Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur
Termal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz.
Bəs, buna səbəb nədir?
Kolbasaların tez-tez istehlakının özü mədə və bağırsaq xərçənginin inkişaf riskini artırır. Kolbasanın istiliyə məruz qalması isə onu daha da zərərli edir. Qızartma prosesində kolbasada bədxassəli şişlərin yaranmasına səbəb olan heterosiklik aminlər əmələ gəlir.
Həmçinin qızardılmış kolbasanın müntəzəm istehlakı prostat və döş xərçəngi riskini artırır.
Milli.Az









Hakışta
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
3-3-3 üsulu ilə insomnia olub-olmadığınızı test edin
Çox səhvlərim olub, peşmanam' - Şəbnəm
8 saatdan az yatanlara xəbərdarlıq
Türk kişiləri yaraşıqlılığa görə dünya ikincisi oldu
Elvin Babazadənin ailəsinə ağır itki
İncə görünmək üçün korset taxanlara xəbərdarlıq