Kimlərə narıngi yemək olmaz? - Zərərləri

Kimlərə narıngi yemək olmaz? - ZərərləriDietoloqlar mandarini qışın ən faydalı meyvəsi elan etsələr də, bu meyvəni hər kəs rahatlıqla yeməməlidir.
Milli.Az narınginin zərərlərini təqdim edir.
- Hamilələrə - xüsusən erkən aylarda tamamilə imtina etmək lazımdır
- Mədə-bağırsaq xəstəliyi, qastriti, reflüksü olanlara
- Bağırsaq keçməzliyi, qəbizlikdən əziyyət çəkənlərə
- Hepatit xəstələrinə
- Xolesistit, öd yolları xəstəliyi
- Böyrək xəstəliyi - nefriti olanlara
Narıngidə çox miqdarda olan A vitamin və beta karotin qaraciyərdə toplanır və hepatit, sirroz xəstələrinin halını pisləşdirə bilər
Narıngidə olan askorbin turşusu mədə və bağırsağın selikli qişasını qıcıqlandırıb, turşuluğu da artırır.
Allergiyası olanlar bu meyvəni ehtiyatla yeməlidir.
Uşaqlarda bu meyvə allergik reaksiya və səpkilər yaradır. 3-4 yaşa qədər körpələrə bu meyvəni verməyin.
Narıngi allergiyası olan uşaqda boğulma verə bilər
Astma xəstələri də bu meyvədən az yeməlidir.
Narıngini səhər və günorta yeyin. Axşam və acqarına məsləhət deyil. /medicina.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 945   Tarix: 16 dekabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Payızda niyə SPF istifadə etməliyik?

Günəşdən qoruyucu krem (SPF) istifadə etmək yalnız günəşli günlərlə məhdudlaşmamalıdır. Hətta buludlu və ya soyuq hava şəraitində də ultrabənövşəyi (UV) şüalar dərini dərinliklərə qədər təsir edə bilər və uzun müddət qorunması

.

Nə mal, nə qoyun... - Ən sağlam ət növü açıqlandı

Az yağ nisbəti, yüksək qida dəyəri və asan həzm olunması ilə diqqət çəkən keçi əti mütəxəssislərə görə ən sağlam ət seçimlərindən biridir. xəbər verir ki, Araşdırmalar göstərir ki keçi əti protein, dəmir və B12 vitamini baxımında

.

Gündə 4 fincan içmək qocalmanı yavaşladır

Norveçdə aparılan yeni araşdırma göstərir ki, gündə üç-dörd fincan qəhvə içmək bioloji qocalma prosesini yavaşlada bilər. xəbər verir ki, alimlərin sözlərinə görə, orta miqdarda qəhvə istehlakı hüceyrələrin qoruyucu hissəs

.

Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida

Yüksək xolesterol bu gün geniş yayılmış sağlamlıq problemlərindən biri hesab olunur. Vaxtında müdaxilə edilmədikdə infarkt, insult və ateroskleroz riskini artıran bu vəziyyət daha çox həyat tərzi və gündəlik qidalanma il

.

İshalın gizli səbəbləri: allergiya, ferment çatışmazlığı və daha nələr…

İshal çox vaxt mikroblarla əlaqələndirilsə də, həmişə səbəb infeksiya olmur. Yay aylarında bu halların artmasına diqqət çəkən qastroenteroloq Prof. Dr. Murat Sarıkaya bildirib ki, ishalın arxasında həzm sistemi pozuntuları

.

Yanğında zərər görən uşaqlarda psixoloji problemlər: Nələrə diqqət etmək lazımdır?

Yanğın hadisələri yalnız fiziki təhlükə yaratmır, həm də uşaqların psixoloji dünyasında uzunmüddətli izlər buraxır. Xüsusilə binada böyüklərlə birlikdə olan uşaqlar bu cür fəlakətlər zamanı qorxu, çaşqınlıq və travma yaşay

.

Kardioloqların xəbərdarlığı: Ürəyinizə zərər verən ət növləri

Ət bir çox insanın gündəlik qidasının əsas hissəsini təşkil edir, lakin kardioloqlar bəzi ət növlərinin ürək sağlamlığına ciddi təhlükə yarada biləcəyini bildirirlər. Araşdırmalar göstərir ki, ət istehlakı müəyyən şərtlərd

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

Robot ağrıkəsicilər hazırlandı - Toxumanı tapıb sağaldır, sonra da yox olur

Alimlər damarlar vasitəsilə üzərək dərman çatdıra bilən və hədəfə çatdıqdan sonra bədəndə həll olaraq yox olan mikro ölçülü robotlar yaradıb, heyvanlar üzərində uğurla test ediblər. xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri Scienc

turlar.az

kosmetika mehsullari hamiləlik kosmetik vasiteler uşaq dünyası halva reseptləri laylalar atalar sözləri kosmetika qurd xəstəliklərinə qarşı mualicə baldiza aid nizami gəncəvi sirniyatlar intim