Mağazada keyfiyyətli düyünü seçməyin ən asan yolu

Mağazada keyfiyyətli düyünü seçməyin ən asan yoluMağazalarda düyünün cilalanmış, cilasız və buxarda bişirilən növləri satılır. İçərisində qabığı saxlanılan cilalanmamış düyü (qəhvəyi, qırmızı və ya qara) daha faydalı hesab olunur, lakin bişirilməsi iki dəfə çox vaxt aparır və bişdikdə zərif düyü kimi yumşaq olmur.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu sözləri "Taxılın Keyfiyyətinin Qiymətləndirilməsi Mərkəzi" Federal Dövlət Büdcə Müəssisəsinin laboratoriyasının mütəxəssisi Natalya Kalaşnikova Lenta.ru-ya danışıb. O, bu dənli bitkilərin keyfiyyətini müəyyənləşdirməyin yollarını izah edib:
"Sadəcə bağlamadakı taxıla baxmaqla öyrənə bilərsiniz - bütün taxıllar eyni ölçüdə və formada olmalıdır. Cilalanmamış qəhvəyi düyünün necə olduğunu hamı bilir və düşünürlər ki, qəhvəyi rəngin olması onun faydalı olduğunu göstərir. Lakin qablaşdırmada uzunsov düyü dənələrindən əlavə yuvarlaq taxıllar varsa, çox güman ki, bu düyü o qədər də keyfiyyətli deyil", - ekspert vurğulayıb.
Kalaşnikova xatırladıb ki, cilalanmış düyü həmişə ağ olmalıdır, buxarda bişmiş düyü istənilən formada ola bilər, əsas odur ki, şəffaf və sarı-kəhrəba rəngdə olsun. Taxılın qablaşdırılmasında zibil, həşərat sürfələri və yad qoxular olmamalıdır, məhsulun keyfiyyətinə zəmanət verən nişanı olmalıdır.
"Həmçinin tarixə və saxlama müddətinə diqqət yetirin - düyü nə qədər təzə olsa, bir o qədər faydalıdır. "Basmati" düyü növü isə saxlama zamanı daha da ətirli və dadlı olur. Məhsulun yararlılıq müddəti yaxınlaşırsa, xarab olmamaq üçün düyünü qızartmaq və ya sobada bişirmək olar", - ekspert əlavə edib.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 839   Tarix: 10 noyabr 2023
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

.

Güclü qrip dalğası gəlir - Təyyar Eyvazovdan XƏBƏRDARLIQ

"Havaların kəskin soyuduğu qış ayları epidemioloji cəhətdən əsasən hava-damcı üsulu ilə ötürülən qrip və digər kəskin respirator virus imfeksiyalarının yayılması üçün əlverişli şərait hesab olunur". . xəbər veri

.

Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?

Orta yaş dövründə özünə inamın azalması gələcəkdə demensiya riskinin artması ilə əlaqəlidir. Bu nəticəyə London Universitet Kollecinin alimləri gəlib. Araşdırmanın aparıcı müəllifi Filip Frank bu barədə Independent nəşrin

.

Normal çaydan 137 qat daha güclü: İmmunitet üçün ən yaxşı içki

Qışın gəlişi ilə boğaz ağrısı, keçməyən öskürək və sonsuz yorğunluq hissi geri dönür. Lakin mütəxəssislər bununla mübarizə aparmağın ən effektiv yolunu açıqlayıblar. Soyuq havalarda bizi viruslardan qoruyan ən güclü içk

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Məşhur stilist sağlam saçlara zərər vuran 5 gündəlik vərdişi açıqlayıb

Tanınmış saç ustası Kris Makmillan, xüsusilə Cennifer Enistonun "Dostlar" serialındakı Reyçel obrazı üçün yaratdığı məşhur saç düzümü ilə tanınan stilist sağlam saçları zamanla zəiflədən gündəlik vərdişlərdən danışıb

.

Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb

Hematogen şokoladın əsas tərkibi öküz qanından əldə olunan albumin və şəkərdən ibarətdir. xəbər verir ki, dəmir və C vitaminini artırmaq üçün tez-tez quru meyvələr, qoz-fındıq, süd tozu, qənnədi şirəsi, karamel və ya şokola

.

Gözlə görünmür, iyi də yoxdur - Amma, öldürür - Evində kombi olanlar, diqqət

"Heçnə hiss etmirsən, ruhun da incimir, amma. xəbər verir ki, kombi düzgün quraşdırılmadıqda və qazı normal yanmadıqda karbon monoksid adlı qaz ətrafa yayılır. Hansı ki, bu qazın nə iyi var, nə rəngi. O, qapalı məkand

.

Bu meyvə-tərəvəzləri bir yerdə saxlamayın: Tez xarab olur

Bir çox insan meyvə və tərəvəzləri eyni qabda saxlayır, lakin bu vərdiş məhsulların daha tez xarab olmasına səbəb ola bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bunun əsas səbəbi bəzi meyvələrin yetişmə zamanı buraxdığı etile

turlar.az

gelinlikler gözəllik məhsulları yay kolleksiyasi bayatilar vetene aid günel facebook yuxa tortu doğumdan sonra kosmetika efsaneler novruz hakisdalari yumurta veten haqqinda atalar sozu novruza aid hakistalar