Köklüyə səbəb olan pis vərdişlər hansılardır?

Köklüyə səbəb olan pis vərdişlər hansılardır?Dietoloq Nərgiz Nəzirova bildirib ki, yeməyi yaxşı çeynəmədən udmaq toxluq hissinin gec yaranmasına səbəb olur. Odur ki, bu, bizi daha çox yeməyə vadar edir.
Milli.Az xəbər verir ki, ekspert qidalanmada olan pis vərdişləri sadalayıb. Bunlar aşağıdakılardır:
Tez-tez yemək
Yaxşı çeynəmədən tez qidalanmaq vərdişi doyma hissinin yaranmasını uzadır, bu, bizi daha çox yeməyə vadar edir. Bundan əlavə, qida çeynənilməmiş mədəyə düşdükdə mədəaltı vəzi də ziyan çəkir, qanda şəkərin miqdarı artır.
Qidanı duzlamaq
Qidanın dadına baxmayaraq, duzlamaq vərdişi orqanizmdə mayeni yığır, bu da böyrək problemlərinə və hipertoniyaya gətirib çıxarır.
Yemək zamanı televizora baxmaq və ya kompüterlə məşğul olmaq
Uşaqlıqdan bizdə bu vərdiş yaradılır. Uşaq yemək yesin deyə televizorda cizgi filmi qoşuruq, bu vərdiş bizə daha çox yemək yedizdirir.
Acqarına və ya yeməkdən sonra siqaret çəkmək
Siqaret çəkmək ümumiyyətlə çox ziyanlı vərdişdir. Əgər siqaret çəkirsinizsə, yeməklərarası çəkin, acqarına siqaret iştahı və mədə şirəsinin ifrazını azaldır, qastrit yaradır. Yeməkdən sonra isə siqaret mədə-bağırsaq traktını boşaldır və həzmə mane olur.
Gecə yemək
Orqanizm gecələr dincəlməlidir, həzm ilə məşğul olmamalıdır. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1315   Tarix: 22 noyabr 2020
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Yatmazdan əvvəl bu çayı için - möcüzəvi FAYDALARI

Çobanyastığı (çobanyastığı) çayı uzun illərdir sakitləşdirici və rahatlaşdırıcı təsiri ilə tanınır.  xəbər verir ki, xüsusilə yatmazdan əvvəl içildikdə bir sıra müsbət təsirləri ilə seçilir:. 1. Gərginliyi azaldır. Çobanyastığ

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə

Pulmonoloq Yelena Pyatikova süni Yeni il ağaclarının düşündüyümüz qədər zərərsiz olmadığını bildirib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, bir çox evlərdə istifadə olunan bu ağaclar plastik materiallardan hazırlandığı üçü

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Gərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır

Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qid

turlar.az

sac duzumleri hamiləlik kosmetika mehsullari türk şirniyyatları şorba reseptləri körpəyə qulluq balıqqulağı kosmetika pomidor ağır itki vidyolar qadin.az cekc pornuxa