Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur
Termal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz.
Bəs, buna səbəb nədir?
Kolbasaların tez-tez istehlakının özü mədə və bağırsaq xərçənginin inkişaf riskini artırır. Kolbasanın istiliyə məruz qalması isə onu daha da zərərli edir. Qızartma prosesində kolbasada bədxassəli şişlərin yaranmasına səbəb olan heterosiklik aminlər əmələ gəlir.
Həmçinin qızardılmış kolbasanın müntəzəm istehlakı prostat və döş xərçəngi riskini artırır.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Əməkdar artist Özbəkistanda yeni il şənliyində - FOTO
Taro Emir Tekin Hülya Avşarla eyni layihədə
Qızı Vasif Məhərrəmliyə qadağa qoydu
Fanatının 100 minlik təklifini rədd etdi
Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI
Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?
Nadir Qafarzadə baba oldu - Foto
Orhan Gencebayın həyatı film olacaq
Kristina Aqilera Eyfel qülləsinin liftində qaldı
2025-ci ilin ən məşhur aktyorları açıqlandı - SİYAHI