Koronavirusun yeni simptomu – "Xoşbəxt hipoksiya

Koronavirusun yeni simptomu – "Xoşbəxt hipoksiyaKoronaviruslu xəstələr artdıqca onun yeni -yeni özəllikləri və davranışları üzə çıxır. Amerikalı həkimlər bu dəfə yeni simptom aşkarlayaraq, ona "Xoşbəxt hipoksiya" adı veriblər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, bu zaman xəstənin orqanizmində oksigen çatışmır, amma pasiyent özünü yaxşı hiss edir, danışır.
İlk dəfə bu simptoma Nyu-york tibb əməkdaşları diqqət yetirib. Hansı ki, sutkada 1000 xəstə qəbul edirlər.
Belə ki, bir çox xəstələr qəbul olanda həkimlər onların normal vəziyyətdə olduğunu görüb, ciddi hipoksiya keçirmədiklərini zənn ediblər. Çünki xəstələr danışır və boğulmurdu. Amma cihazlar taxılan kimi onlarda oksigen səviyyəsinin normadan 2 dəfə az olduğunu göstərmişdi.
Heç bir zahiri əlamət görülməsə də, bu xəstələrə təcili oksigen dəstəyi olmasa, vəziyyətləri ağırlaşıb, süni ventilyasiyasına düşə bilərlər.
Ona görə də xəstələrin rahat danışmasına arxayın olmaq olmaz, "xoşbəxt hipoksiya" aldadıcıdır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1181   Tarix: 07 may 2020
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Depressiyanın əsl səbəbi açıqlandı

Alimlər depressiyanın yaranmasının gözlənilməz səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, KAIST tədqiqatçıları depressiyanın yalnız beyin fəaliyyəti ilə məhdudlaşmadığını müəyyən edib. Yeni araşdırma göstərir ki bu vəziyyət immu

.

Gündə neçə banan yemək olar? - Faydaları

Sağlam qidalanma mövzusu yenidən gündəmə gəlib.  xəbər verir ki, dietoloqlar gündə nə qədər yemək qəbul edilməli olduğu və düzgün porsiya seçiminin insan orqanizminə hansı faydalar verdiyi barədə maraqlı açıqlamalar yayıb

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi

Ən sağlam və dietik ət növünün hansı olduğu uzun müddətdir müzakirə olunur. Mütəxəssislərin fikrincə, bu mövzuda lider dovşan ətidir. xəbər verir ki, xarici mənbələrin məlumatına əsasən, dovşan ətində zülalın miqdarı təxminə

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

İnternetdən yemək sifariş etməyin - SƏBƏB

Son zamanlar sosial şəbəkələrdə satılan müxtəlif "diyetik hazır qidalar", "fit çərəzlər", "detoks menyular" və "kalorisi az paket qidalar" böyük populyarlıq qazanıb. Satıcılar bu məhsulları

.

İshalın gizli səbəbləri: allergiya, ferment çatışmazlığı və daha nələr…

İshal çox vaxt mikroblarla əlaqələndirilsə də, həmişə səbəb infeksiya olmur. Yay aylarında bu halların artmasına diqqət çəkən qastroenteroloq Prof. Dr. Murat Sarıkaya bildirib ki, ishalın arxasında həzm sistemi pozuntuları

.

Kökəlmə başlayıbsa, bu vitamin çatışmır

Vitamin D çatışmazlığı artıq çəkiyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq və dietoloq Diana Erikanova bildirib. "Piylənməsi olan insanlarda vitamin D səviyyəsi normal bədən çəkisinə malik insanlarl

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

turlar.az

geyim dəbləri makiyaj instagram donlar 2025 ayaq sismesi qripdən qorunmaq psixoliji məsləhətlər yay geyimleri kosmetika vətənə aid bayatılar dovsan novruz bayramına aid bayatılar rus dili