Konservi açan kimi dərhal yemək olmaz - İLGİNC SƏBƏB
Dadlı balıq konservi hər evdə ehtiyatda var, evdə, işdə yemək olmayanda dərhal açılıb yeyilir.
Yaxşı istehsalçıdan olan keyfiyyətli balıq konservi nadir halda zəhərlənmə verər.
Lakin mütəxəsislər bildirir ki, hətta ən yaxşı konservi belə açdıqdan dərhal sonra yemək olmaz.
Milli.Az bunun səbəbini təqdim edir.
Belə ki, istənilən konservləşdirilmiş məhsul xüsusi istilik termiki işləmədən keçir, bu zaman məhsuldan furan adlı maddə buraxılır.
Bu uçucu maddə daha çox bağlı dəmir qapağın altında toplanır.
Konservi dərhal açıb, elə üstdən balığı, əti yedikdə, orda olan zərərli furan maddəsini də yemiş oluruq və orqanizmdə intoksikasiya yaradır.
Ona görə də konservi açıb, qapağı 10-15 dəqiqə açıq saxladıqdan sonra yemək lazımdır. Bu müddət ərzində furan uçub gedir.
Badımcan kürüsündə furan olmur. /medicina.az
Milli.Az









Narkotik mədəniyyətimizi də məhv edir, hanı Mirkamil, Nurlan Növrəsli?
Samirə Əfəndidən yeni - FOTOLAR
Alimlər uzun ömrlülüyün sirrini tapdı - 100 qramı 2 manatdır
Qəhvə içib yatanlar yuxuda da stress keçirirmiş
Turşudan sonra bu əlamətlər yaransa həkimə gedin, yoxsa
2025-ci ilin ən populyar körpə adları açıqlandı - Şarlotta, Ezra, Mateo
20 il beyinsiz yaşadı
Mədə yanmasına səbəb ola biləcək qidalar
"Kişilər performans üçün dərman atır, amma bilmirlər ki, arıqlamaq bəs edir"
Nərmin Kərimbəyova bayram konsertində səhnə aldı - FOTOLAR
Süd vəzi xərçənginin əsas əlamətləri açıqlandı
Sahibinin stressi heyvanlarda ürək problemlərinə səbəb olur
Hadisə özünə təmtəraqlı ad günü etdi - FOTOLAR
Nura Suri Vaqif Qurbanova Milli Qəhrəman adının verilməsindən yazdı