Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandı

Kərə yağında yemək qızartmağın zərəri açıqlandıYeməklərin qızardılması üçün kərə yağını istifadə etməmək məsləhət görülür.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, Rusiyalı həkim-dietoloq İrina Berejnaya bu barədə açıqlama verib.
Ekspert quru tava və ya qrildən istifadə etməyi də tövsiyə edir.
"Təzə kərə yağı məqbul miqdarda təhlükəsizdir. Həmçinin xolesterinin maddələr mübadiləsinə mənfi təsir göstərmədiyi də məlum olub", - dietoloq vurğulayıb.
Bununla belə, İ.Berejnayanın sözlərinə görə, 70 dərəcədən artıq istilikdə sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Onlar uzunmüddətli istifadədə onkoloji xəstəliyə yol aça bilər.
Mütəxəssis bildirib ki, xörəklərin hazırlanmasında donuz yağından da yararlanmaq olar, ancaq bununla belə, ən yaxşı seçim deyil.
"Uzunmüddətli istifadə və yüksək hərarət zamanı kalorilik artacaq və müvafiq olaraq həmin sərbəst radikallar ortaya çıxa bilər. Bununla belə, azad radikallar kərə yağından daha az miqdarda olacaq", - o əlavə edib.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1314   Tarix: 07 dekabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Günəbaxan tumunun gözəgörünməz zərərləri açıqlanıb

Endokrinoloq Evgeniya Bayturova xəbərdarlıq edib ki, günəbaxan tumları hər nə qədər vitamin və mikroelementlərlə zəngin olsa da, onların çox miqdarda istehlakı sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, mütəxəssi

.

Qovun ödemi azaldır və bağırsaq fəaliyyətini yaxşılaşdırır

Diyetoloq Tatyana Jarovskaya bildirib ki, qovun tərkibindəki lif və minerallar orqanizm üçün faydalı olmaqla yanaşı, ödemin (şişkinliyin) azalmasına da kömək edir. Onun sözlərinə görə, hüceyrələrarası boşluqlarda toplana

.

Antibiotik qəbul edərkən bu qidaları yemək olmaz

Antibiotik qəbul edərkən bəzi qidalardan imtina etmək tövsiyə olunub. xəbər verir ki, " "ya açıqlama verən pediatr Aygül İsrafilova bildirib ki, antibiotiklər orqanizmin bakterial infeksiyalara qarşı mübarizəsin

.

Paketli günəbaxan tumları almayın - Sonsuzluq yarada bilər

Həkim günəbaxan tumlarının bilinməyən zərərindən danışıb. xəbər verir ki, endokrinoloq Yevgeniya Bayturova bildirib ki, tumları çox yemək böyrəklərə zərər verə bilər. O, " "ya açıqlamasında qeyd edib ki, təzə tumlard

.

Çox tərləyən qadınların nəzərinə - Ginekoloqdan xəbərdarlıq

Qadın sağlamlığı ilə bağlı kritik əlamətlər açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı ginekoloq Olqa Kaplina qadın sağlamlığında yaranmış problemləri xəbər verən bir sıra əlamətləri açıqlayıb. Həkim bu məlumatları paylaşaraq qadınları

.

Canan Karataydan xəbərdarlıq: Qabığı ilə yeməyin

Təbii qidalanma və sağlam yaşam üzrə ekspert Prof. Dr. Canan Karatay limonun düzgün istehlak edilməməsinin ciddi sağlamlıq problemlərinə yol aça biləcəyini bildirib. xəbər verir ki, Karatay xüsusilə limon qabığında aparıla

.

Əsəbləri sakitləşdirən 19 saniyəlik üsul

"Bu nəfəsalma texnikası narahatlığı tez bir zamanda azalda bilər". bildirir ki, bunu psixoloq Pavel Javneryov deyib. Onun sözlərinə görə "4-7-8" texnikası və Ceykobsonun relaksasiya üsulu kimi metodla

.

Qarpızı necə düzgün saxlamaq olar?

Şirin, yetişmiş qarpız yayda səbirsizliklə gözlədiyimiz ləzzətlərdən biridir. Lakin çox vaxt sual yaranır: onu necə saxlamaq lazımdır ki, dadı və şirəliliyi itməsin? Xüsusilə 5-7 kq, bəzən 10-12 kq-lıq iri qarpızlar alındıqda

.

Tərləmənin və pis qoxunun səbəbi bu vitamin imiş

Xüsusilə yay aylarında çox görülən tərləmə və pis bədən qoxusunun pəhriz və vitamin çatışmazlığı ilə bağlı ola biləcəyi bildirilib. -ın məlumatına görə, Daxili Xəstəliklər Mütəxəssisi Dr. Betül Bal, diabet, böyrək və qaraciyə

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az toy makiyajlari kosmetik vasiteler qadın geyimi suni usaq yemekleri usaq saclarinin yigilmasi cümə gününün duası stresin elametleri naz mila kley lekesi hakıştalar arxadan olmag vetene aid bayati