Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur

Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olurTermal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir. 
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz.
Bəs, buna səbəb nədir?
Kolbasaların tez-tez istehlakının özü mədə və bağırsaq xərçənginin inkişaf riskini artırır. Kolbasanın istiliyə məruz qalması isə onu daha da zərərli edir. Qızartma prosesində kolbasada bədxassəli şişlərin yaranmasına səbəb olan heterosiklik aminlər əmələ gəlir.
Həmçinin qızardılmış kolbasanın müntəzəm istehlakı prostat və döş xərçəngi riskini artırır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 907   Tarix: 28 mart 2024
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Xoşbəxtliyin açarı bu hərəkətdir - Demək olar ki, heç kim etmir

İnsanlar çox vaxt xoşbəxtliyi pulda, uğurda və ya məşhurluqda axtarır. Lakin aparılan araşdırmalar göstərib ki, beynimiz xoşbəxtlik hormonlarını daha sadə sosial münasibətlər zamanı - məsələn, kimsə ilə səmimi bir sarılm

.

Xərçəng hüceyrələrini 30 dəqiqəyə məhv edir

ABŞ-da aparılan araşdırma zeytun yağının təkcə ürək və beyin üçün deyil, həm də xərçənglə mübarizədə təsirli ola biləcəyini üzə çıxarıb. xəbər verir ki, Rutgers Universiteti və Hunter Kollecində aparılan tədqiqatda zeytu

.

Arıqlama dərmanlarının ölümcül təsirləri: Mütəxəssislərdən xəbərdarlıq

Son dövrlər arıqlamaq istəyən insanlar arasında sürətlə populyarlaşan bəzi arıqlama dərmanları sağlamlıq üçün ciddi təhlükələr yaradır. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu preparatların düzgün istifadə edilmədiyi və ya həki

.

Naxçıvanda min bir dərdə dərman olan suyun sirri nədir?

Naxçıvan Muxtar Respublikası ərazisində 200-dən çox mineral bulaq mövcuddur. Onların əksəriyyəti müalicəvi xüsusiyyətləri ilə tanınır. Culfa şəhərindən 8-9 kilometr aralıda yerləşən Darıdağ arsenli mineral suyu da həmin bulaqlarda

.

Cəfəri bu xəstəliklərin dərmanıdır

Cəfəri antioksidantdır. O, orqanizmdə sərbəst radikalları məhv edən və karbohidrat mübadiləsini yaxşılaşdıran luteolinlə zəngindir. Luteolinin başqa bir faydası onun iltihab əleyhinə təsiridir. Gündə kiçik bir hissə cəfər

.

Yay aylarında xəstəliklərin əsas səbəbləri nədir?

Yay mövsümündə havaların isinməsi ilə bir sıra xəstəliklərin yayılmasında artım müşahidə olunur. Bəs xəstəliklərin əsas səbəbləri nədir? . xəbər verir ki, həkimlərin fikrincə, bu dövrdə baş verən xəstəliklərin əsas səbəblər

.

Həkim xəbərdarlıq etdi: Bu xəstəlik səssizcə insanı kor edə bilər

Göz xəstəlikləri üzrə mütəxəssis cərrah Mehmet Sait Günerigök bildirib ki, xalq arasında "göz təzyiqi" kimi tanınan qlaukoma çox zaman heç bir əlamət vermədən irəliləyir və nəticədə qalıcı görmə itkisinə səbəb ol

.

Soyuq duşun əsas FAYDALARI

Soyuq duşun sağlamlığa təsirləri ilə bağlı maraq artmaqdadır. Araşdırmalar göstərir ki, bu vərdiş həm fiziki, həm də zehni sağlamlığa müəyyən faydalar verə bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, soyuq su ilə duş almaq qan dövranın

.

Hər gün yeyirik, ancaq ömrü 10 il qısaldır

Gündəlik yeməklərimizdə çox vaxt fərqinə varmadan istifadə etdiyimiz duz, əslində bədənimiz üçün gizli və ciddi bir təhlükə ola bilər. xəbər verir ki, duz dad qatmaq üçün çox istifadə edilir, amma onun çox miqdarda qəbul

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az gözəllik məhsulları yaz geyimleri 2025 kosmetoloq vətən bayatıları aciq cinsi elaqe intim piercing sizanaga qarsi maskalar burclerin uygunlugu qız bürcü yemek reseptleri qiz evi azerbaycanli is adami amerikada gullelendi