdır

İnfarktın qəfil baş verdiyi düşünülür, lakin elm adamları bildirirlər ki, ürək tutmasından bir neçə həftə və ya hətta bir ay əvvəl bədən xəbərdarlıq əlamətləri göstərə bilər. Xüsusilə qadınlarda bu ilkin simptomların fərql

turlar.az

gelinlikler makiyaj etmek qaydalari toy gecesi pul kisəsi 2025 yay donlari xolesterini azaldan qidalar 2025 ci ilin debi kosmetika azərbaycan səməd vurğun sağlıq rus dilini oyrenek 2ci ders toyuq salati