Mağazada keyfiyyətli düyünü seçməyin ən asan yolu

Mağazada keyfiyyətli düyünü seçməyin ən asan yoluMağazalarda düyünün cilalanmış, cilasız və buxarda bişirilən növləri satılır. İçərisində qabığı saxlanılan cilalanmamış düyü (qəhvəyi, qırmızı və ya qara) daha faydalı hesab olunur, lakin bişirilməsi iki dəfə çox vaxt aparır və bişdikdə zərif düyü kimi yumşaq olmur.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu sözləri "Taxılın Keyfiyyətinin Qiymətləndirilməsi Mərkəzi" Federal Dövlət Büdcə Müəssisəsinin laboratoriyasının mütəxəssisi Natalya Kalaşnikova Lenta.ru-ya danışıb. O, bu dənli bitkilərin keyfiyyətini müəyyənləşdirməyin yollarını izah edib:
"Sadəcə bağlamadakı taxıla baxmaqla öyrənə bilərsiniz - bütün taxıllar eyni ölçüdə və formada olmalıdır. Cilalanmamış qəhvəyi düyünün necə olduğunu hamı bilir və düşünürlər ki, qəhvəyi rəngin olması onun faydalı olduğunu göstərir. Lakin qablaşdırmada uzunsov düyü dənələrindən əlavə yuvarlaq taxıllar varsa, çox güman ki, bu düyü o qədər də keyfiyyətli deyil", - ekspert vurğulayıb.
Kalaşnikova xatırladıb ki, cilalanmış düyü həmişə ağ olmalıdır, buxarda bişmiş düyü istənilən formada ola bilər, əsas odur ki, şəffaf və sarı-kəhrəba rəngdə olsun. Taxılın qablaşdırılmasında zibil, həşərat sürfələri və yad qoxular olmamalıdır, məhsulun keyfiyyətinə zəmanət verən nişanı olmalıdır.
"Həmçinin tarixə və saxlama müddətinə diqqət yetirin - düyü nə qədər təzə olsa, bir o qədər faydalıdır. "Basmati" düyü növü isə saxlama zamanı daha da ətirli və dadlı olur. Məhsulun yararlılıq müddəti yaxınlaşırsa, xarab olmamaq üçün düyünü qızartmaq və ya sobada bişirmək olar", - ekspert əlavə edib.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 692   Tarix: 10 noyabr 2023
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Biokimyaçı məşhur kremlərdən DANIŞDI: Dəri xərçənginə səbəb olur

Həkimlər SPF ilə kremlərdən istifadə edərək özümüzü günəşin mənfi şüalarından qorumağı tövsiyə edirlər. Amma bir nüans var: bu zaman orqanizmdə D vitamini istehsal olunmur. Əgər D vitamini bədəndə çox az olarsa, dəri xərçəng

.

Azərbaycanda uşaqlar arasında "ÖPÜŞ" xəstəliyi yayıldı - HƏKİMDƏN AÇIQLAMA

Son zamanlarda insanlar arasında "epstein barr" virusu sadə dillə desək, "öpücük" xəstəliyi yayılıb. Maraqlısı budur ki, bu virusa xüsusilə də uşaqlarda daha çox rast gəlinir. Bəs, bu nə virusudur? Virusu

.

Təzyiqi olanlar bunları yesin

Yüksək təzyiq (hipertoniya) 40 yaşdan sonra bir çox insanlarda rast gəlinir. Təzyiqi dərmanla yanaşı bitki və quru meyvələrlə də salmaq mümkündür. axşam.az-a istinadən təzyiq xəstələri üçün lazımlı olan quru meyvələri təqdi

.

Balığın insan üçün yaratdığı TƏHLÜKƏLƏR

"Qida rasionunun zənginləşdirilməsində balıq və balıq məhsullarının əhəmiyyəti çox böyükdür. Soyuqqanlı heyvan növünə aid olmasına baxmayaraq, balıq əti kimyəvi tərkibinə görə istiqanlı cavan heyvan ətinə çox yaxındır"

.

Hamının süfrəsində olan bu meyvənin tumu xərçəng hüceyrələrini məhv edir

Hər kəsin evində olan almanın tərkibində xərçəng hüceyrələrini belə məhv edə biləcək vitaminlər var. -a istinadən xəbər verir ki, xüsusilə də almanın tumu möcüzəvi təsirlərə malikdir. Alma tumu kemoterapiya və radiasiya terapiyas

.

Gecə yatmazdan öncə ananas yeyin - Bu problemi aradan qaldırır

Yuxusuzluq günümüzün ən böyük problemlərindən biridir. Bir çox insan yuxu keyfiyyətinin azalmasına görə konsentrasiyanın itirilməsi və gün ərzində yorğunluq kimi hallarla üzləşir. -a istinadən xəbər verir ki, yuxu problemlərin

.

8 stəkan su nələri dəyişə bilər?

Sara Smit adlı qadın sosial şəbəkədə etdiyi " əvvəl və sonra" foto nümunəsi ilə içməli suyun nə qədər faydalı olduğunu nümayiş etdirib. .   -a istinadən xəbər verir ki, 42 yaşlı Sara Smit uzun müddətdir baş ağrıs

.

Bu qidalar ömrü qısaldır - DİQQƏTLİ OLUN

Araşdırmalara görə, insanın uun müddət yaşaması pis vərdişlərin olmasından, ekologiyasından və qidalanmasından asılıdır.   -a istinadən xəbər verir ki, bunun üçün əvvəlcə pəhrizə xüsusi diqqət yetirilməlidir. Gündəlik qidalanmad

.

Birdəfəyə nə qədər kabab yemək olar?

"Sağlam insan bir dəfəyə 150 ​​qramdan artıq kabab qəbul etməməlidir. Ət nə qədər yağlı olsa, porsiya da bir o qədər kiçik olmalıdır". -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Moskva Səhiyyə Departamentinin dietoloq

turlar.az

sonxeber.az yay geyimləri 2024 donlar 2024 qaşların formalari qalstukun baglanmasi hicab ortukleri sərxan kərəmoğlu öd daşı kosmetika əfsanələr cekc pornuxa insan olumu cinsi