Kompüterin gözə təsirini azaltmaq üçün bunları edin

Kompüterin gözə təsirini azaltmaq üçün bunları edinKompüterin gözləri zədələdiyinə dair qəti bir dəlil olmasa da, yaxından baxmağın miyopiyanın (görmə qabiliyyətinin zəifləməsi) inkişafı üçün təhlükə yarada biləcəyi bilinir.
Bunu oftalmoloq Anar Quliev bildirib.
Onun sözlərinə görə, uzun müddətli kompüter istifadəsi istifadəçilərdə göz yorğunluğu, baş ağrısı, bulanıq görmə, gözlərdə ləkələnmə, bəzən cüt görmə kimi əlamətlər yaradır, bədən və zehni yorğunluğa və beləliklə işçi qüvvəsinin itməsinə səbəb ola bilər.
Kompüter istifadə edərkən nələrə diqqət yetirmək lazımdır.
Həkim qeyd edib ki, lazım olduğu halda eynək istifadə edilməlidir. Eynəklərdəki antireflektiv örtüklər, ultrabənövşəyi dalğa uzunluğunun təsirini azaltmaqla rahatlığı təmin edir.
Mütəxəssis qeyd edib ki, kompüter qarşısında dik və rahat oturma mövqeyi olmalıdır.
Ekranın parlaqlığı şəxsə ən uyğun olan parlaqlıq səviyyəsində olmalıdır. Ekranın yuxarı hissəsi şəxsin göz səviyyəsində olmalıdır.
Gözlə kompüter ekranı arasındakı məsafə 60 sm-dən yaxın olmamalıdır.
Hər 2 saatlıq işdən sonra ayağa qalxıb 10 dəqiqə gəzmək lazımdır.
Mümkün olduqda uzun məsafələrə baxaraq ahəngdar şəkildə işləyən göz içi əzələləri dincəlməlidir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1599   Tarix: 15 fevral 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hindistanda 24 uşaq öskürək dərmanından öldü

Hindistanda son aylarda ən azı 24 uşaq öskürək əleyhinə "Coldrif" şərbətindən ölüb. xəbər verir ki, Tamilnad ştatının səhiyyə və dərman təhlükəsizliyinə cavabdeh məmurları şərbətin istehsalında istifadə olunan maddələri

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş

Son illərdə xəstəliklərin artması ilə sağlam qidalanmaya maraq da yüksəlib. Ağ çörək yerini kəpəkli, çovdarlı çörəklərə versə də, "ən faydalı çörək hansıdır?" sualı tez-tez soruşulur. Mütəxəssislər ən sağlam çörə

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

COVID-19 keçirmiş şəxsləri qorxudacaq xəbər - qanda elə bir maddə tapıldı ki

Alimlər postkovid sindromu olan insanların qanında qeyri-adi mikrotromblar aşkar ediblər. Bu kiçik laxtaların xroniki yorğunluq, diqqət dağınıqlığı ("beyin dumanı") və nəfəs çatışmazlığı kimi şikayətlərin əsas səbəblərində

.

Bunları yesəniz, şirniyyatı unudacaqsınız

Şirniyyat bir çox insanın imtina edə bilmədiyi ləzzətdir. Lakin çox istehsal etdikdə artıq çəkiyə, qandakı şəkər miqdarının artmasına, mədə-bağırsaq sistemində problemlərin yaranmasına səbəb olur. xəbər verir ki, zeytun yarpağ

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

.

Evdə nəmlik və kifə qarşı 7 effektli bitki - Ekspert məsləhəti ilə

Ev şəraitində toplanan nəmlik zamanla küfün yaranmasına və xoşagəlməz qoxulara yol açır. Bu problemi yalnız dezinfeksiya və havalandırma ilə həll etmək çətin ola bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, düzgün seçilmiş ev bitkilər

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

turlar.az

gözəllik məhsulları yemek reseptleri geyim və ayaqqabılar qrip haqqında balaca qablarda keks adların mənası ayaqqabı kosmetika toyuq salati bakire qadin saglamlig novruz hakıştası turpun nağlı