Köklüyə səbəb olan pis vərdişlər hansılardır?

Köklüyə səbəb olan pis vərdişlər hansılardır?Dietoloq Nərgiz Nəzirova bildirib ki, yeməyi yaxşı çeynəmədən udmaq toxluq hissinin gec yaranmasına səbəb olur. Odur ki, bu, bizi daha çox yeməyə vadar edir.
Milli.Az xəbər verir ki, ekspert qidalanmada olan pis vərdişləri sadalayıb. Bunlar aşağıdakılardır:
Tez-tez yemək
Yaxşı çeynəmədən tez qidalanmaq vərdişi doyma hissinin yaranmasını uzadır, bu, bizi daha çox yeməyə vadar edir. Bundan əlavə, qida çeynənilməmiş mədəyə düşdükdə mədəaltı vəzi də ziyan çəkir, qanda şəkərin miqdarı artır.
Qidanı duzlamaq
Qidanın dadına baxmayaraq, duzlamaq vərdişi orqanizmdə mayeni yığır, bu da böyrək problemlərinə və hipertoniyaya gətirib çıxarır.
Yemək zamanı televizora baxmaq və ya kompüterlə məşğul olmaq
Uşaqlıqdan bizdə bu vərdiş yaradılır. Uşaq yemək yesin deyə televizorda cizgi filmi qoşuruq, bu vərdiş bizə daha çox yemək yedizdirir.
Acqarına və ya yeməkdən sonra siqaret çəkmək
Siqaret çəkmək ümumiyyətlə çox ziyanlı vərdişdir. Əgər siqaret çəkirsinizsə, yeməklərarası çəkin, acqarına siqaret iştahı və mədə şirəsinin ifrazını azaldır, qastrit yaradır. Yeməkdən sonra isə siqaret mədə-bağırsaq traktını boşaldır və həzmə mane olur.
Gecə yemək
Orqanizm gecələr dincəlməlidir, həzm ilə məşğul olmamalıdır. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1271   Tarix: 22 noyabr 2020
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar

Dünyanın ən uzunömürlü cəmiyyətlərindən ilhamlanaraq hazırlanan xüsusi makaron resepti sosial mediada böyük marağa səbəb olub. Adətən yüksək karbohidrat tərkibli olduğu üçün mütəxəssislər tərəfindən çox tövsiyə olunmaya

.

Anemiya yarada biləcək xəstəlik açıqlanıb

Anemiyaya səbəb ola biləcək xəstəlik məlum olub. xəbər verir ki, revmatod artrit zamanı bədəndə gedən iltihabi proseslər qanda hemoqlobin səviyyəsinin aşağı düşməsinə səbəb ola bilər. İltihab artdıqda "interleykin-6"

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

İnfarktın siqnallarıdır - Həkimə gedin

Ürək-damar xəstəlikləri dünyada ən çox görülən ölüm səbəblərindən biridir. xəbər verir ki, Kardiologiya Mütəxəssisi Dos. Prof.Dr.Mehmet Fatih Karakaş infarktların çox vaxt gözlənilmədən baş verdiyini qeyd edərək, sinə ağrısı

.

Qışda qadınlarda istəksizliyin səbəbi açıqlandı

Soyuq aylarda seksual istəkdə azalma bir neçə amillə bağlıdır. xəbər verir ki, bunu Florida Psixoanalitik Mərkəzinin seksoloqu Mindy DeSeta "Tyla" nəşrinə açıqlamasında bildirib. Gün işığının azalması, qalın v

.

Kiflənmiş məhsulları yemək xərçəng yaradır

Kiflənmiş meyvələri qətiyyən yeməyin. xəbər verir ki, bu barədə ekspert Mariya Zolotaryova xəbərdarlıq edib. "Kif göbələkləri insan sağlamlığı üçün təhlükəli sayılır. Onlar təkcə məhsulların görünüşünü korlamır. Hə

.

Azərbaycanlıların ən sevimli içkisi qaynar qəbul ediləndə xərçəng yaradırmış

Dünyada ən çox içilən içkilərdən biri olan çay səhv formada qəbul edildikdə bağırsaq və qaraciyər sağlamlığına ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, Harvard təhsilli qastroenteroloq Dr Saurabh Sethi milyonlarla insanı

.

Həkim 3-3 üsulu ilə 1 həftəyə arıqlamağın sirrini açdı

Yapon alimlərinin hazırladığı intervallı gəzinti metodu gündəlik gəzintilər zamanı daha çox kalori yandırmağa kömək edir. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı endokrinoloqYuliya Atamanova danışıb. Həkimin sözlərinə görə b

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

turlar.az

kosmetik vasiteler qaşların formalari həkim məsləhəti yay donları manqal salati düzgün qidalanma sevişmə kosmetika intim veten haqqinda atalar sozleri baldiza aid haxisda qaynana bedii edebiyyat