Kimlər mütləq kəsmik yeməlidir?
Kəsmik, mezofil laktik turşu bakteriyalarının təsiri altında həyata keçirilən laxtalanma adlanan prosesdə südün təbii və ya süni fermentasiyası məhsulunun bərk hissəsidir. Süd törəməsi olmasına baxmayaraq, laktoza dözümsüzlüyü olan insanlar tərəfindən istehlak edilə bilər, çünki bu disakarid fermentasiya prosesi zamanı bakteriyalar tərəfindən istehlak edilir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, kəsmiyin bir çox faydası var, buna görə də bir çox dietoloqlar onu gündəlik istehlak etməyi məsləhət görürlər.
Kəsmik həzmimiz üçün çox faydalıdır və bağırsaq florasını tarazlaşdırır. Kalsium və fosforla zəngin olan kəsmik əzələlərimizi və sümük quruluşumuzu gücləndirir, həmçinin xolesterinin qarşısını alır.
ABŞ-ın Kaliforniya Universiteti Tibb Məktəbində aparılan araşdırmaya görə, kəsmik həm də narahatlıq və stressi azaltmağa kömək edir. Araşdırmalar göstərib ki, beynin bu iki hissdən məsul olan hissəsi içki içdikdən sonra tezliyini azaldır.
Daha əvvəl qeyd edildiyi kimi, kəsmik turş dadı var, lakin həm şirin, həm də duzlu qidalarla yaxşı gedir. Kəsmik makaron üçün sous idealdır.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Əməkdar artist Özbəkistanda yeni il şənliyində - FOTO
Taro Emir Tekin Hülya Avşarla eyni layihədə
Qızı Vasif Məhərrəmliyə qadağa qoydu
Fanatının 100 minlik təklifini rədd etdi
Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI
Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?
Nadir Qafarzadə baba oldu - Foto
Orhan Gencebayın həyatı film olacaq
Kristina Aqilera Eyfel qülləsinin liftində qaldı
2025-ci ilin ən məşhur aktyorları açıqlandı - SİYAHI