Kimlərə isti havada qəhvə içmək olmaz?
Hər kəs qəhvənin ürək sağlamlığına təsir etdiyini bilir. İsti havalarda isə əlavə bir fincan qəhvənin heç bir faydası olmur.
Havanın temperaturu 30 dərəcə və ya daha yüksək olanda hətta qəhvə içmək mümkündürmü?
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, isti havalarda istehlak edilən qəhvənin miqdarını azaltmaq lazımdır. Əgər, çətinlik çəkirsinizsə, özünüzü gündə 1-2 stəkanla məhdudlaşdıra bilərsiniz.
Yeməkdən sonra qəhvə içmək sidikqovucu təsirini azaldır. Kofeinin təsirini yumşaldan, həmçinin mədədə qıcıqlanma riskini azaldan süd və ya krem əlavə edin. Qəhvəyə buz əlavə edə bilərsiniz ki, bu da qızma riskini azaldacaq. Qəhvə içərkən susuzluğun qarşısını almaq üçün daha çox içməli su içmək lazımdır.
Bütün bunlarla öz rifahınıza nəzarət etmək lazımdır, çünki belə havada hər kəs kofe içə bilməz.
Bəs, kimlər istidə qəhvə içməməlidir?
Kofeinin ürək döyüntüsünün artmasına, narahatlıq və narahatlıq və nəfəs darlığına səbəb ola biləcəyini xatırlamaq vacibdir.
Buna görə də, yüksək hava temperaturunda, ürək və qan damarları artıq yük altında olduqda, bir fincan qəhvə şəklində əlavə stimullaşdırma rifahınızı pisləşdirə bilər.
Bu o deməkdir ki, ürəyin işemik xəstəliyi olan xəstələr, infarkt və ya insult keçirən, yüksək qan təzyiqi və aritmiyadan əziyyət çəkən insanlar üçün istidə qəhvədən uzaq durmaq daha yaxşıdır.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu
Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa
Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş
Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı
Əməkdar artist Özbəkistanda yeni il şənliyində - FOTO
Taro Emir Tekin Hülya Avşarla eyni layihədə
Qızı Vasif Məhərrəmliyə qadağa qoydu
Fanatının 100 minlik təklifini rədd etdi
Qarsız qış sağlamlığımıza zərər vurur - Psixiatr
Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI
Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?