Ləzzətli toyuq şorbasını bir də belə HAZIRLAYIN

Ləzzətli toyuq şorbasını bir də belə HAZIRLAYINToyuq əriştə şorbası necə bişirilir: ən dadlı və ən sağlam
Toyuq supu, bildiyiniz kimi, soyuqdəymə və digər xəstəliklər üçün tövsiyə olunur.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, əsas məsələ toyuq supunu düzgün qaydada bişirməkdir. 
Hazırlamaq üçün sizə lazım olacaq:
bitki yağı - 2 yemək qaşığı. 
soğan - 1 ədəd;
kərəviz - 3 dəstə;
yerkökü - 2 ədəd;
sarımsaq - 6 diş;
dəfnə yarpağı - 2 ədəd;
sarıkök - 1/2 çay qaşığı;
toyuq;
təzə cəfəri.
Bişirilmə qaydası
1. Soğanı soyun, doğrayın və orta dərəcədə 3 dəqiqə qızardın.
2. Kərəvizi, yerkökünü doğrayın və soğanla birlikdə 5 dəqiqə qızardın.
3. Sonra doğranmış sarımsaq, 30 saniyədən sonra dəfnə yarpağı və sarıkök əlavə edin.
4. Toyuq ətini qaynadın və bulyonu əlavə edin.
5. Toyuq ətini parçalara ayırın, şorbaya əlavə edin.
6. 15 dəqiqə qaynadın.
7. Ocağı söndürün, duz və istiot əlavə edin.
Nuş olsun!
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1070   Tarix: 10 fevral 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır

Havaların soyuması ilə insanlar bədəni isidən içkilərə xüsusilə çaya daha çox üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, soyuq günlərdə çay əvəzinə su içmək orqanizm üçün daha faydalıdır. xəbər verir ki

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

turlar.az

makiyaj instagram sac duzumleri reseptler xorionik qonadotropin xinayaxdi sozleri qiymenin hazirlanmasi balıq və dəniz məhsulları kosmetika novruz bayramı haxışta saglam qidalanma zencefil şəkərbura mekteb