Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur

Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olurTermal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir. 
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz.
Bəs, buna səbəb nədir?
Kolbasaların tez-tez istehlakının özü mədə və bağırsaq xərçənginin inkişaf riskini artırır. Kolbasanın istiliyə məruz qalması isə onu daha da zərərli edir. Qızartma prosesində kolbasada bədxassəli şişlərin yaranmasına səbəb olan heterosiklik aminlər əmələ gəlir.
Həmçinin qızardılmış kolbasanın müntəzəm istehlakı prostat və döş xərçəngi riskini artırır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 892   Tarix: 28 mart 2024
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Səhiyyə Nazirliyi ölkədə mövsümi xəstəliklərlə bağlı vəziyyəti açıqladı

Mövsüm dəyişməsi zamanı insanlarda müxtəlif xəstəliklərin yaranması ilə tez-tez rastlaşırıq. Hər bir mövsümün özünə xas xəstəlikləri var ki, zaman-zaman baş qaldırır. Mövsümi xəstəliklərlə bağlı hazırda ölkədə vəziyyət necədir?

.

Yüksək təzyiq zamanı nə yemək faydalıdır? - Dietoloqlardan məsləhət

Yüksək qan təzyiqindən əziyyət çəkənlər üçün qidalanma çox mühüm rol oynayır. Dietoloqlar və kardioloqlar bildirirlər ki, qara qarağat (çox vaxt çaytikanı ilə qarışdırılsa da, burada söhbət çoxsaylı antioksidantlarla zəngi

.

Gecə növbəsində işləyənlər OXUSUN

Alimlər müəyyən ediblər ki, gündüz saatlarında yemək qəbulunu məhdudlaşdırmaq gecə növbəsində işləyən insanlarda ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Nature Communications"

.

Bu qidaları yeyin, təzyiq probleminiz olmayacaq

Yüksək qan təzyiqini nəzarətdə saxlamaq üçün illərdir duz istehlakını azaltmaq məsləhət görülür. Lakin Kanadada aparılan yeni araşdırma bu yanaşmanın təkbaşına kifayət etmədiyini ortaya çıxarıb. xəbər verir ki, Vaterloo Universitetində

.

Diyetoloq: Tərəziyə hər gün yox, həftədə bir dəfə çıxmaq daha doğrudur

Danimarkanın Orhus Universitetinin diyetoloqu Sandra Vigelene bədən çəkisinin düzgün qiymətləndirilməsi ilə bağlı vacib tövsiyə verib. Onun sözlərinə görə, çəki ölçmək üçün hər gün tərəziyə çıxmaq doğru yanaşma deyil. Əvəzində

.

İdman və omeqa-3 diş kökü iltihabını azalda bilər - TƏDQİQAT

"Scientific Reports" jurnalında dərc edilən yeni tədqiqat fiziki fəaliyyət və omeqa-3 yağ turşularının birləşmiş təsirinin xroniki apikal periodontitin şiddətini əhəmiyyətli dərəcədə azalda biləcəyini ortaya qoyur

.

Yay aylarında bu qidalardan uzaq durun – Mütəxəssis xəbərdarlığı

Yay aylarında yüksək temperatur bəzi qidaların zəhərlənmə risqini artırır. xəbər verir ki, qida təhlükəsizliyi üzrə rusiyalı ekspert Yelena Spetsenko bildirib ki, xüsusilə zülal tərkibli və tez xarab olan məhsullar bu fəsild

.

Ağızdan gələn pis qoxunun səbəbi…

Ağızdan pis qoxunun gəlməsi əksər insanların üzləşdiyi problemlərdən biridir. . Kimisi bu problemin diş sağlamlığı, başqa birisi daxildən yaranan xəstəliklərlə bağlı olduğunu düşünür. Maraqlıdır, ağızdan pis qoxunun gəlməsin

.

DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir

Yuxusunda pişik görən adamın, qadın və kişi cinsiyyətinə malik olmasına görə yuxunun təbirləri dəyişir. Əgər bu yuxunu görən adam bir kişisə, bu kişinin normal həyatında diqqətsiz bir şəxsiyyətə sahib olduğu, ətrafındak

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az həkim məsləhəti geyim şəkilləri yemek reseptleri qis salatlari abqoranin hazirlanmasi kətə reseptləri illik bürclər qz eviyçun hakışta rus dili olumu sağlamlığa aid atalar sözləri hüzeyir hacibəyov