Kökəlmək istəmirsinizsə, bayram süfrəsində mayonezi bununla əvəz edin

Kökəlmək istəmirsinizsə, bayram süfrəsində mayonezi bununla əvəz edinƏnənəvi Yeni il menyumuz sağlam qidalanma prinsiplərinə o qədər də uyğun gəlmir. Bu, xüsusilə sevimli salatlarınız və qəlyanaltılarınız üçün keçərlidir. Oliviye ilə şuba salatı və digər yeməklər həddindən artıq yağ tərkibinə görə kifayət qədər ağır və yüksək kalorilidir. Bundan əlavə, mağazadan alınan mayonezlərin əksəriyyətində zərərli maddələr var: müxtəlif konservantlar, dad artırıcılar və emulqatorlu mastiklər.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu sözləri farmakoloq və Dövlət Təhsil Universitetinin Tibb fakültəsinin terapiya kafedrasının dosenti Konstantin Usov Gazeta.ru-ya müsahibəsində deyib. O bildirib ki, evdə hazırlanmış az yağlı ət, qırmızı kürü və balıqdan hazırlanmış yeməklər, yağsız toyuq, hinduşka, mal əti, qaynadılmış kartof Yeni il yeməkləri üçün daha faydalıdır. Farmakoloq Yeni il yeməklərinin hazırlanması reseptini bir az dəyişdirməyi, onları daha faydalı hazırlamağı tövsiyə edib:
"Məsələn, mağazadan alınmış mayonezi evdə hazırlanmış mayonezlə əvəz edin, soya mayonezi ilə yüngül vegetarian Oliviye salatı hazırlayın, avokadodan istifadə edin. Mayonezi az yağlı xama ilə bərabər nisbətdə qarışdıraraq salatın kalori və yağ tərkibini azaldın. Və ya adi salatları şəkərsiz kənd qatığı və pesto sousu ilə qarışdırın.
Siyənək balığı ilə hazırlanan şuba salatını, Norveç salatına dəyişə bilərsiniz. Adi yerkökü əvəzinə bir alma və turşu xiyar əlavə edin, mayonez əvəzinə isə bitki yağı və limon qatın. Qəlyanaltı kimi, ton balığı ilə doldurulmuş yumurta edə bilərsiniz. Adi yüksək kalorili yeməklər əvəzinə, sobada tərəvəz bişirin, qızılbalıq və hinduşka filesindən kotletlər hazırlayın".
O, şirin tortları isə sufle və ya jele desertlər, həmçinin evdə hazırlanmış dondurma ilə əvəz etməyi tövsiyə edib.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 932   Tarix: 27 dekabr 2023
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Ən dayanıqlı bakteriya: Nə radiasiya, nə də kosmik vakum ona təsir edir

Dünyada ən çətin şəraitdə sağ qala bilən canlılar mövcuddur. Onlardan biri də "Konan bakteriyası" adlandırılan Deinococcus radioduransdır. xəbər verir ki, Rutgers Universitetinin təkamül bioloqu Skott Trevers "Forbes"

.

Qırmızı ət yeyənlərin 70 yaşına çatma ehtimalı azdır - ARAŞDIRMA

Qırmızı ətin zərərləri ilə bağlı aparılan araşdırmanın nəticələri məlum olub. -a istinadən xəbər verir ki, nəticələr martın 24-də "Nature Medicine" jurnalında dərc olunub. Qırmızı ət B vitaminləri, protein və dəmi

.

Qıcıqlandırıcı öskürək zamanı nə etməli?

Quru və qıcıqlandırıcı öskürək, boğazda və nəfəs yollarında qıcıqlanma nəticəsində yaranır. Xüsusilə gecələr daha çox artaraq yatmağa mane ola bilər. Onu azaltmaq və sağalma prosesini sürətləndirmək üçün aşağıdakı üsullar

.

Tibbin atasından xoruldayanlara şəfalı məsləhət

İbn Sina erkən mərhələdə xoruldamanın səbəblərini açıqlayıb və təbii müalicə üsullarını təklif edib. Müasir aromaterapiya bu qədim biliyi dəstəkləyir və xoruldamaya qarşı effektiv həllər təklif edir. e- -a istinadən xəbə

.

50 yaşdan sonra arıqlamaq istəyənlərin NƏZƏRİNƏ

Stanford Universitetinin alimləri araşdırmalarında bədən kütləsi indeksinin 10% azalmasının 50 yaşdan yuxarı insanlarda böyrək hüceyrəli karsinomanın inkişaf ehtimalını 28% azaldığını aşkar ediblər. xəbər verir ki, bu araşdırmanı

.

Banan faydalıdır, amma hamı üçün yox: kimlərə Zərərlidir?

Banan həm uşaqların, həm böyüklərin sevdiyi, şirin və faydalı meyvədir. Bananlar B qrup vitaminləri (B1, B2, B6), C vitamini, dəmir, kalsium, kalium, flüor və fosforla zəngindir. Lakin bəzi hallarda banan orqanizmə zərə

.

Kilosu 55 manata olan "Xalyar" - Əsrarəngiz faydalara malik bitki - FOTO

Qiyməti 2 kq quzu ətinə bərabər bir çoxunun tanımadığı faydalı bitkidən bəhs edəcəyik. Söhbət Şimal-qərb bölgəsində əsasən Qax rayonu ərazisində yetişən "Xalyar" adlı bitkidən gedir. Bu bitkini demək olar ki, ölkəmizd

.

Qoz-fındıq hansı halda beyinə zərər verə bilər?

Qız-fındığın beyinə gözlənilməz təhlükəsi üzə çıxıb. -a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova qoz-fındıqların mərkəzi sinir sistemi üçün gözlənilməz təsirindən danışıb. "Əgər siz çoxlu qoz yeyirsinizsə

.

Bitki yağlarının faydalı olması üçün belə istifadə edin

Orqanizmimiz üçün rafinə olunmamış yağlar daha faydalıdır. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı terapevt-dietoloq, tibb elmləri namizədi Tatyana Solntseva bildirib. O qeyd edib ki, belə yağlar adətən salatlar

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az həkim məsləhəti toy gecesi qadin dunyasi hüquq və qadın haqları süni qidalar erzaqlar mədə xorası hakiwda novruz bayramı veten haqqinda bayati vətənə aid atalar sözləri sac duzumleri